• Anonym (Nrnr)

    En gång strulpelle, alltid strulpelle?

    Freddie K skrev 2024-07-15 12:40:39 följande:

    Jag tror inte att man ska vara för snabb med att slänga sig med diagnoser hit och dit. Den personen kanske bara är sån. Bara för att man avviker lite så betyder inte det att man har en diagnos.


    Nej absolut inte men det där beteendet måste bottna i något . Man kan inte säga jag vet inte till allt, då får man väl börja fundera då.
  • Anonym (Nrnr)

    Och det behöver väl inte bara diagnos men något annat, barndom osv? varför man inte tar ansvar och funderar fattar jag inte 

  • Anonym (Nrnr)

    Alla med disgnoser är olika. 

  • Anonym (Nrnr)

    Men ja det kan säkert vara barndomen. Men han är ändå vuxen. 


    Som min kille fick jag lära upp att alkohol kan man liksom inte bara häva i sig. Han har legat på marken rullandes och även naken på vardagsrummet, av någon anledning. Men till slut orkade jag inte bry mig mer, han kunde vara där utan filt eller någonting. Kanske Han lär sig av det tänkte jag. Så många år av skit, lovande och lovande aty sluta. 


    Han påstod sig också inte vetat varför. 


    Jag sa till honom att han får väl fundera då! Och nu har vi båda insett att hela hans familj är alkisar inkl barnen som är runt 20. de har ju alla lärt upp honom. att han inte hör något fel. Att det är helt normalt att supa ner sig. Ingen annan har ju någonsin sagt något, varken familj eller vänner. Klart han inte lyssnar på mig då, till en början. Så. Nu är han nykter och ser hur fel alla andra gör istället, ifrågasättet det hos andra isrället. Han stör sig på sin bror också, som inte fattar säger han. Men han menar på att, ja. Det är ju såhär jag haft det. Det är omöjligt att prata med någon innan den insett själv.  

    Så, jag antar att det är likadant för dig. 

  • Anonym (Nrnr)

    Kolla lite på hur hsns familj beter sig. Och hans vänner. Det kanske kan vara så att de pratar med en viss jargong typ att äääääh låt tjejen gör allt!! Ja då kanske en del av anledningen kommer därifrån. 


    Och om det skulle vara att han är påverkad av andra. Säg också åt honom att även om han är vuxen så måste han ha egna åsikter , stå upp för sig själv. Ta ansvar. Något som jag tycker har hjälpt att säga är också, att man ska vara ett VI. Inte du och jag. Utan VI. Vad behöver VI för att må bra. Då verkade iallafall min kille tänka till lite.

  • Anonym (Nrnr)

    Min kille har bara haft en seriös relation innan oss. De pratade inte med varann överhuvudtaget och hon skötte sitt, åt själv, gjorde saker själv, osv. Kan väl förklara en del. 


    Så ja, kolla lite runt honom. Fast egentligen ska han göra det själv  men vill du hjälpa honom så. 

  • Anonym (Nrnr)

    Man är ingen lodis bara för man inte pluggat eller har ett bra yrke. 


    Man kan vara det ändå

  • Anonym (Nrnr)
    Anonym (j) skrev 2024-07-16 01:00:15 följande:
    Hjälp? Vilken hjälp pratar du om? Någon (vettig) hjälp finns inte.
    Det gör det visst men huvudansvaret har man själv 
  • Anonym (Nrnr)

    Och det första är att inse att man har problem 

Svar på tråden En gång strulpelle, alltid strulpelle?