Inlägg från: Anonym (T) |Visa alla inlägg
  • Anonym (T)

    77 kg och vill ner till 70 kg..

    Följs gärna åt. Jag behöver gå ner minst 15 kg men kommer sätta delmål på 5 kg i taget. Startvikt 79,5 kg. 

  • Anonym (T)
    Anonym (Linn) skrev 2024-07-13 09:17:32 följande:

    Svårt egentligen att veta var man ska börja tipsa, när man inte vet något alls om hur dina vanor är i dag eller hur dina individuella förutsättningar är. Lätt att det kan kännas som att man blir idiotförklarad när någon tar upp ett tips som man tycker är helt självklart Skrattande Så du får ursäkta i så fall...

    Men nyckeln i ALL viktnedgång är ju att man gör åt med mer energi än man stoppar i sig. Så långt är nog alla med.

    För ganska många behöver förändringarna inte vara så stora som man tror. Här är några tips:

    - Ha inte tråkigt. Låter säkert konstigt men det är SÅ vanligt att folk småäter bara för att de är uttråkade. Försök göra saker som är så roliga eller intressanta att du inte hinner/tänker på att öppna godispåsen hemma i skåpet. Aktivera dig. Åk ut i skogen för att plocka blåbär, gå i några timmar och ta bara med dig vatten, kaffe och kanske en banan.

    - Ät ORDENTLIGT under dina huvudmåltider. Inte så att du överäter, men blir ordentligt mätt. Många äter helt enkelt för lite till frukost, lunch och middag och det är så suget uppstår mellan dem.

    - Få motionen gjord tidigt. Många häpnar av hur stor skillnad det gör att få en halvtimmes, timmes promenad gjord innan jobbet börjar, eller i samband med lunchen.


    Jättebra tips!
  • Anonym (T)

    Någon som har några tips på nyttiga, mättande och goda mellanmål som är lätta att laga? Hur får ni andra tid med motion? Som småbarnsförälder tycker jag det är svårt att hitta tid till en bra träningsrutin... 

  • Anonym (T)
    Anonym (Fröet) skrev 2024-07-13 16:37:02 följande:
    Ifall du vill ha mellanmål med protein:
    Hummus och grönsaksstavar
    Kokt ägg
    Melon och skinka
    Kvarg/Grekisk yoghurt och bär

    Annars är frukt och grönsaker alltid bra!

    Jag började träna hemma framför datorn när barnen var små. Det fanns liksom inte tid att komma iväg och träna och med en yogamatta och några vikter så kan du få en väldigt bra workout hemma. Jag kan rekommendera några om du vill och det är tillåtet enligt forumreglerna (?). 
    Ja rekommendera gärna ! Tack för tipsen 
  • Anonym (T)

    Tack så mycket för tipsen! Den här veckan har jag lyckats tappa 0,5 kilo, fått tid till lite extra motion den här veckan men inte ändrat kosten desto mer. Hur går det för er andra?

Svar på tråden 77 kg och vill ner till 70 kg..