Inlägg från: Anonym (Fel hur man än gör) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fel hur man än gör)

    Varför blir den som lämnar känslokall?

    Jag tänker att det är bäst för båda parter att ta ett kliv tillbaka. Det är svårt att trösta någon man själv sårat, det ger lätt blandade signaler som riskerar dra ut på processen. Men det är kanske svårt att ta till sig när man just blivit dumpad. När jag lämnade mitt ex för några år sedan kontaktade jag en gemensam kompis och berättade så kunde han höra av sig till exet. Jag fick ändå skit för att jag gått vidare för fort och inte brydde mig. Men man gör ju slut av en anledning och även om jag inte tyckte illa om mitt ex och önskade honom allt gott så var jag rätt trött på honom också.

  • Anonym (Fel hur man än gör)
    Anonym (Fundersam man) skrev 2024-07-08 11:38:59 följande:

    Man behöver inte inge hopp bara för att man hör av sig eller inte agerar känslokallt, det är ju inte att vara omtänksam utan mer ett sätt för att bearbeta sig själv.. Det förstår jag om man behöver men tänkte att den som lämnar är mer "klar" och borde vilja sitt ex någorlunda väl.. I mitt egna fall har två lämnat mig och jag själv lämnat en de sista ca 10 åren. Den ena lämnaren var väldigt mån om mitt välmående och vi resonerade oss fram till en gemensam syn där båda var överens om att vi tyvärr inte kan bygga en vidare framtid. Båda var öppna med att kärlek fanns och fanns länge för varandra, för att hjälpa och finnas till. Den andra, den sista, har agerat "känslokallt" och bara klippt och lekt radiotystnad trots att jag knappt hört av mig. Det beteendet är för mig mer osäkert, kanske grundar sig i dålig självkänsla eller bristande förmåga om att vara empatisk i utsatta lägen.. Hur som så är det betydligt skonsammare att bli lämnad av den som "finns kvar" även efter, dock tar det lite längre tid att bearbeta så finns fördelar med andra modellen oxå. Jag vill gärna ha en fin bild kvar av den "känslokalla" lämnaren också, men det är svårt att se tillbaka på en "fin" tjej som agerar känslokallt.


    Jag tycker inte man ska ghosta eller bete sig otrevligt. Men om den som lämnar är klar i sin process så finns det ju inte så mycket att resonera kring. Jag skulle hämta några prylar hos mitt senaste ex och då ville han att jag skulle läsa ett långt brev han skrivit till mig. Det var uteslutande navelskåderi och min känsla efteråt var bara -jaha? Det sa jag så klart inte utan vi pratade en stund men jag inser att han nog gärna pratat mer. Jag förstår dock inte poängen i att försöka sätta fingret på vad den ene eller andre gjort fel i relationen. Tar känslorna slut så gör det de. Sen kan man kanske reflektera själv om hur man var och vad man vill göra annorlunda nästa gång men en gemensam diskussion är faktiskt rätt meningslös.
  • Anonym (Fel hur man än gör)
    Anonym (Oj!) skrev 2024-07-08 13:46:57 följande:
    Och jag förstår inte varför man inte kan vara vän eller iaf höras av då och då om man tidigare varit ett par som älskat varandra. Dög jag bara som förhållandematerial men duger inte ens att vara någon att hälsa på ute eller önska god jul till bara för att det är slut?
    Men det har ju tagit slut av en anledning. On det inte mest varit sex som hållit ihop relationen och attraktionen dött så har man vi varit ihop för att man tyckt att man passar ihop som personer och sen insett att det gör man inte längre. Om man vuxit isär som par gör man det ju ofta som vänner också. Jag tycker inte illa om mina ex men jag tycker inte de är roliga, intressanta personer som jag vill inkludera i mitt liv. Sen är jag så klart inte oartig, jag hälsar om vi ses och svarar om nån hör av sig men det är inte översvallande. 
  • Anonym (Fel hur man än gör)
    Anonym (gg) skrev 2024-07-09 22:30:29 följande:

    Hon var extremt krävande som partner. Men som vänner hade vi fungerat bättre.


    Tro mig, hon sörjde inte. Hon hade antagligen en bodybuilder som sin hemliga kk. Hon tog för sig när jag låg och sov en gång och blev arg för att jag tydligen gick igång snabbare då än när jag var vaken och tillsammans med henne. Nej hon var läskig som partner. Menar jag låg och sov och hon blev arg på mig. 


    Hon hade även varit våldsam mot sitt x fick jag veta. Bara tur att hon inte gjorde illa mig när jag låg o sov.


    Och varför ville du vara vän med henne om hon var sån?
Svar på tråden Varför blir den som lämnar känslokall?