Inlägg från: Anonym (Rambaud) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Rambaud)

    Har makten slutat att utgå från folket?

    Anonym (Maktlös) skrev 2024-08-10 16:10:23 följande:
    Har makten slutat att utgå från folket?

    Mina frågor är följande:

    -Anser ni att makten börjar falla folket ur händerna?

    -Vad är orsaken till att makten faller oss ur händerna?


    - Makten har aldrig legat i folkets händer särskilt mycket. Att var fjärde år få lägga en lapp med ett partinamn på i en låda är visserligen formellt att välja politiker men allt mellan dessa fyra år har folket ingen som helt kontroll över. Men ja, den lilla makten eroderas i dagsläget till att bli ännu mindre som jag ser det.

    - Det viktigaste, som jag tror, är inte vem som tillsätter vem som generaldirektör någonstans. Det i dagsläget största hotet är myndighetspersonal som är aktivistisk och som nu, till exempel, har börjat försvåra för media att begära ut offentlig handling och liknande. Namnlösa byråkrater som väljer att driva sin gene agenda istället för att förvalta det offentliga.

    Dessa namnlösa byråkrater kan inte sparkas lika lätt som en generaldirektör. Dessa namnlösa byråkrater agerar i bakgrunden, utan att exponeras.

    Det tror jag är dagens stora hot mot demokratin och folkviljan.

    Mycket mer så än om en partigängare sätts på en hög post eller om en lobbygrupp bjuder politiker på middag och så vidare.
  • Anonym (Rambaud)
    Anonym (Maktlös) skrev 2024-08-12 13:15:47 följande:

    Jag vet inte? Det är ett stort problem när Anna panna rekryterar en nära vän eller när Göran person tillsätter sim kusin som generaldirektör för arbetsförmedlingen.


    Göran Perssons kusin är socialdemokrat. Men han är offentlig och syns öppet. Han kan få sparken när en borgerlig regering tar över.

    Lisa jobbar som handläggare på Migrationsverket. På sin fritid är hon engagerad i refugeeswelcome och på sin Facebook gillar hon "Ingen människa är illegal".

    På sitt skrivbord på jobbet har hon en ansökan från Ahmed om uppehållstillstånd. Ansökan är bristfällig när det gäller Ahmeds identitet och bakgrund så Lisa kan avslå ansökan på grund av detta.

    Lisa väljer att godkänna ansökan. "Hellre fria än fälla", tänker hon. Det känns bra i magen.

    Lisa syns inte. Lisa kommer inte att få sparken.

    Det är inte hög-djuren i toppen som är problemet för Sverige. Det är alla osynliga aktivister som tagit sig in på myndigheter för att agera inom dessa efter sitt personliga intresse.

    Om folket väljer politiker som förväntas styra landets myndigheter och tjänstemännen på dessa myndigheter sedan vägrar följa regeringens order - har vi då en verklig demokrati, ett folkstyre?
  • Anonym (Rambaud)
    Anonym (Maktlös) skrev 2024-08-13 13:20:26 följande:

    Jag kunde inte ha sagt det bättre själv!  Osynliga aktivister, så var namnet.
    Du kan tänka dig hur mycket skada socialdemokraterna har orsakat. 

    Är sossarna kapabla till att nästla sig in i statsförvaltningen, ja då ger jag inte mycket för en myndighetschef som föredrar korruption framför demokratin. 


    Sossarna är verkligen maktgalna! Fan, önskade att  jag gick lyckligt ovetandes.

    Fan, det är kört. 


    Du missförstår.

    Det är inte sossarna som placerat Lisa på migrationsverket. Hon har sökt sig dit själv eftersom hon har ett intresse av frågorna. Precis som hennes kollegor. Det uppstår en kultur, en konsensus, där det är OK att agera aktivistisk i sin myndighetsroll.

    -
    Varför är så mycket av media vänster? För att folk med vänsteråsikter är de som söker sig till journalistutbildningar till att börja med och som där hamnar i en bubbla där man bekräftar varandras åsikter som "korrekta" och sedan hamnar alla dessa individer på olika positioner inom svensk media där de sprider detta vänster-narrativ.

    Varför är tjänstemän på länsstyrelser så ... "engagerade" ... i miljöfrågor? För at de har det intresset från början, läser miljökurser på högskolan (och formas i samma tankesätt allihop) och sedan hamnar som handläggare och tillståndsgivare och där gör "det som är rätt".

    Och så vidare.

    Det är inte ett parti som placerat dem där men de tränas, och verkar sedan, i en miljö, en bubbla, där deras synsätt är det "rätta".

    .
    Case in point:

    261 "opolitiska" tjänstemän vid regeringskansliet skrev år 2018 under ett brev där de förklarade att de var "oroliga" för att en ny regering (borgerlig) skulle rasera "värdegrunden" som de ansåg gällde på regeringskansliet.

    Som om en blå regering inte skulle vara fri att själva definiera "värdegrunden" när de röstats fram till makten.

    kvartal.se/artiklar/opolitiska-tjansteman-i-politiskt-upprop/
  • Anonym (Rambaud)
    KillBill skrev 2024-08-13 21:38:04 följande:

    SD och regeringen har [...]


    TS har två frågor

    -Anser ni att makten börjar falla folket ur händerna?

    -Vad är orsaken till att makten faller oss ur händerna?

    På vilket sätt svarar ditt inlägg på någon av dessa frågor?
  • Anonym (Rambaud)
    Anonym (On point) skrev 2024-08-18 13:08:09 följande:

    Om man sympatiserar med parti som inte är i regeringsställning måste man väl inse att det finns partier som samlar fler röster och därmed sitter på makten.


    Problemet för demokratin är inte att partier som sitter vid makten styr.

    Problemet är när de som sitter vid makten (länge) skapar strukturer (deep state) som motarbetar om något annat parti för en stund kommer till makten, i det förra makt-partiets intresse.

    Flera hundra tjänstemän på regeringskansliet skrev ett öppet brev där de antydde att de inte skulle samarbeta med en regering vars "värderingar" (moderat-ledd regering) de inte gillar.
  • Anonym (Rambaud)
    KillBill skrev 2024-08-13 22:29:13 följande:
    Ja? tror du att folket anser att det är rätt att Sverige först ska ge en syrisk flykting  en högskoleutbildning för att sedan betala honom eller henne flera hundra tusen för att lämna landet? Är det sådant  som våra skattepengar ska gå till  och detta samtidigt som det råder brist på högutbildade?
    Och på vilket sätt svarar ditt svar här på MIN fråga?
  • Anonym (Rambaud)
    Anonym (Konservativ) skrev 2024-08-19 12:48:24 följande:
    Ingen hemlighet att jag stödjer regeringen, men är samtidigt kritisk till saker de gör.

    Du däremot är helt och hållet okritisk till allt S säger och gör.

    Du byter åsikt när S byter åsikt. När det uppdagades att El-haj hade Hamas-sympatier avfärdade Du det som hat och ett påhitt fr högern.
    Det blir som en parodi på en partigängare.
  • Anonym (Rambaud)

    Det här är hur aktivister inom staten driver en egen agenda. Detta är det svåraste hotet mot demokratin och folklig makt. Osynliga tjänstemän som kör sitt eget rejs.

    Det är inte den svenska regeringens åsikt att Israel är att likställa med Ryssland.

    Personal på Sida tycker annorlunda och agerar därefter





  • Anonym (Rambaud)
    Anonym (On point) skrev 2024-08-19 23:10:39 följande:
    Nja, nu hänger jag inte riktigt med.  Du menar alltså att tjänstemän i regeringskansliet bildat en struktur att liknas vid deep state.  
     
    261 "opolitiska" tjänstemän var "oroliga för värdegrunden" om M skulle bilda regering.

    www.svd.se/a/5Vg42X/bildts-attack-mot-uppropet-s-markt-kampanjande

    Brevet initierades på UD.

    Om kopplingarna mellan Socialdemokratin och UD och deras förment opolitiska tjänstemän finns mycket skrivet av exempelvis Johan Westerholm på hans hemsida

    ledarsidorna.se/
  • Anonym (Rambaud)
    Anonym (On point) skrev 2024-08-22 16:53:17 följande:
    Det var väl M: s samarbete med SD de i så fall syftade på.  Om jag inte minns fel så var det frågan om SD skulle få tillsätta egna tjänstemän fast de inte sitter i regeringen.  
    Det finns väl beskrivet vad de var "oroliga" för i artikeln och mer om saken går hitta på nätet.

    Ja, 261 "opolitiska" tjänstemän inom regeringskansliet protesterade mot att M skulle kunna komma att ge SD makt.

    Så mycket för "opolitisk".

    Det har skrivits avhandlingar på universitet om detta brev och hur det hanterades
  • Anonym (Rambaud)
    Anonym (On point) skrev 2024-08-22 17:36:08 följande:
    Kanske var det så att dessa opolitiska tjänstemän har nog svårt att samarbeta med de politiskt tillsatta tjänstemän som representerar regeringen, Att ett parti som inte sitter i regeringen skulle få tillsätta tjänstemän blev väl för mycket. Cool
    Det handlade inte oma tt jobba med några SD-tjänstemän utan om att regeringskansliets "värdegrund" inte fick rubbas enligt dem

    Och liknande formuleringar

    Allt förstås bara en omskrivning för "vi vill inte jobba på order av borgerliga partier och definitivt inte om SD haft något att säga till om"
  • Anonym (Rambaud)
    Anonym (On point) skrev 2024-08-23 14:31:07 följande:

    Allvarligt talat så håller jag helt med om att det var de demokratiska och parlamentariska arbetsmodellerna man ville skydda.  SD har som vi vet en annan syn på vad demokrati är.

    När man ser statsförvaltningen som ett hot mot demokratin kan man undra över om det är ministerstyre som SD förordar.


    Det var inte "de demokratiska arbetsmodellerna" man ville skydda

    Man ville skydda "värdegrunden" som den socialdemokratiska regeringen hade infört på regeringskansliet.

    Som om inte en M-ledd regering skulle få bestämma vad som gäller på regeringskansliet när de innehar makten.

    Så ser deep state ut. Tjänstemän som är beredda att motarbeta en regering de inte gillar.

    Röstar folket (av misstag) på M så ska inte det spela någon roll för vilken politik myndigheterna tänker bedriva. Man får övervintra på myndigheterna tills S är tillbaka vid makten och ordningen återställs

    Idag, tack och lov, är det få som skrev under då som vill stå för att de faktiskt deltog i uppropet. De inser hur j-vla fel det blev och idag har just en M-ledd regering, stödd på SD, makten och tjänstemännen jobbar på ändå.
  • Anonym (Rambaud)
    Anonym (On point) skrev 2024-08-23 14:31:07 följande:

    När man ser statsförvaltningen som ett hot mot demokratin kan man undra över om det är ministerstyre som SD förordar.


    Så här ser det ut när statsförvaltningen utgör ett hot mot demokratin.

    x.com/Norrstroem/status/1831191461418733831

    Vid två tillfällen tar socialdemokraten Carin Jämtin, i sin roll som generaldirektör för Sida, beslut för att aktivt motarbeta den nya moderatledda regeringens politik. 

    Den ena av dessa gånger dessutom i direkt strid med det regelverk som gäller.

    "Jämtin tycks ha agerat som politisk aktivist i sin roll som opolitisk myndighetschef"

    Att den politik folket röstat fram försöker hindras av tjänstemän på myndigheter är ett hot mot demokratin.
Svar på tråden Har makten slutat att utgå från folket?