Inlägg från: Anonym (Beror lite på) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Beror lite på)

    24 år. Är det ett långt äktenskap?

    Jag träffade min man när jag var 22 år och är fortfarande tillsammans nu vid 52 års ålder. 


    Det som gör det till något ovanligt är oftast att man träffas tidigt, och lyckas jobba förbi barnperioden etc. Nu återstår väl bara att se om den även tål klimakterieperioden också 😬

  • Anonym (Beror lite på)
    Cathariiina skrev 2024-07-14 11:15:58 följande:
    Tyvärr har det blivit det för många. Har du inte läst här på Familjeliv, alla trådar där det kommit som en fullkomlig chock för trådstartaren, att han/hon vid skilsmässan kommer att bli tvungen att lämna över halva sin förmögenhet till den andre - som han/hon vid det laget dessutom ofta är riktigt förbannad på? Folk tar inte reda på sådant innan.

    Särskilt kvinnor driver på att det ska giftas, för att de ska få vara prinsessa för en dag, ha på sig en viss klänning och samtidigt klä ut brudgummen på ett visst sätt, få uppmärksamhet, göra väninnorna avundsjuka, lägga upp bilder på Instagram o.s.v.. Jag började ganska tidigt tacka nej till sådana bröllop, där jag visste att detta var motivationen bakom. Jag vägrar att vara en av statisterna på fotona.

    Just det du skriver om kvinnor som driver på att det ska giftas, är nog orsaken bakom en hel del skilsmässor. De gifter sig gärna tidigt i förhållandet också, och det finns tyvärr vissa som mer eller mindre manipulerar sin partner till giftermål ( oftast kvinnor). Genom tjat, hot att lämna eller liknande. Inte konstigt att dessa giftermål sällan håller.

    De flesta jag känt under livet som tjatat till sig giftermål är i dag skilda och singlar, och några är omgifta.

    Ts : Det kan vara en av anledningarna till att allt över 10 år räknas som långvariga giftermål. Yngre kanske har incitamentet att det ska vara länge, men då är det oftast en naiv fantasi, och inte alltför sällan växer de ifrån varandra.

Svar på tråden 24 år. Är det ett långt äktenskap?