Inlägg från: Anonym (P) |Visa alla inlägg
  • Anonym (P)

    Olika syn kring tid på förskola

    Anonym (....) skrev 2024-07-25 14:43:11 följande:
    Det sa jag väl inte heller. Jag sa att hon måste få bestämma över sig själv. Det är ju inte klokt att mannen ska tycka sig ha rätt att skicka ut kvinnan att arbeta heltid, om hon inte vill det!
    Kan hon försörja sig själv, får hon självfallet göra vad hon vill om dagarna. 
  • Anonym (P)
    Anonym (....) skrev 2024-07-25 14:50:22 följande:
    När man är gift har man alla pengar tillsammans. Då finns det inget som heter "försörja sig själv". I andra länder tänker folk inte så. 
    Innebär det att kvinnan kan välja att inte bidra med något alls och mannen bara ska finna sig i det? Vilket parasiterande!
  • Anonym (P)
    TvillingmammaVästgöte skrev 2024-07-25 16:30:20 följande:
    Om kvinnan är hemma med barnen och sköter hushållet så bidrar hon också . I många familjer i USA och Kanada lever man så. Tror det förekommer även i andra rikare länder, som tex Schweiz.
    Om man är överens om det, absolut. Men att bara FÖRVÄNTA sig en försörjning är att parasitera. 
  • Anonym (P)
    Anonym (Sandra) skrev 2024-07-26 10:03:35 följande:
    Vilket land tänker du då på? Standard globalt sett är ju att män tar minimal/ingen föräldraledighet och hemmamän är ovanliga. Därför är default i länder, som tvillingmamman pratar om, att kvinnan är hemma. Pratar du om Sverige? För det är återigen vad hon vänder sig emot. 
    Varför vill man som kvinna försätta sig i en position där man är beroende av någon annan och inte ens klarar sin egen försörjning? Varför är självkänslan så låg?
Svar på tråden Olika syn kring tid på förskola