Inlägg från: Anonym (F) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F)

    Övergrepp på barn?

    Nej, man får inte ta tag i sitt barn under några som helst omständigheter. Inte när det håller på och ska rymma för att det är argt på sitt syskon och bestämt sig för att åka till en släkting med kollektivtrafiken utan vare sig kollektivtrafikkort eller mobiltelefon. Man får inte heller ta tag i sitt barn i syfte att förhindra slag när det slår antingen en själv eller sitt syskon. 

    Detta är två tillfällen då jag fått samtal antingen från skolan eller från socialtjänsten. Frågade barnutredaren på socialtjänsten om det är bättre att barnet rymmer och åker vilse i kollektivtrafiken eller att det slår sitt syskon men det var det ju inte heller.... Men de kunde inte heller säga vad jag ska göra för att stoppa barnen i fråga när det är ett faktum (oftast så har det skett något innan som jag inte sett/hört som utlöst det hela så jag kommer liksom in i fullskaligt krig mellan syskonen). 

    Har även frågat barnen själva vad jag ska göra när vi hamnar i dessa situationer istället för att ta tag i dem (båda två har ett hyfsat hett temperament och retar ibland livet ur varandra vilket vi också har diskuterat massor om hur man beter sig) och de har inte heller någon lösning. De är i mellanstadieåldern så det är inte små barn vi pratar om utan de kan komma med egna lösningar på hur vi ska hantera dessa situationer. 

  • Anonym (F)
    Tow2Mater skrev 2024-07-16 23:45:19 följande:
    Himmel, inte konstigt det går utför med samhället. Barnen lär sig de kan göra vad de vill.
    Tja, jag skiter i vilket utan kommer att fortsätta att fysiskt hindra mina barn från dessa saker när de uppstår. Som tur är så blir det mer och mer sällan, speciellt rymningarna. Vad gäller slagsmål så har vi en pågående diskussion om dessa och anledningen till dem (att de retas till den ena blir pissur på syskonet och de ryker ihop). 
Svar på tråden Övergrepp på barn?