• Anonym (Hemesterlisa)

    Nöjer ni er med semester hemma?

    Har skral ekonomi så jag och dottern har sommarlov hemna i år. Vi har ingwt lantställe så vi är bara hemma typ.
    Vädret är inte så kul men dottern som är 12 är nöjd då hon har många vänner som periodvis är hemma. Hon ska på pingisläger en vecka. Annars är vi hemma. Gör dagsturer som SL-båt och furuvik. Inte så dyra saker men vi gör ändå. 

    Jag kan dock känna att jag blir lite rädd atr jag kommer känna mig outvilad pga att vi knappt vytt miljö när hösten kommer. Känns ju inte lika semestrigt som när man varit utomlands eller åkt iväg till landet flera veckor.

    Nöjer ni er med semester? Hur får ni semesterkänslan?

  • Svar på tråden Nöjer ni er med semester hemma?
  • Anonym (Hemma)

    Bästa jag vet är hemmasemester, alltså vilken grej! Man hinner fixa allt de där som man aldrig hinner annars. Barnen har haft kompisar att leka med så de klagar inte heller. Vi håller fast vid våra sommarrutiner och därmed blir heller inte barnen nämnvärt påverkade av skolstarten. Vi har gjort de flera år, åkt iväg några somrar men nej jag ångrar mig alltid. jag hatar att packa, vara iväg, komma hem o packa upp allt osv. Så man kommer hem med världens berg med tvätt osv, alla är skittrötta efter lång resa osv. 

  • Anonym (Tre)

    Denna sommaren så har vi mest vart hemma med några dagsutflykter. Annars brukar vi vanligtvis åka iväg några dagar och campa men iår blev det inte så då dottern fick jobb nu 3 veckor under sommaren. Hon är 16 år. 


    Jag är sådan som tycker att sommaren ska spenderas hemma i Sverige och åka utomlands på solsemester gör man då annan tidpunkt på året. Har man barn i skolåldern så är man givetvis begränsad till loven om hela familjen ska åka. Annars har man ju hela året på sig och behöver inte åka mitt i sommaren. 

  • Mrs Green

    Jag vill gärna byta miljö någon gång under semestern. Men det behöver inte vara länge, och inte utomlands, bara jag får se några andra väggar ett par dagar :) Sen är jag gärna hemma resten av semestern 

  • Anonym (Sådär)

    Har varit hemma mer än vanligt pga det usla vädret. Tycker det är sådär, vill gärna byta miljö, göra friluftsgrejer. Gillar att vara ute och att som sagt byta miljö.

  • Anonym (P)

    Jag behöver byta miljö för att känna mig ordentligt utvilad. Det behöver inte vara något flådigt, det räcker med några dagar i svärföräldrarnas stuga för att jag ska vara nöjd.

  • Anonym (AbsolutInte)

    JAG ÄLSKAR hemmasemester. Vi har varit borta en natt då vi åkte och övernattade på Kolmården men annars har vi hållit oss hemmavid med små utflykter till skogen (blåbär/kantarellplockning), olika badplatser och liknande. Bara lugn och ro. Återhämtning. 

    För mig är en del av semestern att prioritera sådant vi inte har så mycket tid med annars och för vår del har det varit träning. Har längtat efter att få ordentliga styrkepass där man inte behöver jäkta för att hinna med, så nu har både jag och min man prioriterat att få in så mycket träning som möjligt. Känner att det ger en bra grund för att fortsätta i så stor mån som möjligt när vi går tillbaka till jobbet!

    Men nej, inget krav på att semestern ska vara fullpackad och att man ska vara borta 90%. För mig är semestern till för avkoppling och det fanns inget avkopplande med att ta med en 1,5åring och 3,5åring på t.ex. Kolmården (Där lilla inte ville sitta i vagn men inte ville gå, inte sitta på axlar och bara ville bli buren av en och samma person) 🙃

  • Anonym (heeerg)

    Tycker detta hets resande är lite konstigt 

    När jag var barn på 80 talet var det knappt nån som åkte utomlands men vi var glada och hade kul ändå

    Vi hade visserligen en liten sommarstuga nära staden vi bodde men dom flesta av barnens föräldrar hade inte det, och då pratar vi om medelinkomsttagare i villa kvarter 

    Har faktiskt bara flugit en gång i mitt liv,men det går ingen nöd på mig

    Förstår inte varför man måste att och flänga över halva jorden när man kan ta det lugnt hemma 

  • Anonym (Milla)

    Också hemmasemester i år av delvis ekonomiska skäl. Jag gillar att vara hemma men nån resa är det kul att komma iväg på, behöver inte vara varje år, men nu har jag inte rest sen före pandemin. Men ensamstående och barnen har dyra hobbies och åker på läger, då finns inte pengarna just nu (jag är inte låginkomsttagare och det går ihop men har ingen fantasilön). 

    Blivit lite utflykter till vänner, ibland övernattningar med så lite annan miljö i alla fall. Gör lite turistiga aktiviteter här hemma, äter glass, läser böcker och göra de där hemmaprojekten man inte hinner annars. 

  • Anonym (Ja)

    Semestern är till för återhämtning, inte för att stressa runt till en massa olika ställen! Har tagit mycket lång semester i år och inte satt foten utanför kommungränsen hittills. Det har gjort mig gott att få ta det lugnt för en gångs skull.

  • Anonym (well)

    Nöjer och nöjer. Jag är ensamstående med 3 barn (7år+2 5år) och låginkomsttagare, jobbar deltid i hemtjänsten. Jag har knappt ens semester. 

    Det positiva är väl att vi bor i Stockholm och det finns massor att göra som är gratis eller nästan gratis. Ungarna har fått följa med en släkting/deras kusiner till deras lantställe en vecka också.

Svar på tråden Nöjer ni er med semester hemma?