Inlägg från: Anonym (J) |Visa alla inlägg
  • Anonym (J)

    Kommer jag bli av med vårdnaden?

    Ta hjälp av en jurist.  Ett stort problem blir om dottern i samtal med soc säger att hon inte vill bo hos dig.  

  • Anonym (J)
    Anonym (lena) skrev 2024-07-21 09:04:04 följande:

    Mitt ex stämde mig, ville få ensam vårdnad men i slutänden fick jag ensam vårdnad och han fick ganske begränsad umgänge. Det är svårt att bedöma från din berättelse vad ska hända. Men barn har rätt till båda sina föräldrar. Om pappan låter inte dottern träffa dig eller prata med dig, kallas det för umgänge sabotage. Det är en allvarligt grej och det finns en stor chans för dig att få ensam vårdnad om han fortsätter sabotera för dig. Kontakta soc och gör orosanmälan, skriv att pappan låter inte dottern prata med dig. Vårdnadstvist tar ca. ett år, mycket kan förändras. Försöka att ta kontakt med dottern. 


    Dottern är 17 år. Polisen kommer troligtvis inte göra något mot dotterns önskemål.  Om ett år ä hon myndig och bestämmer själv
  • Anonym (J)
    Anonym (S) skrev 2024-07-21 10:20:13 följande:
    Pappan får inte hindra ts och dottern från att träffas, det kallas umgängessabotage. Det som skulle ha hänt är att polisen skulle ha konstaterat att det var mammans vecka och sagt att dottern ska följa med.

    Hänvisa till vad? Att de har just gemensam vårdnad? Exakt!! Och därför har pappan ingen rätt att neka umgänge!
    Om den 17 åriga dottern säger att hon inte vill följa med till mamman utan vara hos pappan ska det rätt mycket till för att polis ska ta till tvångsmedel. 
  • Anonym (J)
    Anonym (S) skrev 2024-07-21 12:33:54 följande:
    Varför påstår du att dottern är 17 år?

    I ett tidigare skede var det så att pappan tog dotterns mobiltelefon och vägrade låta henne åka till mamman, trots att mamman är boendeförälder så ja, polisen hade nog haft en del att säga till om där ska du se.
    Ursäkta, blandade ihop trådarna.  Åldern är oklar.  
Svar på tråden Kommer jag bli av med vårdnaden?