Inlägg från: Anonym (Hur tänker du?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hur tänker du?)

    Gravid och lämnad

    baam77 skrev 2024-07-08 19:20:19 följande:

    Han vill inte ha barn, men du har fortsatt att göra IVF? 


    Han har velat ha barn, han har fortsatt med proceduren för ivf genom spermiedonation och kontroller och du lägger skulden på TS? Varför har HAN fortsatt med processen om HAN inte längre ville ha barn med TS?
  • Anonym (Hur tänker du?)
    Anonym (Ledsen) skrev 2024-07-08 10:29:57 följande:
    Gravid och lämnad

    Jag är gravid i v11 genom IVF pga tidigare cancerbehandling.

    Min sambo har gjort slut med mig sedan 1,5 vecka tillbaka. Vi har varit tillsammans i 7år och han 28 och jag fyller 40. Han är väldigt barnkär och det är han som har fått mig att vilja skaffa barn. 

    Nu vill han att jag ska göra abort för att det är slut mellan oss och jag kommer förstöra hans liv om jag behåller barnet. Jag kan förstå hans känsla av maktlöshet och panik. Jag tror han har en livskris, då han är missnöjd med flera saker i sitt liv, jobb, sin familj, vänner, mig. Och jag är nog lättast att kasta bort.

    Det har varit dåligt i vårat förhållande ett tag, han tycker inte jag har visat honom kärlek eller prioriterat honom på över 1 år. Han har varit med på sjukhuset och lämnat sperma 2ggr, pratat med läkare och tagit infektionsprover. 

    I början hade jag hoppet att vi skulle kunna hitta tillbaka till varandra men inser att så inte kommer bli fallet. 

    Jag vill inte göra abort, för mig är det här nog enda chansen att få barn. Han tycker jag är otroligt självisk och förstör hans liv. Jag kan förstå hur han känner och se hans sida i det hela men jag är inte redo för en abort och jag vill ha barn. 


    Min plan är nu att flytta från vår gemensamma lgh under minst en månad till min syster som inte bor i bor i Sverige, för att få tid från varandra. Han sover för det mesta borta nu. Jag får för mkt ångest att vara i vår lgh, han vill heller inte vara i lägenheten. 


    Han har valt att fortsätta vara en del av processen trots att ni haft det lite dåligt. Han har valt att fortsätta processen trots missnöje. Han har gjort sitt val och nu är graviditeten ett faktum. Du ska inte göra abort (min åsikt). Han har haft hur många tillfällen som helst där han kunnat avbryta hela IVF-processen men valt att inte göra det. 

    Du förstör inte hans liv. Som värst gör du ett litet hål i hans plånbok i form av underhåll men i övrigt väljer han helt själv hur mycket (eller lite) han vill vara involverad. 
  • Anonym (Hur tänker du?)
    baam77 skrev 2024-07-08 22:42:39 följande:
    Det låter ju konstigt att lämna sperma på IVF för en tjej som han inte har tyckt om på över ett år. 
    Ja, så varför har HAN gått vidare med något HAN kunnat avbryta när som helst istället för att vänta tills hon är 11v gravid och sen säga att hon förstör hans liv om hon fullföljer? Jo, för att han är en i***t.
Svar på tråden Gravid och lämnad