• Core

    Varför blir den som lämnar känslokall?

    För att varje varmt bemötande lätt kan tolkas som en öppning för fler försök?

  • Core
    Anonym (Fundersam man) skrev 2024-07-10 09:29:48 följande:
    Det argumentet håller jag med om och i början är det ju lätt att man tolkar det just så .. att man hoppas att lämnaren ångrar sig, så på det sättet är det rätt omtänksamt av lämnaren att inte inge falska förhoppningar. 
    Ja exakt! Dessutom är det väl för sin egen fel dessutom, har man väl tagit beslutet vill man inte halka tillbaka in i nån gammal trygghet, och vill hålla distans och då kanske enda vägen är kyla tänker jag. 
  • Core
    Anonym (Fundersam man) skrev 2024-07-11 10:51:24 följande:
    Kan tänka mig att lämnaren känner det så och vill skapa distans för sig själv också.. fördelen för båda är att det sättet går snabbast och tror i längden att det kan gynna den som blir lämnad mer än lämnaren.. Var själv rätt kall vid ett tillfälle, det kändes bra i början men sen kom det tillbaka efter ett tag och började sakna eller ångra mitt beteende. När jag var kall så backade ju hon och blev radiotystnad från båda, det var först då jag insåg att det var en rätt bra tjej ändå.. försökte ta upp tråden igen vid något tillfälle men då hade hon gått vidare och ville inte ens ses på en fika. Vet inte om det är en vanlig reaktion.. 
    Ja när man signalerar avstånd med kyla är det ju den som blivit lämnad som egentligen får det lätt, när stenen släpper är det bara att gå vidare och inse tt det blev bra. Den som lämnade är ju den som får leva i ovisshet om det var rätt beslut eller ej
Svar på tråden Varför blir den som lämnar känslokall?