• Anonym (Nä)

    Sambon springer till granen och dricker

    Problemet är inte du. Problemet är att din sambo har ett alkoholmissbruk. Alkoholism är svårt att säga, det beror på hur starkt beroende hon är, om hon t ex klarar av att låta bli alkoholen om hon är i en situation där andra dricker t ex, om hon går i kraftigt försvar osv. Låter som att hon är på väg åt det hållet iaf.

    Ni behöver hjälp. Du måste prata med henne och få henne att inse allvaret. I värsta fall säga att ni behöver flytta isär om hon inte söker hjälp och att du isf måste vara boendeförälder ifall hon inte klarar att hålla sig ifrån spriten.

  • Anonym (Nä)
    Studentpappa skrev 2024-07-24 22:32:55 följande:

    Bär inte hem henne, låt henne vakna i trapphuset eller på golvet hos grannen. Blir lite enklare att ta diskussionen om varför det är slutkrökat sen..


    Helt perfekt! Alkoholister måste man sluta rädda och släta över. Låt dem stå där och skämmas så inser de lättare varför det inte funkar längre.
  • Anonym (Nä)

    Lyssna på beteendeterapeuten! Du är på väg att hamna i medberoende, särskilt om du börjar rädda henne från konsekvenser. Då kommer även du ha saker att jobba med och era barn behöver en stabil vuxen, så gå inte in i den fällan! Dessutom förlänger det bara lidandet för allihop. Ju förr hon kraschar desto snabbare kan hon återhämta sig, förhoppningsvis, och då helst innan hon utvecklar ett starkare beroende.

  • Anonym (Nä)
    ragnvaldigur skrev 2024-07-25 19:18:46 följande:

    Det framgår inte hur ofta hon dricker och hur mycket. Innan ni dömer ut henne som alkis måste den infon redovisas.
    Men ja det verkar ju inte så sunt precis.


    Hon super ner sig så totalt att hon inte ens minns hur hon kom hem eller i säng och detta gör hon "ofta", som jag tolkar det låter det som varje vecka åtminstone, kanske mer. När hon dricker är det enligt ts 10-12 glas. Hon verkar inte klara av att sätta gränser, använder alkoholen som bedövningsmedel och verkar riktigt driven i att försöka få bli bjuden till grannarna för att dricka och då blir det dessa enorma mängder. Låter som alkoholism i mina öron iaf.
  • Anonym (Nä)
    Anonym (Känner mig hemsk, men ändå inte) skrev 2024-07-26 20:51:03 följande:

    Hon dricker inte så mycket jämt men någon gång i månaden tack vare att jag kan få henne till att inte gå till grannen även om grannen tycker hon skall vara med varje helg trots att jag bett dom sluta med att bjuda henne.


    Fortfarande för ofta för att vara ok. Alla kan trilla dit på en rejäl fylla kanske en gång om året, då har man fortfarande inte riktigt koll på sitt drickande men är verkligen ingen alkis iaf. Din sambo däremot... Hon har problem.
Svar på tråden Sambon springer till granen och dricker