Inlägg från: Anonym (...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (...)

    Tala om för kompisen att jag tycker personen är självcentrerad

    Som alla andra skriver, det är bara att fasa ut, det finns absolut ingen som helst anledning att ta upp vad du tycker om henne

  • Anonym (...)
    Anonym (Rätt eller fel?) skrev 2024-07-23 21:25:09 följande:

    Det där låter som min kompis, förutom delen om att "andra inte får komma till tals". Hon lyssnar, men sedan svarar hon alltid med sina egna erfarenheter och perspektiv.


    Ett typiskt drag hos henne är att konstant prata om hur bra hon är, genom att berätta hur hon skulle ha hanterat olika situationer. Hon jämför sig ofta med andra och framstår som en besserwisser.


    Hon verkar inte direkt "skämmas" utan erkänner öppet att hon har gått emot chefer, tagit kontroll och försökt lösa problem som slutat med ännu fler problem för henne. Hon medger att hon är "impulsiv" och tar kontroll, vilket ofta leder till svårigheter. Hon tycker att hennes sätt är bättre, men inser efteråt att det inte alltid var en bra idé att gå emot en erfaren chef.


    När hon var ny på jobbet försökte hon ta kontroll och göra saker på sitt sätt, vilket slutade med stora problem för henne. Hon slutade på det jobbet och började jobba med event. Hon har ändå lyckats nå ledarpositioner, så hon är egentligen klok.


    Jag har alltid uppskattat mycket med henne. När vi umgicks ensamma, började jag lägga märke till vad vi egentligen pratade om. När jag nämnde något om mig själv, jämförde hon alltid med sig själv och "satte sig över mig". Hon har sällan gett komplimanger, förutom om mitt utseende och kläder. Detta har fått mig att må dåligt och känna en brist på självförtroende, tills jag träffade andra människor som fick mig att må bra.


    När jag träffade henne nyligen, såg jag henne på ett annat sätt. Precis som du reagerade, insåg jag: "Så självcentrerad hon är. Tänk att hon alltid varit så här, men att jag först märker det nu." "Det handlar alltid bara om henne."


    När hennes kompis hade haft problem i flera veckor men sedan löst dem, reagerade min kompis med att rycka på axlarna och säga: "Jaha. Kul." Hon verkade till och med tycka att hennes reaktion var rolig. Jag började undra: "Har hon någonsin reagerat med glädje för någon annan?" Jag kan inte minnas att hon har. Hon blir glad om hon får lära ut och personen gör framsteg, men om någon lyckas på egen hand, visar hon ingen glädje. Hennes reaktioner är kalla och utan leenden för andra, bara för henne själv eller om hon varit inblandad och hjälpt till.


    Jag har tänkt att min dåliga självkänsla och känslan av att vara ointelligent egentligen beror på henne. Det är först nu, när jag träffat andra människor, som jag inser det.


    Jag tror att du snöat in dig lite i henne ts, självklart ska du inte umgås med någon som får dig att må dåligt men sluta ödsla energi om hon är så hemsk och fasa bara ut vänskapen, nu drar upp mer och mer, alla håller med om att du inte ska fortsätta umgås så sluta älta, hur länge har ni känt varandra?

    Sen till mina markeringar, om det är någon som pratar om något problem tex så har man bara sig själv att jämföra med, är det då så konstigt att man fortsätter konversationen med sina egna erfarenheter?

    Jag har nog inte fått många komplimanger som inte gäller utseendet från vänner, man har väl fått höra att man är rolig eller smart i vissa sammanhang men då har det väl varit kopplat till stunden, jag sitter inte heller och ger komplimanger till kompisar, utseende kommentarerna brukar även vara kopplad till när man är lite extra fixad eller har gjort något nu med håret typ, eller om någon tränat och gått ner i vikt

    Du övertänker en hel del, men ska självklart inte umgås med henne mer om då mår dåligt över det, det är inte oss du ska övertyga
Svar på tråden Tala om för kompisen att jag tycker personen är självcentrerad