Inlägg från: Anonym (Frivilligt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Frivilligt)

    Vill höja hyran med upptill 15,4% nästa år

    Anonym (Liv) skrev 2024-07-08 21:59:41 följande:

    De är ju helt j sanslösa. Under alla år med låga räntor höjde hyresvärdarna ändå hyran varje år och plockade miljonvinster i fickan. Allt underhåll läggs på med ännu högre hyra trots att det egentligen ska ingå i grundlurad. Under 2 års tid har de med hänvisning till räntor och inflation chockhöjt hyrorna så folk går på knäna ochnu när räntorna gått ner igen så begär de 15 %??? Äckliga giriga as. 


    Varför är du inte fastighetsägare?
    Du borde bli fastighetsägare och visa alla och omvärlden hur det ska gå till och så att dina hyresgäster får bo riktigt billigt och riktigt bra!

    Om du inte själv vill bli fastighetsägare så bör du väl välja ditt sätt att bo så att du inte tillåter någon sanslös dj*vul förstöra livet för dig.

    För det är väl frivilligt och du liksom alla har rätt att göra ditt eget val gällande var och hur du vill bo?
  • Anonym (Frivilligt)
    Anonym (Liv) skrev 2024-07-09 13:41:23 följande:
    Nej det är inte frivilligt att behöva en bostad till rimligt pris. En bostad är inte en vara såsom en bil, kläder etc som du kan välja bort. 
    Nej, jag är fullkomligt övertygad att du har fel.

    Med sannolikhet som gränsar till visshet har du en väldigt mycket högre boendestandard är majoriteten av jordens befolkning.

    Om du själv vill, om du tar eget ansvar för dina egna prioriteringar, så är jag fullkomligt övertygad att du kan sänka dina boendekostnader högst väsentligt, bara genom att frivilligt göra dina egna val.
    Bara som ett exempel så skulle du kunna välja att skaffa dig en boendestandard som mer motsvarar det som är normalt för hälften av alla människor på jorden.

    Om du själv önskar det så har du alla möjligheter, det är helt frivilligt, att sänka dina boendekostnader högst väsentligt.

    Att välja en hög boendestandard och höga boendekostnader är i allra högsta grad helt och hållet frivilligt.

    Fråga:
    I dina egna val och prioriteringar kanske det ingår sådant som att lägga pengar på tobak eller postkodlotteriet? Eller på katt, hund eller något annat husdjur? Eller att välja att kasta bort dina pengar på något annat liknande eller på något helt annat fullständigt onödigt?
  • Anonym (Frivilligt)
    För en tid sedan läste jag en uppsats som visade att människor som ofta är sena med hyresbetalningen, och/eller som har bostadsbidrag, i högre utsträckning än andra också väljer att röka eller snusa och som har katt eller andra husdjur.

    För mig är det lätt att tro att den kopplingen finns ganska ofta,
    om man tillåter sig själv generaliserar lite.

    På ett så enkelt sätt som att välja bort katt och cigaretter borde det bli lite lättare för många att klara hyreshöjningen?
Svar på tråden Vill höja hyran med upptill 15,4% nästa år