Inlägg från: Anonym (S) |Visa alla inlägg
  • Anonym (S)

    Arbetsförmedlingen

    Om du har förlorat någon ersättning så tycker jag absolut att du ska överklaga. Även om det tar några veckor att få svar. På många myndigheter kan de göra en rättelse snabbare men det behövs komma in en formell överklagan.

    Har du kvar någon samtalslogg eller annan bevisning att du ringde 5 juni så ta skärmdump och bifoga.
    Visa och redovisa även att du sökt jobb på heltid

  • Anonym (S)
    Anonym (Arbetslös) skrev 2024-07-04 16:02:00 följande:

    Ja, överklaga ska jag göra. Men det betyder att det tar 12-15v innan jag får tbx dem pengarna jag skulle haft rätt till nu. Samtalsloggar etc finns på deras sida. Ringde upp dem och hon på arbetsförmedlingen tyckte det var jättekonstigt att det blev såhär eftersom jag hörde av mig i tid, men dem kan inte internt ändra något retroaktivt.


    Nu kommer ju allt lösa sig ekonomiskt för mig ändå eftersom jag kan vända mig till mina föräldrar, men låt oss säga någon som inte har den möjligheten, bli av med boende, inte har råd med mat etc. Finns ju ganska mycket som hade kunnat påverkas av detta felet som dem har gjort. Därav jag undrar om man kan utöver överklagan få kompensation för detta eftersom det skulle kunna ställa till det för många.


    Nä någon annan kompensation tror jag inte att du får.

    Om man saknar medel till mat, hyra etc har man ju möjlighet att vända sig till socialtjänsten för att ansöka om tillfälligt bistånd.
Svar på tråden Arbetsförmedlingen