Inlägg från: Anonym (Hmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hmm)

    Min tik skapar slagsmål

    Nej nej och nej. Glöm det ts. Spelar ingen roll at det går bra på promenaderna utan de kommer att gå loss på varandra. Även på promenad kan det hända om dom blir skrämda av något ljud eller rörelse orsakat av någon / någonting annat.


    Det enda som lär ske är att du en dag missar stänga om dom ifrån varandra eller att någon lyckas ta sig in till den andre och så kommer du hem till ett blod bad. 


    De förtjänar bättre. Har själv en tik som går bra med hundar ute i det fria, men hon blir inte det minsta glad om jag tar med mig någon hund hem. Och då är hon dessutom kastrerad. Misstänker att dina hundar inte är kastrerade? 


    Kul att du gillar hundar. Men du måste gilla dom så pass mycket så du kan inse att det här är ingen lek och ingen av hundarna mår bra av detta.


     


     

  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Livet) skrev 2024-07-07 23:03:54 följande:

    Brukar inte tikar och hanar alltid fungera? 


    Usch vad trist Ts. Jag hade samma problem som du men med två hanar och jag blev tillslut tvungen att göra beslutet att lämna bort ena. 😕. Trodde att jag borde skaffat en tik istället, men det kan också bli så ändå? 


    Alla hundar kan slåss avsett kön.


    Min tik (kastrerad) och en annan ung tik (okastrerad) gick jättebra ihop i 9 månader. Men sedan ville den andra tiken få bli boss och det bröt ut slagsmål mellan dom. Och jag kan säga att ingen av dom glömde det. Så fort dom såg varandra även fast vi var ifrån 1-2 veckor så blev det slagsmål direkt. Försökte sära på dom men när jag fick loss den ena så högg den andre och så fortsatte det tills jag till slut fick hjälp av en som tog tag i bakbenet på den ena hunden. 


    Dom glömde inte deras agg mot varandra. Jättetråkigt för båda var jättefina, roliga och fina ihop. Tills de började bråka. 

Svar på tråden Min tik skapar slagsmål