Cathariiina skrev 2024-07-18 10:32:25 följande:
Om de har ändrat termen själva, så tycker jag att det var dumt, för hur ska man då beskriva människor som inte precis hör till den gruppen, men som ändå är kortvuxna? Typ under 173 cm för män och under 163 cm för kvinnor?
För ett jobb som livvakt är det väl lämpligt att ingen är under 180 cm i alla fall, och att man alltid väljer ut dem som ska skydda en viss person, så att samtliga är längre än den personen. Tanken är ju att de ska bilda klunga och skydda skyddsobjektet med sina egna kroppar, medan de snabbt för honom mot bilen. Går inte om hans huvud sticker upp ovanför deras, som det gjorde i fallet vi diskuterar i tråden. Det kan även vara svårt för en gammal människa att gå raskt med böjda knän eller nedhukad.
Det är tyvärr samma problem i Sverige: förr var längdgränsen för att söka till Polishögskolan 180 cm, men sedan kom någon på att man måste kvotera in kvinnor samt personer från platser på jorden där människor är kortare än nordbor. Och då togs längdgränsen bort, tror inte att det finns någon officiell längdgräns alls längre faktiskt... Och då händer det ju sådant här. Det är livsfarligt.
Uttagningen till svenska polisutbildningen är också intressant på ett annat sätt: det är olika krav på fystesterna för manliga och kvinnliga sökande!!! Hur tänker man då: springer bovarna långsammare, slår lösare, gör mindre motstånd o.s.v. om det är två små, tunna kvinnliga poliser? Skurkarna kanske är gentlemän?
Det är bara du som har dålig koll. Igen.