• Anonym (Zero)

    Bedömningssamtal psykiatrin, 2 timmar??

    Undrar om någon har erfarenhet av ett första bedömningssamtal hos psykiatrin? Min Vårdcentral har skickat en remiss pga oro för suicidtankar. Nu fick jag kallelsen och där står att besöket beräknas ta 2 timmar och att man gärna får ta med en anhörig. Detta känns oroande tycker jag, vad är det som tar 2 timmar och varför "ber" de en att ta med en anhörig? Det kan ju knappast vara något akut då remissen skickades för flera veckor sedan, så någon oro för akut suicid kan det ju inte vara frågan om.

    Jag fick också en trave papper med olika självskattningstester, en del totalt ovidkommande som alkohol och droger, bipolaritetsscreening, ADHD mm.

  • Svar på tråden Bedömningssamtal psykiatrin, 2 timmar??
  • Anonym (Zero)
    Anonym (J) skrev 2024-07-22 20:17:45 följande:

    Skönt att din psykiatri tar dig på allvar skulle jag säga. Själv fick jag 5 min med en läkarstudent. därefter 2 års kö till en värdelös psykolog som bara fick mig att må sämre. 


    Ja, så kan man ju också se det, men jag vill ju inte dit alls. Tycker att jag har bra hjälp på vårdcentralen. Förstår att de var oroliga på ett sätt, men detta känns överdrivet.
  • Anonym (Zero)
    Anonym (r) skrev 2024-07-22 20:32:40 följande:

    Vad får du för hjälp på VC som inte är begränsat?


    Det är standardformulär och jättebra att du bedöms ordentligt. Jag gjorde några onödiga tester i samma sits men tänk de som faktiskt fångas upp på andra markörer än väntat.


     


    Att du gärna får ta med en anhörig är för att du gärna får ta med en. Vissa vill men vågar inte av rädsla att någon ska tycka det är onödigt. Inget med självmordsrisk att göra.


    Jag har väldigt bra kontakt med både läkare och psykolog på VC.
    Vad menar du med att hjälpen skulle vara begränsad på VC? 

    Nja, jag håller inte med om att det är jättebra att jag bedöms ordentligt, det handlar enbart om att VC vill att "proffs" ska bedöma suicidrisken. Finns inga som helst misstankar om NPF eller bipolaritet eller missbruk, varken hos mig eller VC.

    Angående att ta med anhörig så tycker jag fortfarande att det är märkligt, det är inget som står i andra kallelser till läkarbesök och annat så varför ska det stå här? Som om det skulle vara något särskilt som händer under de här 2 timmarna. Och det är ju också det jag undrar över, varför ett besök beräknas ta så lång tid som 2 timmar? Vad sker egentligen under ett sådant besök?
Svar på tråden Bedömningssamtal psykiatrin, 2 timmar??