Inlägg från: Anonym (Vikt bekymmer) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vikt bekymmer)

    Vikt

    Blir tokig! Vet det sitter i huvudet, men kan inte intala mig själv att "ta det lugnt". Har några extra kilon pga klimakteriet som jag vill bli av med. Är 167 cm och väger 64. En bra morgon. Nu i dag visar vågen 64,6 och jag går i taket. Har inte gjort nr 2 än. Tankarna blir "vad åt jag igår, Hur sent" osv. Jag tränar regelbundet och tänker på vad jag äter osv. Har ingen mens längre och är 54 år.  Nu till min fråga, hur diffar er vikt dag till dag? Morgon och kväll? 

  • Svar på tråden Vikt
  • Anonym (Vikt bekymmer)
    Anonym (Olika behov) skrev 2024-07-05 06:24:03 följande:

    Jag väger mig i perioder varje dag och endast på morgonen. Det kan ju diffa upp till nästan 2 kg, så jag tycker inte du ska analysera sönder din gårdag för det. 

    Jag har ett litet häfte där jag skriver upp och för min del är det ett bra sätt att inte få någon överraskning om att jag "plötsligt gått upp 5 kg 

    En dag är ingen dag gällande vikt. Jag ser inte ditt vägande som så problematiskt, inte heller att du är lite nojig. Snarare tycker jag det låter tämligen sunt att titta på de tankarna med lite trötthet och att bli tokig.

    Du är ju i en fas där vikten kan vara svår att hålla och där du har annorlunda hormoner än tidigare. Lägg lite energi på sådanr som får dig att må bra.


    Tack! 
    Väldigt fint svar :)
Svar på tråden Vikt