Inlägg från: Anonym (Lisa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lisa)

    24 år. Är det ett långt äktenskap?

    AndersNg skrev 2024-07-13 09:15:27 följande:

    Det finns ingen anledning att bli aggressiv.


    Jag bara frågade: Varför är det anmärkningsvärt att man är ihop så långe (eller till och med ett helt liv)?


    Om man är på jakt efter ett tillfälligt förhållande så gifter man sig väl inte? Om man gifter sig så hade jag för mig att man siktade på ett helt liv tillsammans. Men jag kanske missat tidsandan? Det kanske är som med en ny bil: Man har den tills man har råd att uppgradera.


    Vad vet jag. Själv var jag förvånad över att det ens var värt att kommentera att äktenskapet fortfarande höll. Det trodde jag var det normala?


    Förstår precis vad du menar, ett äktenskap när man lovar att leva tillsammans tills döden skiljer en åt ska ju stå för det. Sen är det ju såklart ett långt förhållande men det är det ju meningen att ett äktenskap ska vara.

    Hade ju varit mer ok att fråga ett sambopar deras hemlighet bakom sitt långa förhållande. 


    Men finns värre exempel, förut läste jag hur J Lo gav tips hur man ska få äktenskapet att hålla, herregud det är kvinnans fjärde, hon är väl inne på andra året som gift den här gången. Hon är ju inte någon förebild direkt när det gäller långa förhållanden.

  • Anonym (Lisa)
    Anonym (Nyseparerad) skrev 2024-07-13 10:27:04 följande:
    Aggressiv? För att jag undrar vem du är att bestämma om en relation är lång eller inte. 

    Varför är giftermål ett bevis på att man siktar på ett liv tillsammans? Min samborelation var inte mindre seriös för att jag (japp, jag, kvinna) inte ville gifta mig. Jag hade som mål att leva livet ut med min sambo men det gick inte av olika anledningar. 

    Min mamma har varit sambo med sin partner (inte min pappa) i över 40 år. 

    Skilsmässor och separationer är vanligt. Tur är väl det att man inte är tvingad längre att leva med någon pga socialt stigma. En relation som varat i över 20 år har, med största sannolikhet, genomgått många toppar och dalar och självklart är det intressant att veta hur man lyckats hålla ihop. 
    Varför ett giftemål är ett bevis på att man siktar på ett liv tillsammans?

    vaa?

    Är det inte det som äktenskapet går ut på? När man lovar varandra att leva tillsammans tills döden skiljer en åt? Det ska väl ändå betyda nånting eller??
  • Anonym (Lisa)

    Anonym nyseparera: har inte sagt att ett samboförhållande är mindre värt men det blir ju konstigt att säga att ett giftemål inte är ett kvitto på att man satsar på ett liv tillsammans som du skrev.

  • Anonym (Lisa)

    Jag är endast sambo men med samma man sedan 20 år tillbaka. Vi har två tonåringar tillsammans. Vi är inte gifta av den enkla anledning att det inte alltid varit helt hundra. Så länge jag inte kan lova att det är han och jag för resten av livet kommer jag inte gifta mig. Sen kanske det är för resten av livet ändå, eller vem vet till sist kanske allt känns så självklart att det blir till att gifta sig ändå.

    Sen vill jag självklart poängtera att jag inte på något sätt är emot att folk skiljer sig men tycker ändå att man ska mena det man säger när man gifter sig.

Svar på tråden 24 år. Är det ett långt äktenskap?