Inlägg från: Cathariiina |Visa alla inlägg
  • Cathariiina

    Trump skjuten inatt!

    Cathariiina skrev 2024-07-18 14:54:20 följande:
    <blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Secret Service Director Kim Cheatle should?ve been immediately fired after her ?Sloped Roof? conspiracy theory. <br><br>They literally put SS agents on the sloped roof of the White House! <a href="t.co/9Q6u4LQMyY">pic.twitter.com/9Q6u4LQMyY</a></p>&mdash; Alec Lace (@AlecLace) <a href="twitter.com/AlecLace/status/1813686413356831068%5Etfw">July 17, 2024</a></blockquote> <script async src="platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
    Ingenting funkar på den här sajten som funkar på andra sajter. Hur eller hur: detta är ett Twitterinlägg som visar hur SS-männen står på vakt med sina gevär på vita husets MYCKET MER sluttande tak. Så Kimberlys (Skrattande) yttrande att det var omöjligt att ha en man på taket för att det sluttade var en ren lögn. 
  • Cathariiina
    nihka skrev 2024-07-18 21:12:03 följande:
    Nu ljuger du igen. Hon sa inte att det var omöjligt. Börja kolla upp innan du uttalar sig istället för att fabricera.

    Den byggnaden i synnerhet har ett sluttande tak på sin högsta punkt. Det finns alltså en säkerhetsfaktor som gör att vi inte skulle vilja ha någon på ett sluttande tak?, sa Cheatle till ABC News på tisdagen. ?Så vi fattade beslutet att säkra byggnaden inifrån.?
    Nu bokstavstolkar du igen. Hon sa precis det jag sa att hon sa. Hon är inkompetent, helt enkelt. Det är ju uppenbart att hennes mannar skulle ha behärskat det taket när skytten gjorde det. Och som jag sa tidigare: könet kan komma in här. En kvinna tycker att det taket ser läskigare ut än vad en man gör.
  • Cathariiina
    nihka skrev 2024-07-18 20:47:56 följande:
    Tydligen?

    Det har varit svårt för Secret Service att behålla personal (48% departure rate) så hon har riktat in sig på att bredda sökfältet.
    Då undrar man om inte orsak och verkan var omkastade. D.v..s. att Kimpan (Skrattande) "breddade sökfältet" för att få in diverse "grupper" som kvinnor, fjollor, transor och småväxta, tunna folkslag - och de riktiga agenterna slutade, för att det blev för farligt för dem att försöka samarbeta med dessa personer. SS var ju en elitstyrka förr, de bästa av de bästa, precis som NASA:s astronauter. Men nu är det bara inkvotering av "grupper" som gäller. Och då går det ju så här. Trump hade änglavakt i händerna på dessa inkompetenta "grupper":

    Trump Lo Cuida Un Angel | TikTok
  • Cathariiina
    Xenia skrev 2024-07-19 02:57:48 följande:

    Varför skulle jag inte få kritisera Trump och amerikansk politik, bara för att allt inte är perfekt i Sverige heller? Vad är det för konstig inställning!

    Här har vi iaf ingen vapendyrkan. Och vi har inte "öppnat gränserna på vid gavel för män med vapen", vad är det för högerextremistiskt snack? Vapnen smugglas in, ofta i delar, och Tullen behöver mera pengar för att stoppa det. 


    Ja men vilka är det som är INTRESSERADE av att smuggla in vapnen, tror du? Erik, Kalle och Rickard? Vilka som SKJUTER MED VAPNEN när de väl är insmugglade, kanske kan ge en fingervisning...

    *förklarar som till ett litet barn*
  • Cathariiina
    nihka skrev 2024-07-18 21:35:25 följande:
    Spekulationer. Cheatle har mer än 25 års erfarenhet inom Secret Service från 1995 och framår. Hos PepsiCo var hennes befattning "senior director of global security".
    Och ändå blev hon outsmarted av en ensam, förvirrad, mobbad, utstött pojke, utan någon som helst erfarenhet av säkerhets- eller polisarbete, underrättelsetjänst eller agentverksamhet. Han hade inte ens gjort militärtjänst. (Fast han kanske var bättre på att bedöma sluttningen av tak...)
  • Cathariiina
    Xenia skrev 2024-07-19 02:53:34 följande:
    Jo, men de lever inte i Vilda Västern längre. 

    Jag har inte talat om att ingen amerikan skulle få äga något vapen. Det handlar om vissa restriktioner. T ex kontroll vilka som får köpa, vilka slags vapen (varför behöver de som inte är polis eller militär ha semi-automatiska vapen). Det är inte så att Biden avskaffat möjligheten till vapen utan bara infört milda restriktioner. Men Trump har låtit sig köpas av NRA.

    Amerikanerna tycker att "livet är heligt" men det gäller bara ofödda barn. Hyckleri anser jag.

    Och trumpianerna beter sig som en sekt. Den karismatiska ledaren dyrkas okritiskt. Han får ljuga och bryta mot lagen och vara otrogen, allt detta acceperas även de s k  kristna.

    Många amerikaner klagar över att det blivit för dyrt att leva. De som inte har bra försäkring via arbetsgivaren råkar illa ut när de blir sjuka. De kanske måste gå från hus och hem och bo i en trailer park. Om man då är emot en allmän sjukförsäkkring är man så hjärntvättad att man inte vet sitt eget bästa.

    Förr kunde republikaner vara kritiska mot en republikansk president som bröt mot lagen, tänker på Nixon och Watergate. Men nu kan Trump göra vad som helst utan att någon republikan kritiserar (eller vågar kritisera) honom.
    Ja som sagt, jag tycker också att det vore rimligt med vissa restriktioner. Men Trump är inte "köpt" av någon. Det är det bästa med Trump, att han är rik nog att driva sina egna kampanjer utan att ta mutor, som sedan ska betalas tillbaka om och när han vinner. 

    Alla vet ju att alternativet är värre än Trump. Demokraterna kör landet helt i sank, det fick vi ju precis ett exempel på nu, när symbolpolitiken  - som att kvotera in diverse grupper på positioner där de kan göra stor skada, i stället för att välja de bästa - blir viktigare än allt annat. Många vill också ha slut på dödskulten på abortklinikerna. 

    Ja, det finns kanske de som dyrkar Trump okritiskt, men jag har även hört republikaner säga sådana saker som att "man önskar att han skulle vara trevligare" ("nicer"). Men de fattar som sagt att alla andra alternativ är sämre. 

    Angående Trumps "brott" så är det inte sådana brott som gemene man tar åt sig av - han har ju inte precis mördat någon. Det är svårt för en vanlig människa att ens avgöra om domarna var riktiga, eller om han blivit frejmad. 

    Och angående otroheten, så är det inte 1950-talet i USA heller, längre. Den tiden är förbi då en politiker fick avgå för att han hade varit otrogen. Det är en privatsak, inget brottsligt (i arabländerna ser det annorlunda ut, för där är det ett brott). 

    Angående detta med sjukförsäkringen, så hade jag en amerikansk kompis en gång. Han var juste, trevlig, omtänksam, hjälpsam, en riktig helyllekille! Därför blev jag (jag var yngre då) chockad när jag tog upp detta med republikanernas inställning till sjukförsäkringen, för jag tog då (när jag som sagt var barnsligare) för givet att denne juste kille måste vara på den "goda" sidan. I stället fick jag en föreläsning om varför det INTE ska vara någon allmän sjukförsäkring, för det gynnar bara slarviga människor som "want to save that extra buck" genom att inte teckna någon sjukförsäkring, och då "it has to be taken from someone else". Som sagt: denna åsikt sitter djupt, och vad som är rätt och fel kan man diskutera hur länge som helst.

    Men dessa du pratar om som måste lämna hus och hem, kanske valde att spara in sjukförsäkringen för att göra något roligare för pengarna. Och sedan ska de då ändå ha hjälp ifrån andra människor, som har varit om sig och kring sig och betalat för sina försäkringar? Dessa ordentliga männsikor måste alltså betala både för sig själva och diverse strulpellar? Jag förstår hur man kan tycka att det är stötande om man är uppfostrad i USA. 
  • Cathariiina
    klyban skrev 2024-07-18 15:00:11 följande:
    Och så enkelt och där ska alla giftemål få vara, vad hän denna ABNORMA besattheten vad andra gör med sina kön?
    Det går inte att förstå vad du skriver. Menar du att alla äktenskap ska vara lagliga? Alltså även mellan syskon, med minderåriga, med flera personer samtidigt, med djur, om flickan blir tvingad till äktenskapet? I så fall håller jag inte med, och det gör inte våra lagstiftare heller. Äktenskapsbalken är en del av lagboken, dessa lagar måste riksdagen få rösta om precis som alla andra lagar, och vi har rätt att rösta fram eller bort olika partier i riksdagen, så att t.ex. äktenskapslagarna blir som en majoritet av befolkningen vill ha dem. 

    Det handlar även om sådana saker som att lagar kring försörjning inom äktenskapet, skilsmässa, bodelning och  vårdnad av barn måste fungera. Det gör de inte om det är t.ex. tre eller fyra vuxna personer i äktenskapet i stället för två...
  • Cathariiina
    Cathariiina skrev 2024-07-19 07:44:39 följande:
    Och ändå blev hon outsmarted av en ensam, förvirrad, mobbad, utstött pojke, utan någon som helst erfarenhet av säkerhets- eller polisarbete, underrättelsetjänst eller agentverksamhet. Han hade inte ens gjort militärtjänst. (Fast han kanske var bättre på att bedöma sluttningen av tak...)
    Män ska visst ha bättre spatial förmåga än kvinnor...
  • Cathariiina
    nihka skrev 2024-07-19 08:47:59 följande:
    Jo, det gick jättebra för killen. Han känner sig säkert jättesmart with his head blown off.
    Det var troligen hans plan också. Googla på "suicide by cop". Han visste att han inte hade det som krävdes för att bli något i livet, och då kunde han i alla fall bli något i döden för att ha dödat en känd person. Alla skulle komma ihåg hans namn för alltid. Detta är ett jättevanligt motiv i sådana här fall.  
  • Cathariiina
    nihka skrev 2024-07-19 08:53:38 följande:
    Det kanske är därför du inte klarar av att navigera dig runt i ett CV och tror att 27 års erfarenhet ger att någon är inkvoterad till ett jobb.
    Men nu har hon ju visat hur olämplig hon var för jobbet. Det är inget att tjafsa om längre. Jag gissar att Pepsis executives aldrig utsattes för några attentatsförsök, och därför gick det bra under de åren. 
Svar på tråden Trump skjuten inatt!