Inlägg från: Cathariiina |Visa alla inlägg
  • Cathariiina

    Trump skjuten inatt!

    Padirac: Familjeliv stöder uppenbarligen inte arabiska siffror. 

    Ja, det har skett en utveckling av dessa siffror som ursprungligen var arabiska - eller indiska? - och nu står de inte längre att känna igen. Något säger mig också att de gängmedlemmar som vi talar om, inte känner till siffrornas utveckling... Det intressanta här var, att de tar fel på adresser för att de inte förstår /våra/ siffror (det är möjligt att de inte förstår sitt hemlands siffror heller, för de har aldrig använt siffror i hemlandet, detta är vanligt för somalier t.ex.).

    Och detta är inget jag hittar på, det har varit flera sådana rättsfall där helt oskyldiga människor som inte haft något med gängen att göra, har blivit skjutna för att skytten tolkat adresslappen felaktigt. 

  • Cathariiina
    Anonym (halvamerikan) skrev 2024-07-15 16:58:09 följande:
    Det är alltid intressant vad man än röstar på och höra när någon är insatt i landets politik. Av republikaner hade jag hoppats på Nikki Haley men eftersom du gillar Trump så vore det intressant att veta vad du tycker var det bästa Trump åstadkom under dom fyra åren han var president. Gärna både inrikespolitiskt och utrikespolitiskt.
    Trump var ju demokrat tidigare och skiljer sig en del ifrån dom traditionella republikanerna. Mycket därför valde han nu Mike Pence sist som är en traditionell
    höger kristen republikan men dom fungerande inte tillsammans.
    Donald Trump umgicks ju flitigt med Clinton i många år och deras döttrar var goda vänner.
    Trump är ju ingen politiker i botten och var som sagt Demokrat tidigare men sa ju hela tiden att om han skulle ge sig in i politiken skulle han välja republikanerna för att han där skulle kunna ta sig fram lättast. 
    Republikanerna har ju varit ganska så splittrade de senaste åren.

    Men vore intressant vad du anser vad det bästa Trump gjorde inrikes för amerikanerna och utrikes. 
    Vad anser du t ex om Obama care vilket även en del republikaner gillade om inte i just den formen.
    Och vad du menar med att Trump kan få ordning på planeten, han kan ju inte 
    ändra på andra länders politik hur som helst.
    Jag anser att Nikki Haley med sin erfarenhet av utrikespolitik hade varit bättre ur ett internationellt synsätt.

    En fråga jag håller med Zelensky om, Trump säger att han kan avsluta kriget mellan Ryssland och Ukraina omedelbart om han bli president, Zelensky säger då att vet Trump hur han kan få det är det ju bra om han säger det redan nu så inte en massa människor behöver lida och leva i krig tills han kommer att berätta om sin lösning. 
    Det är inget fel på Nikki Haley heller, jag gillar speciellt hennes fasta abortmotstånd och tonvikt på att i stället hjälpa de blivande mödrarna, så att de kan föda och ta hand om sina barn. SÅ mycket bättre för mor, barn och hela samhället, som slipper en sådan dödskult som det varit i de demokratiskt styrda staterna.

    Dock hade det med en kvinnlig kandidat mot en manlig ÅTER blivit fokus på att "det är dags att rösta fram en kvinnlig president nu, för vi har inte haft någon förut". Och detta hade stulit fokus från sakfrågorna, så ur den synvinkeln är Mr Trump bättre. Jag har även stor respekt för Mr Pence - han har en gammalvärldslig anständighet ("decency") som man sällan ser nuförtiden. Han hade blivit en utmärkt president, men tåget har nog tyvärr gått för honom nu. 

    Och NEJ jag är ingen expert på amerikansk politik, har ingen anknytning till USA heller. Liksom 99,9 procent av de svenskar som hånar Trump - men DE blir sällan ställda till svars. Jag hinner inte plocka fram sakfrågor, det är inte det det handlar om - eller OK EN sak kan jag säga: Trump startade inga krig under sin presidentperiod! Och det är nog rätt unikt för en amerikansk president. Inga Rambo-lekar i främmande länder långt borta överhuvudtaget, förutom Afghanistan som han ärvde. 

    Som sagt: det handlar inte om sakfrågorna för mig, jag är inte ens säker på att jag skulle våga rösta på republikanerna om jag skulle bo i USA och vara röstberättigad, för då skulle kanske egennyttan ta över, när man börjar oroa sig för hur det ska gå med sjukförsäkringen, och vad som kommer att hända med en om man blir fattig. Man får tycka vad man vill om republikanernas politik!

    Det jag vänder mig emot är nidbilden av Trump som trycks upp i nyllet på en överallt. Även i övrigt seriösa journalister går plötsligt bananas när det gäller just Trump, och det är tyvärr så att de har order av sina arbetsgivare att göra det. SvD:s USA-korrespondent blev ju tvungen att säga upp sig, för hon orkade inte längre med de ständiga påtryckningarna från den nya chefredaktören, att hon måste svärta ner Trump, att hon inte fick skriva något positivt om honom och hans väljare. Det är ju fruktansvärt att det ska vara så!!! Hon ville ju bara ge en objektiv bild, vilket en journalist SKA göra. 

    ...och alla dessa memes som går runt, mellan människor (svenskar och andra) som inte har några som helst förutsättningar att kunna analysera politik, men ändå anser sig ha rätt att säga att Trump är korkad, dum, obildad, galen o.s.v.. Man blir så trött. T.ex. gick det runt ett klipp förra veckan, med en plastfigur som föreställde Mr Trump med neddragna byxor på en toalettstol (hur kan en sådan figur ens ha blivit tillverkad liksom, och vem KÖPER den?). Denna figur stod på en hylla, och så var det en katt med en elak blick i ögonen, som slog till den med tassen så att den ramlade ner. Detta delar VUXNA människor mellan sig och lämnar skrattsmileys och GIF:s med folk som skrattar... Jag blir illa berörd av det. Och trött. 

    Och det värsta är, att när man sprider sådana här nidbilder, så kan just svaga människor få för sig, att de gör världen en välgärning om de likviderar personen. För de kan inte tänka själva. Det är mycket möjligt att den mobbade killen redan hade bestämt sig för att begå självmord, men ville go out in style. Bli känd postumt som den som räddade världen ifrån skräckfiguren Trump... För han måste ju ha fattat så mycket, som att han aldrig skulle komma levande ur det. Det MÅSTE ha handlat om suicide by cop.
  • Cathariiina
    Padirac skrev 2024-07-15 20:54:43 följande:

    Trump junior om misshandeln av Nancy Pelosi's man - något Trump själv hånat Nancy och hennes man för..

    www.nbcnews.com/news/amp/rcna152614


    Ja, det där var en annan vilsen ung man. Han hade väl blivit hjärntvättad "åt andra hållet". Jag har väl aldrig sagt att det inte förekommer? Det gick runt några memes där bland republikananhängare ett tag, där de tre (eller var de fyra, jag minns inte längre) högt uppsatta äldre kvinnliga politikerna i Demokraterna pekades ut som häxor. Sådant är inte bra, som sagt, eftersom vissa kan tolka det bokstavligt.

    Ser inget om Trump Jr i artikeln, men Biden Jr (Hunter) är väl inte heller Guds bästa barn..? Om man nu ska börja beskylla fäderna för hur sönerna är... Att Trump skulle ha hånat paret Pelosi - efter att dådet bekräftats - tror jag inte på. Det får du länka till. 
  • Cathariiina
    Cathariiina skrev 2024-07-15 21:03:47 följande:
    Ja, det där var en annan vilsen ung man. Han hade väl blivit hjärntvättad "åt andra hållet". Jag har väl aldrig sagt att det inte förekommer? Det gick runt några memes där bland republikananhängare ett tag, där de tre (eller var de fyra, jag minns inte längre) högt uppsatta äldre kvinnliga politikerna i Demokraterna pekades ut som häxor. Sådant är inte bra, som sagt, eftersom vissa kan tolka det bokstavligt.

    Ser inget om Trump Jr i artikeln, men Biden Jr (Hunter) är väl inte heller Guds bästa barn..? Om man nu ska börja beskylla fäderna för hur sönerna är... Att Trump skulle ha hånat paret Pelosi - efter att dådet bekräftats - tror jag inte på. Det får du länka till. 
    OK nu såg ja. Ja, det var inte snällt av Trump Jr. Önskar att människor på den där nivån skulle fråga någon om råd, innan de postar. 
  • Cathariiina
    nihka skrev 2024-07-15 21:01:37 följande:
    Ja, HUUUR kan Donald just-grab-em-by the-pussy Trump inte vara älskad av alla?Obestämd
    Du läser ju som vanligt inte vad man skriver. Ingen är tvungen att älska Trump eller någon annan politiker, men man kan ju behandla dem med respekt, diskutera sakligt. Det förstör ju hela den demokratiska processen, om folk inte vågar ställa upp som folkvalda, för att de är rädda att bli föremål för karikatyrer i tidningarna, hånfulla memes på sociala media, öknamn, drev... och till slut kanske en kula i pannan. 
  • Cathariiina
    Padirac skrev 2024-07-15 21:15:16 följande:
    Du måste för h*lvete följa med i vad som händer {#emotions_dlg.flower}

    www.forbes.com/sites/antoniopequenoiv/2023/09/29/trump-mocks-hammer-attack-on-pelosis-husband-in-incendiary-speech/
    Ja, det var ju onödigt, förstås. Därför skulle Mr Pence ha blivit bra, för han skulle aldrig ha uttryckt sig så, eller hånat något sådant. Men av de kandidater som finns nu på båda sidorna, är Trump i alla fall den bäste - eller minst dåliga, hur man vill se det. Republikanerna själva uppskattar ju inte heller Trumps ibland hårda debattstil, de säger ibland saker som "man önskar att han skulle vara trevligare". Men de ser ändå att han är den bäste kandidaten, av dem som står till buds.
  • Cathariiina
    nihka skrev 2024-07-15 22:10:07 följande:
    Så du tycker man ska "respektera" en man som vill företräda andra som uttrycker att kvinnor ska man handskas med att "just grap em by the pussy"?

    Jag kan absolut se den typen av kvinnosyn som något många vänder sig kraftigt mot utan att ens nämna hans kriminella gärningar.
    Fast det där var ju så länge sedan nu. Det var "locker room talk" som han själv också förklarade det. Tror alla män som är män överhuvudtaget, har sagt sådana saker i en grupp med andra män någon gång. De älskar inte sina hustrur eller döttrar mindre för det. 
  • Cathariiina
    Padirac skrev 2024-07-15 23:02:31 följande:
    Så män som inte säger att de kan ta tjejer på fittan utan att tjejerna kan göra något är inte män...

    Fy f*n KräksKräksKräks
    Fast nu hittar du ju på. Han sa inte att tjejerna "inte kan göra något". Han sa att han FICK göra så på tjejerna, för att han hade den kändisstatus han hade. Detta säger väl snarare något negativt om de tjejerna? 
  • Cathariiina
    Padirac skrev 2024-07-15 23:00:40 följande:

    @cathariina

    Igen igen då...

    Om Pence är eller inte är en bättre människa än Trump har inte någonting som helst att göra med att Trump inte är en bra människa. 

    Om Trump älskar eller älskar sin fru och sins döttrar har ingenting alls att göra med om Trump är en bra människa eller inte 

    Om Trump är eller inte är det bättre alternativet i presidentvalet har inte heller någonting som helst att göra med om Trump är en bra människa eller inte.

    Gubben är dömd sexbrottsling, dömd förskingrare, frekvent och tvivelaktigt umgänge som bäste vän med en dömd pedofil och sextrafficer, av domstol dömd som delaktig och skapande av insurrection som ledde till flera människors död, de falska elektorerna, försöken att stoppa dem demokratiska processen med valet.. Hånar och hotar politiska motståndare, säger att nästa president period handlar om hämnd och revansch, ljuger mer under en dag än en vanlig människa gör under en månad, anses av sin fru vara ett barn, extremt kränkt och narcissistisk och dessutom en usel affärsman med kontakter bland ryska oligarker och svarta pengar inom property development och sist men inte minst en misogyn kvinnosyn som försvarar sina gamla övergrepp på unga underåriga skönhetstävlande flickor...

    Det här är vad det är, oavsett Pence, hunter, joe eller vem som helst du vill ta upp för att urskulda den person som har gett sig rätten att sätta sig över USA:s rättssystem.


    ...och ändå älskas han av halva USA:s befolkning, så NÅGONTING måste han ju ha! DrömmerJag tycker att han är rejäl, vibrant, positiv och... "levande". Jag hittar inget bättre ord. Man får energi av att höra honom, fast man inte är amerikan.

    Och jag gillar att han vågar kalla en spade för en spade. Det faktum att han var rik från början gjorde också att han kunde betala för sin egen valkampanj, han behövde inte krusa någon eller ta emot funds mot löfte om framtida förmåner. Just detta sista har gett honom en unik position bland amerikanska presidenter. Alla andra inom överskådlig tid bakåt, har suttit i knäet på några finansiärer efter segern, som vill ha ersättning för sin investering. 
  • Cathariiina
    nihka skrev 2024-07-16 10:58:45 följande:
    Hört talas om maktposition och underläge?
    Jadå, men inte i detta fall. I detta fall rörde det sig om groupies som trodde att de skulle få olika slags fördelar som Trumps älskarinna - och ännu mer som hans fru såklart. Kvinnorna kastade sig efter honom - han var ju rik och känd och populär långt innan han blev president. Han "behövde" inte tvinga sig på någon.

    Och om du med våldtäktsfallet menar Carroll - tycker du inte att det är märkligt, att hon kom dragandes med detta efter 27 år? I Sverige hade det varit preskriberat för länge sedan. Dessutom dömdes Trump bara i ett civilmål, inte ett brottmål. Det säger mycket.

    Och 50 miljoner kronor i skadestånd - hur är det möjligt? Det är USA: fantasibelopp som går att få ut i skadestånd, som lockar människor till falskanklagelser mot rika män och även företag. Det KAN ju gå vägen - och sedan kan de leva gott resten av livet. Med det i åtanke är det bra att vi har så låga skadestånd i Sverige - det lönar sig inte att falskanklaga någon, det är inte värt allt besväret.
Svar på tråden Trump skjuten inatt!