Inlägg från: Anonym (Privatliv/arbetsliv) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Privatliv/arbetsliv)

    Måste jag berätta något om min graviditet för min chef?

    Jag har sagt till att jag är gravid på jobbet och chefen ville då ha mina uppgifter om i vilken vecka jag är i, hur mina tankar om föräldraledighet är etc.

    Jag sa att jag inte vill delge dom uppgifterna, och det borde räcka med att jag är gravid för att göra en riskbedömning?

    Min chef sa att hon behöver veta hur långt gången jag är för att dom ska veta om dom behöver ens göra några åtgärder?

    Det kan väl inte stämma? Jag ska väl inte behöva säga mer än att jag är gravid? Jag vill egentligen inte berätta förrän jag behöver senast söka ledighet men har en del tunga arbetsuppgifter som jag känner att jag inte kan utföra, därför ville jag säga anledningen (gravid). Även om jag bara skulle vara 6v gravid så spelar det väl ingen roll, eller?

  • Svar på tråden Måste jag berätta något om min graviditet för min chef?
  • Anonym (Privatliv/arbetsliv)

    Jag har flera anledningar till att jag inte vill berätta mer än nämna det för att det skulle vara smidigare för mig. Nej dom tar inte in ersättare för att jag är borta, dom ringer in en extra bemanning bara. Har inget jobb där man behöver en överlämning.

    När jag pratar om tungt arbete menar jag tungt, 15k steg om dagen och lyfter kartonger som väger kring 20-25kg, så lätt över 1000kg/h kan man lyfta under dagen på en del arbetsstationer. Sedan på en del andra handlar det om att dra kartonger som väger 200kg osv. Så när jag säger fysiskt tungt är det verkligen fysiskt tungt på en del uppgifter på mitt jobb.

    Sedan har ja gått igenom 3,5år av ofrivillig barnlöshet med en massa komplikationer under hormonbehandlingarna så jag har mått oerhört fysiskt och psykiskt dåligt. Detta är första graviditeten där jag har tagit mig förbi v12. Hur banalt en del av er än anser att era uppgifter om er graviditet än är, så är det oerhört privat för mig och jag vill inte dela med mig mer än jag behöver. Jag är medveten om att jag kommer behöva söka graviditetapenning för min arbetsplats har inga möjligheter att placera om gravida. Mer än att göra extremt repetitiva uppgifter som fortfarande är fysiskt ansträngande där man står upp i 9h under en dag.

    Så det enda jag frågar är efter vad behöver jag lagligen berätta för min chef, mer vill inte jag behöva ta upp då det är mitt privatliv. Vi har inte planerat föräldraledighet ännu då vi inte ens är säkra på att vi kommer komma fram dit. Jag har även en högrisk graviditet och jag vill inte att mina uppgifter ska vara allmän kännedom.

  • Anonym (Privatliv/arbetsliv)
    Anonym (C) skrev 2024-06-29 23:10:39 följande:

    Kan vara värt att kolla AFS 2007:5

    Vissa risker och åtgärder är kopplade till graviditetsvecka 


    Tack, har läst igenom och där står det med ett par av problemområdena som jag har på mitt arbete (inga möjligheter till att ta en extra paus eller ens kunna sätta sig ner under arbetsdagen). Samt problematiken med lyft när magen börjar växa, får väl kolla upp med HR hur dom generellt ser på graviditet på vår arbetsplats, tidigare har vi inte haft dessa problem som denna nya chefen verkar ha med graviditetsanpassning. Hon har bara jobbat i 6månader efter den andra fick sparken
Svar på tråden Måste jag berätta något om min graviditet för min chef?