Inlägg från: Anonym (E) |Visa alla inlägg
  • Anonym (E)

    Svärföräldrarna är hoarders

    Lättlöst. Åk bara dit över dagen, om ens det. Deras son får förklara varför om de undrar, på ett taktfullt sätt.

  • Anonym (E)
    Anonym (Maja) skrev 2024-07-22 14:12:51 följande:

    Låter som att ni måste ta tag i det själva tyvärr .vill ni ha det fräscht så får ni ordna till det


    Men det kommer ju inte att hålla! Det sitter i det mentala och jag tror inte de är mottagliga för att ta emot hjälp och bearbeta det som ligger bakom. Så även om ts och mannen städar så kommer det se likadant ut inom några veckor. Förändringen måste ske hos människorna först, sedan hemmet.
  • Anonym (E)
    Anonym (Hur ska jag göra) skrev 2024-07-22 15:47:30 följande:
    Ja, de har verkligen samlat på sig massor med åren... Det är galet. Men det är just detta också att inte rensa bland papper, pant, gamla handdukar, slänga täcken och köpa nya osv. Och alla dessa småsaker som inte har någon plats som bara sprids överallt!

    Jag har svårt att tro att jag skulle få rensa ur rummet på eget initiativ. Vid en jul hemma hos dem rensade jag deras tv-bord för att få plats med julfika (obs: slängde inget!! Jag flyttade allt till toppen av en byrå i princip) och min mans pappa blev märkbart irriterad och min man tyckte att jag skulle ha frågat först innan jag började "röja".

    Kan man säga något till svärmor kanske? Är det taskigt att säga "Kan jag och din son få köpa en bäddsoffa till ert gästrum? Och finns det möjlighet att flytta ut panten, micron och smutstvätt under tiden vi sover här?"

    Tack för fint svar!!
    Men snälla ts... Ja fullständigt respektlöst!
  • Anonym (E)
    Anonym (Hur ska jag göra) skrev 2024-07-22 17:59:48 följande:

    Varför är det respektlöst? Vi sover blant pant, micro, smutstvätt på tunna, smutsiga madrasser och har knappt plats att lägga våra väskor någonstans


    Så gör man bara inte, det är fruktansvärt oartigt att klanka ner på andras boenden på det sättet! Och nej, man erbjuder sig inte att köpa möbler åt andras hem för att det inte passar! Skulle du verkligen bete dig så taktlöst hemma hos andra bekanta? Och vad skulle du säga om andra erbjöd sig att ändra om i ER inredning hemma för att det inte duger? Det är inte ens frågan om att det säkert är fullständigt vidrigt hemma hos dem - man gör bara inte så!

    Bo någon annanstans, stanna hemma, vad som helst, men ni måste inte bo just hemma hos dem! Tough luck om de vill spendera en massa tid tillsammans, det ska inte ni lida för!
  • Anonym (E)

    Och om maken prompt vill bo hos sina föräldrar så kan han göra det, men du och barnen måste vara någon annanstans isf för det där låter som en sanitär olägenhet som inte är lämpligt för barn!

Svar på tråden Svärföräldrarna är hoarders