• Anonym

    Är det verkligen rimligt att SOC bara kan omhänderta barn hur som helst?

    Anonym (Kritisk förälder) skrev 2024-06-22 17:12:47 följande:

    Barnen är ju ändå vårdnadshavare


    Nej, det är de verkligen inte.
  • Anonym
    Anonym (Tyra) skrev 2024-06-24 09:18:13 följande:

    Jag har funderat mycket på det. Hur kan vår handläggare leva med sig själv efter vad hon har gjort. Men grejen är att Soc in i det sista hävdade att vi föräldrar gjorde fel och var tvugna att ändra oss (trots att psykologerna, och sen även läkare, sa tvärtom). Jag tror att de ljög för sig själva för att stå ut, helt enkelt. (Eller så var de bara jäkligt inkompetenta och korkade.) 


    Vi har gott hopp att få Soc kritiserade av IVO. Men ersättning för lidande och förlorad arbetsinkomst vet jag inte om man kan få när det är Soc. som gjort fel. Jag skulle ju önska att de ansvariga blev personligen ställda inför rätta och straffade, som vem som helst annars som stalkar, trakasserar och är våldsam mot barn skulle bli.  


    Lycka till med att få rätt hos IVO... och ersättning kan du se dig i stjärnorna efter.

    Det är en skam att det ens får heta socialTJÄNST när de mest förstör och förödar där de drar fram.

    Vissa soctanter ljuger så de tror sig själva. Det bästa man kan göra när man får en sån kärring på halsen är att be att få denna utbytt. Det lyckades iaf jag med. Sen blev det ordning och reda.
    Dessvärre kan jag inte berätta så mycket men kan säga som så att hennes egna ungar var föremål för samma myndighet när de var minderåriga. Det fick jag veta via min advokat, som hjälpte mig att slippa LVU-domen som kärringsatan försökte få verkställd.
  • Anonym
    Anonym (Tyra) skrev 2024-06-25 08:13:10 följande:

    Tråkigt att höra att du har liknande erfarenheter!


    Enligt insatta vi haft kontakt med begicks flera formella fel, så vi har ändå visst hopp om IVO. Det är ju det sjuka här, att man inte kan stoppa Soc när de håller på ens när de bryter mot reglerna. Systemet är extremt rättsosäkert, och de som drabbas är barn. 


    För oss var en del av problemet att ärendet mycket snabbt blev en chefsfråga. Det var alltså chefen + handläggaren som var på mötena. Att byta handläggare kändes därför meningslöst och vi var också fruktansvärt rädda att reta upp dem. De kunde ju göra vad som helst! Vi stod helt maktlösa när de gjorde illa våra barn. 


    Men för att knyta an till TS fråga anser jag ändå att Soc behöver kunna omhänderta, och förhöra, barn. Problemet är hur organisationen ser ut och den skriande bristen på kompetens. De instruktioner vi fick av Soc gick i flera fall tvärt emot den moderna forskning vi läst och de råd vi fått från psykologer och andra experter. Soc hade noll koll. Men det är de som bestämmer. 


    För oss, när vi började begära att kärringen byttes ut, satt deras chef med på ett samtal om detta. Efteråt byttes hon ut, visserligen till en liten jäntunge som troligen var nyexad men det blev ändå bättre.

    I vårt fall handlade det om ett äldre barn, gick väl i sjuan när det begav sig om jag minns rätt. Då spelar inte respektive förhör så stor roll, han kunde tala för sig redan då.

    Det är inte heller så att vi föräldrar misstänkliggjordes för något, utan det var sonens destruktiva val som ställde till det. 

    Det löste sig iaf sedan och idag är han högst skötsam.
  • Anonym
    Anonym (Nej) skrev 2024-06-27 00:29:53 följande:

    En släkting är socialarbetare och hon säger att det absolut värsta med jobbet är alla de barn man måste lämna hos människor ( vårdnadshavare ) man VET att de far illa hos. Så otroligt många barn far illa och många gånger vet socialarbetaren detta men får/kan inte göra något pga brist på bevis. 
    Nej, de tar inte barn hur som helst. Vi läser ju i tidningarna var och varannan dag om barn som dött pga vårdnadshavare där socialen varit inkopplad men de inte kunnat agera pga lagar coh regler. 


    Wow... vilka tidningar läser du om jag får fråga?
    Det har sällan hänt att jag läst om något sånt, däremot läste jag för ett tag sedan om en tonårstjej som avslutade sitt liv när hon blev LVUad och placerades långt hemifrån den trygghet hon kände i sitt hem.

    Och, din släkting pratar strunt om hon påstår detta. Har hon fog för att ungarna far illa så kan soc ingripa.

    Soc är en skitmyndighet för övrigt, deras "tjänster" betackar man sig för åtta dagar i veckan.
  • Anonym
    Anonym (S) skrev 2024-06-27 17:55:24 följande:
    Lämna in klagomål till din kommun först och främst om ni inte redan gjort det.

    Sen är det IVO och JO som ni kan lämna in anmälan till.
    IVO är tillsynsmyndighet för vård och omsorg och JO är det allmänt för myndigheter. Båda utför tillsyn av socialtjänst.l
    Så gjorde vi, men de bara hänvisade oss till den andra... 

    Den historien spädde på min redan stora tvivel och avsmak för myndigheter.
    Idag har jag som tur ä r inga minderåriga barn längre.
Svar på tråden Är det verkligen rimligt att SOC bara kan omhänderta barn hur som helst?