Inlägg från: Anonym (Poppe) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Poppe)

    När har man sonar klart sitt brott?

    Supersvårt dilemma. Det beror på hur våldtäkten har ägt rum. Det kan vara en tjej som velat och ångrat sig efter sex, men det kan lika väl vara en kille som helt sonika med våld utnyttjat tjejen sexuellt trots tydliga signaler på att hon inte vill.

  • Anonym (Poppe)
    Anonym (Tvillingmorsan) skrev 2024-07-26 18:24:02 följande:
    Precis, är han tidigare ostraffad och fick sitta ett par år, var våldtäkten ganska grov. Antingen grovt och medvetet utnyttjade av minderårig, eller också tvingade han sig på någon med våld, eller visade på annat sätt särskild hänsynslöshet. Annars skulle han ha fått ett kortare straff.
    Om ponerar att du har rätt i dina spekulationer så anser jag att han bör frysas ut.

    Men innan vi vet, eller TS vet, så är det svårt att ta ett sådant beslut att frysa ut någon för all framtid i en liten ort. Det är nästan omöjligt att veta vad som verkligen har hänt gissar jag på.
  • Anonym (Poppe)
    Anonym (Nej) skrev 2024-07-26 18:22:30 följande:

    Dessutom dömd mot sitt nekande, vilket betyder att åklagaren hade ordentliga bevis för vad som skedde. Han förtjänar noll empati och borde uteslutas från allt socialt, utfrysning kort och gott!


    Jag reagerar på att du så enkelt kan döma någon till evigt utanförskap på sin hemort med så lite information som ges i TS trådstart.

    Det är lika beklagligt att offret tydligen flyttat från orten. Men jag skulle vilja ha mer kött på benen för att avgöra om jag vill döma ut en människa för livet.
  • Anonym (Poppe)
    Anonym (Nej) skrev 2024-07-26 19:01:15 följande:
    Den information som finns räcker. Jag är nyfiken på hur du rättfärdigar våldtäkt annars, vilka omständigheter krävs för att det ska vara ok några år senare?
    Jag rättfärdigar inte våldtäkt. Det är en otrevlig retorik du använder där genom att lägga ord i munnen på mig som du vinklar efter eget behag. Jag skulle bara vilja ha mer information angetts innan jag helt dömer ut en människa.
  • Anonym (Poppe)
    Anonym (Nej) skrev 2024-07-26 19:20:49 följande:
    Berätta vilka omständigheter som skulle göra någon som helst skillnad! Ska inte vara så svårt eftersom du tycks ha en åsikt om det. Eller vågar du inte stå för den?
    Vad aggressiv du är. Jag säger bara att jag skulle vilja ha mer information innan jag dömer ut en person för livet, vilket säkert finns på orten där detta ägt rum. Troligen florerar det även både sanna och osanna rykten kring detta också.

    Det verkar ju dessutom som att folket som bor där är delade i denna fråga, det skulle ju kunna vara ett bevis för att en regelrätt våldtäkt ej ägt rum(men det vet vi inte helt säkert). Om det bevisats bortom allt rimligt tvivel att det är en fullbordat våldtäkt så borde hela orten vara emot denna man.
  • Anonym (Poppe)
    Anonym (Nej) skrev 2024-07-26 19:32:12 följande:
    Du får tycka vad du vill, jag faller inte för din offerkoftetaktik.

    Svår fråga tydligen! Vilka omständigheter skulle förmildra en våldtäkt så man ska ta in en sådan person i sociala sammanhang igen?

    Det faktum att folk tycker olika beror kort och gott på att säkert ingen av dem läst protokollet utan antingen känner man offret eller mannen i första, andra, tredje led och därmed lägger empatin utifrån vad man känner till om personerna. Och även i de fall där det är lagt bortom all tvivel hur illa det är så kommer du fortfarande hitta många som ändå umgås med sådana efter ett antal år!
    Det är fruktlöst att diskutera med någon som inte kan se saker ur olika perspektiv, diskutera på ett sansat sätt eller för den delen redan har bestämt sig och dömt personen eftersom den känslan kändes rätt.

    Jag är bara glad över att du inte arbetar som domare i en rättssal med din inställning.
  • Anonym (Poppe)
    Anonym (Mia) skrev 2024-07-26 20:47:01 följande:

    Fel. Även om det var en fullbordad våldtäkt så finns det folk som tycker att man sonat sitt brott efter när man suttit av straffet. Dvs frågan i TS. 


    Så tycker du att han sonat sitt brott om du vet säkert att han dömdes korrekt? 


    Det jag har åsikter om är enbart vissa fall av oaktsam våldtäkt. Andra typer av våldtäkter tycker jag inte att att man ska förbise, utan där är en uteslutning efter avtjänat straff rimlig.
Svar på tråden När har man sonar klart sitt brott?