• klyban

    Trump skjuten inatt!

    Cathariiina skrev 2024-07-17 18:07:34 följande:
    Nej du, detta är frågor som man kan tycka olika om - Aftonbladets åsikt är inte den enda rätta, för alla tider och i evighet. Hela den Katolska kyrkan med företrädare är emot abort och homosexualitet, och de är inga onda människor. Vance konverterade för övrigt till katolicismen år 2018 (om jag minns rätt nu). Han har läst mycket, tänkt mycket, tagit ställning - precis som de flesta konvertiter, som inte bara har fötts in i en religion och fått lära sig dess dogmer utantill. 

    Den allmänna åsikten i Republikanerna är att vara emot abort. De skulle aldrig släppa igenom en presidentkandidat som är för. I Demokraterna är det tvärtom. 

    Vance kan bli bra. Synd att han inte är snyggare eller mer karismatisk... Jag gissar att han kommer att bli den evige vicepresidenten (huvudpersonens mindre attraktiva bästa kompis i filmer, DEN rollen), men aldrig president. 

    Komiskt nog är katolitiska präster både homosexuella och pedofiler.
    Och visst är man ond om man vill forcera sin egna vilja på någon annan och om saker de inte ens har med att göra :lol:


     


    Vi vet med alla valförluster att vara emot aborter är svårt opopulärt även i R.


    Ett ställe man kallade för trumpen++ valdistrikt och där R normalt vinner med 20 points och istället förlorar med 20 points.
    Det verkar som du inte har någon koll.


     


    Dock ett bra val med vance, då mer abortmotstånd inte kommer generera mer röster, de skulle ha hittat en som inte var så tydlig abortmotståndare.


    Du verkar okunnig i hur opopulärt det är var emot abort även i R.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Tow2Mater skrev 2024-07-17 18:08:13 följande:
    Golf eller annan semester kvittar väl.

    Biden marked a new personal milestone ? his 460th day of vacation since taking office.


    In total, the president has spent nearly 40 percent of his tenure off-duty and away from the White House, including 142 days last year alone. As millions of Americans struggle to afford rent and put food on the table, Biden has earned a reputation for himself as the ?Slacker in Chief

    amac.us/newsline/society/biden-vacations-while-americans-suffer/


    Och ändå har Joe fått mer gjort, rätt intressant.
    Cathariiina skrev 2024-07-17 18:02:29 följande:
    Nej det är du som inte förstår. Du visade tydligt nu att du inte vet något om flygplansutveckling. Låt bli att ge dig in i diskussioner om sådant som du inte förstår. Dessutom måste du lära dig att skriva mer tydligt.  


    Och inget om elflygplan har med solen att göra :lol::lol::lol::lol:


    Och du pratar om okunnighet, priceless :lol:


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Rally) skrev 2024-07-17 18:16:59 följande:
    Det är verkligen synd att konservativa i så hög utsträckning är emot miljötänk. 

    Elplan? Varför inte. Tekniken går ständigt framåt.

    Det är rätt märkligt att R motarbetar grön energi och med tanke på vilka gigantiska pengar det handlar om.
    Men beror väl på deras kampanjbidrag och mutor från fossilindustrin.


    Elplan är oberoende av sol, vilket gör det uttalandet sjukligt komiskt av trumpen.


    Anonym (Rally) skrev 2024-07-17 18:19:18 följande:
    Då får han väl vara emot homoäktenskap. Så tröttsamt när små frågor blåses upp.

    Vad är viktigt? Fokusera på det.

    Det intressanta är deras besatthet över något de inte ens har med att göra.
    Undra vad som gått sönder där :lol:


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Cathariiina skrev 2024-07-17 21:10:27 följande:
    Fast så kan man inte säga. Äktenskapslagarna ska, precis som alla andra lagar, överensstämma med det allmänna rättsmedvetandet. Och om det ÄR så, att en majoritet av landets innevånare inte tycker att samkönade äktenskap ska få förekomma - så ska samkönade äktenskap inte få förekomma i det landet. Och detta gäller naturligtvis även alla andra lagregler för vilka som får ingå äktenskap, t.ex. beträffande ålder, släktskapsförhållanden, kontrahenternas eget samtycke till vigseln o.s.v..

    Äktenskapet är en grundläggande del av samhället och juridiken i ett land, det är inget individer kan hitta på egna regler för som det passar. 

    Ingen har med att göra vad de använder sitt kön till och att det inte ska få gifta sig är också inget du eller någon har med att göra.


    Och rätt intressant och se det du skriver, och det nonsens som följer.


    Och inte ens ett enda argument som håller för saklighet.


     


    Mitt råd till dig och dom, det är sluta bryr er om saker som ni inte har med att göra och då menar vi inte ÖVERHUVUDTAGET.
    Undrar vad denna besatthet om vad folk gör med sina kön kommer ifrån, borde de inte istälelt engagera över sina egna fattiga liv istället, för man måste ha ett EXTREMT fattigt liv om man lägger tid på saker som saknar betydelse för dom.


    Cathariiina skrev 2024-07-17 21:22:05 följande:

    Den nya duon kan bli väldigt bra:


    Nä, religiösa dårar borde inte få vara i politiken alls.
    Men ett utmärkt val, och gör så abortfrågan blir än svårare för dom att sopa under mattan :lol:


    Cathariiina skrev 2024-07-17 21:59:23 följande:
    Klart att det har. Biden har tryckt in ett stort antal personer som representanter för olika "grupper" (kvinnor, transor, svarta, sydamerikaner, homosexuella o.s.v.) på poster som de inte har kompetensen för - eller i alla fall inte var den bästa kandidaten för - bara för att det ska se bra ut. Mångfald, du vet. Och sådana urvalskriterier är aldrig bra. 

    När det gäller just denna post, så kan jag tänka mig att en kvinna som en gång var en flicka, automatiskt tänker att "det där taket är säkert, jag skulle själv aldrig ha försökt gå ut på det, när jag var en flicka som gillade att klättra, så det är ofarligt". Medan en man skulle ha tänkt att "just ett sådant tak klättrade min best buddy och jag upp på när vi var 14 år, så det är fullt möjligt... detta tak måste vi hålla under uppsikt".

    Och vem skulle det vara :lol:


    Finns ingen som tagit in mer inkompetens än trumpen.


    Och det var en som man skrattade arslet av sig och i början under COVID-19 och för en hälsomyndighet, och enda svaret han hade var att han visste precis ingenting BOKSTAVLIGEN.


     


    Dock det intressanta här är att du bara skriver ord på en rad utan att backa upp nått.
    Men det är lugnt, för jag vet redan att du är medveten om att det du skriver inte stämmer.


    Tow2Mater skrev 2024-07-17 22:24:12 följande:
    Hon är kvinna. Som tydligen prioriterar att fokusera på könsfrågor i sitt jobb, jag tycker det är intressant då hon missar det som borde prioriteras. 

    Så inte längre ett lutande tak då? :lol:


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Cathariiina skrev 2024-07-18 09:14:18 följande:
    Vadå "inte håller för saklighet"? Det är som jag säger, att äktenskapsbalken är en del av Lagen, och lagarna i ett land gäller alla som bor i landet. Både på det sättet att de måste följa dem, och att de (OK inte alla som uppehåller sig i landet, men alla som är medborgare i landet) har rätt att rösta för eller emot lagändringar. Hur skulle det se ut annars, om lagarna bestämdes av t.ex. en kung eller kejsare, och folket inte hade något att säga till om?

    Och jag kommer att mentalt ignorera dig i fortsättningen, för du är helt osaklig i din debattstil, du tramsar bara och pladdrar på, det är meningslöst.
    Och så enkelt och där ska alla giftemål få vara, vad hän denna ABNORMA besattheten vad andra gör med sina kön?
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Cathariiina skrev 2024-07-18 10:03:35 följande:
    Sluta märka ord. Och det är dessutom du som har fel här, för du tänker nog på "extremt kortväxta", d.v.s. den grupp som tidigare kallades för "dvärgar". Förhoppningsvis har inte Biden känt sig tvungen att kvotera in en av dem i livvaktsstyrkan... (Fast ingenting är omöjligt i Demokraterna, sunt förnuft finns inte hos dem.)
    Och ändå stod vi där med att du inte visste, intressant.
    Cathariiina skrev 2024-07-18 10:10:31 följande:
    Japp, men de slår ofta huvudet på spiken. Och som verkligheten har blivit i USA nu under Biden, så är det ofta svårt att skilja på vad som är satir och vad som skulle kunna vara en riktig nyhetsartikel. 

    Nä, då det är inte deras uppsåt.


    Och ja, under Joe´s presidentskap så har Joe gjort en massa för medborgarna, trumpen hen gav socialbidrag till de allra rikaste och genom skattesänkningar de aldrig behövde.


    Cathariiina skrev 2024-07-18 10:32:25 följande:
    Om de har ändrat termen själva, så tycker jag att det var dumt, för hur ska man då beskriva människor som inte precis hör till den gruppen, men som ändå är kortvuxna? Typ under 173 cm för män och under 163 cm för kvinnor?

    För ett jobb som livvakt är det väl lämpligt att ingen är under 180 cm i alla fall, och att man alltid väljer ut dem som ska skydda en viss person, så att samtliga är längre än den personen. Tanken är ju att de ska bilda klunga och skydda skyddsobjektet med sina egna kroppar, medan de snabbt för honom mot bilen. Går inte om hans huvud sticker upp ovanför deras, som det gjorde i fallet vi diskuterar i tråden. Det kan även vara svårt för en gammal människa att gå raskt med böjda knän eller nedhukad. 

    Det är tyvärr samma problem i Sverige: förr var längdgränsen för att söka till Polishögskolan 180 cm, men sedan kom någon på att man måste kvotera in kvinnor samt personer från platser på jorden där människor är kortare än nordbor. Och då togs längdgränsen bort, tror inte att det finns någon officiell längdgräns alls längre faktiskt... Och då händer det ju sådant här. Det är livsfarligt. 

    Uttagningen till svenska polisutbildningen är också intressant på ett annat sätt: det är olika krav på fystesterna för manliga och kvinnliga sökande!!! Hur tänker man då: springer bovarna långsammare, slår lösare, gör mindre motstånd o.s.v. om det är två små, tunna kvinnliga poliser? Skurkarna kanske är gentlemän? Drömmer

    Det är redan försent, du har redan gjort bort dig där.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Cathariiina skrev 2024-07-18 12:17:08 följande:
    Det är ju tydligt att taket inte var under uppsikt. Eller menar du att det var det? Ditt logiska tänkande är ej-välutvecklat...
    nihka skrev 2024-07-18 12:15:30 följande:
    Det är bara du som har dålig koll. Igen.
    Om du inte har några argument kan du bara låta bli att svara. 

    Hur5 ska man ha argument med någon som inte förstår det den skriver om?
    Vore det inte bättre att du lärde dig först och sen öppnade munnen?


    Cathariiina skrev 2024-07-18 14:56:27 följande:
    Ingenting funkar på den här sajten som funkar på andra sajter. Hur eller hur: detta är ett Twitterinlägg som visar hur SS-männen står på vakt med sina gevär på vita husets MYCKET MER sluttande tak. Så Kimberlys (Skrattande) yttrande att det var omöjligt att ha en man på taket för att det sluttade var en ren lögn. 

    Jaha?
    Det verkar vara viktiga saker du fokuserar på, och givetvis är ett tak som sluttar en problematik man måste överkomma oavsett om den är liten eller stor.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Rally) skrev 2024-07-18 22:20:15 följande:
    Räcker att kolla hennes CV och jämföra med hennes föregångare för att inse att hon var inkvoterad. Bara en sådan sak att ta steget från Pepsi till Secret Service. 

    Kanske titta på CV igen och se den gedigna erfarenheten?
    För det du skriver där ser väldigt konstigt ut och med tanke på alla dessa års erfarenhet av just det hon jobbar med.


    För kalla nästan 30års erfarenhet för att bli inkvoterad blir faktiskt mycket komiskt.


    Har du läst det någonstans och gått på det?
    Undrar för det är rätt udda med typ 27års erfarenhet och ropa hon är inkvoterad, för den tiden berättar mycket erfaren istället.
    Alltså det exakt omvända i vad du påstår.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Cathariiina skrev 2024-07-19 07:30:13 följande:
    Nu bokstavstolkar du igen. Hon sa precis det jag sa att hon sa. Hon är inkompetent, helt enkelt. Det är ju uppenbart att hennes mannar skulle ha behärskat det taket när skytten gjorde det. Och som jag sa tidigare: könet kan komma in här. En kvinna tycker att det taket ser läskigare ut än vad en man gör.
    Och det baserar du på vad?
    Cathariiina skrev 2024-07-19 07:37:45 följande:
    Då undrar man om inte orsak och verkan var omkastade. D.v..s. att Kimpan (Skrattande) "breddade sökfältet" för att få in diverse "grupper" som kvinnor, fjollor, transor och småväxta, tunna folkslag - och de riktiga agenterna slutade, för att det blev för farligt för dem att försöka samarbeta med dessa personer. SS var ju en elitstyrka förr, de bästa av de bästa, precis som NASA:s astronauter. Men nu är det bara inkvotering av "grupper" som gäller. Och då går det ju så här. Trump hade änglavakt i händerna på dessa inkompetenta "grupper":

    Vem är inkvoterad?
    Inte hon med nästan 30års erfarenhet får man hoppas, för det vore ett konstigt påstående av dig.


    Det ser så komiskt när du ska låtsas vara religiös :lol:
    Lite som när trumpen höll bibeln som det vore en smutsig blöja, under de fredliga BLM demonstrationerna och när polisen  mördade Floyd.


    Så bara sjukligt komiskt ut.


    Cathariiina skrev 2024-07-19 08:09:44 följande:
    Det går inte att förstå vad du skriver. Menar du att alla äktenskap ska vara lagliga? Alltså även mellan syskon, med minderåriga, med flera personer samtidigt, med djur, om flickan blir tvingad till äktenskapet? I så fall håller jag inte med, och det gör inte våra lagstiftare heller. Äktenskapsbalken är en del av lagboken, dessa lagar måste riksdagen få rösta om precis som alla andra lagar, och vi har rätt att rösta fram eller bort olika partier i riksdagen, så att t.ex. äktenskapslagarna blir som en majoritet av befolkningen vill ha dem. 

    Det handlar även om sådana saker som att lagar kring försörjning inom äktenskapet, skilsmässa, bodelning och  vårdnad av barn måste fungera. Det gör de inte om det är t.ex. tre eller fyra vuxna personer i äktenskapet i stället för två...

    Hur inbillar du dig halmgubbar är ett argument?
    Men jag förstår du inte mår bra och när du inser att du har en besatthet vad andra gör med sina kön och liv och som du inte ens har med att göra.


    Det finns redan lagar kring äktenskap och om man går isär, varför inbillar du dig något ska vara annorlunda för????
    Och varför du inte inbillar dig inte skulle fungera är en gåta, enda som sker är lite mer komplicerat.


    Det är också en sjuk lag vi har i många många länder och polygami, aldrig fattat den då den är hel tokig lag.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    nihka skrev 2024-07-19 08:53:38 följande:
    Det kanske är därför du inte klarar av att navigera dig runt i ett CV och tror att 27 års erfarenhet ger att någon är inkvoterad till ett jobb.
    Haha, det är oerhört imponerande och kalla någon för inkvoterad och med den gedigna erfarenheten :lol::lol::lol::lol:
    Cathariiina skrev 2024-07-19 08:55:14 följande:
    Men nu har hon ju visat hur olämplig hon var för jobbet. Det är inget att tjafsa om längre. Jag gissar att Pepsis executives aldrig utsattes för några attentatsförsök, och därför gick det bra under de åren. 
    Jaså, och baserat på vad?
    Det är trots allt donalds som valt en värdelös plats att ha ett väckelsemöte på ur säkerhetssynpunkt.
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Trump skjuten inatt!