• Anonym (Eve)

    Var kan man anmäla en skola anonymt?

    Gör en orosanmälan till kommunen. Säg inte vad du heter och bara berätta. 
    Eller skicka mejl. 
    Kan även vara gynnsamt att skicka brev/mejl till dem som sitter i utbildningsnämnd eller liknande lokalt. Förstår politiker vad som sker så kan de också börja luska i frågan. 

  • Anonym (Eve)
    Anonym (olis) skrev 2024-06-17 21:58:13 följande:
    Ok, orosanmälan kommunen, hittade digitalt verktyg för det.

    Ok, utbildningsnämnd lokalt, vad innebär det. Hur kan jag söka upp en sådan person?
    Du ska kunna hitta den sortens information på din hemkommun webbplats.
    I dessa nämnder som ju är beslutsfattare och som styr riktkursen på politiken och fördelningen av resurser (olika partier har ju olika syn på sånt) sitter ett antal människor som är partipolitiskt aktiva. 
    De brukar finnas uppräknade på webbplatsen för respektive nämnd med namn och politisk tillhörighet.  Så sen kan man ganska lätt få fram kontaktuppgifter om man går via partiets sajt eller liknande.
    När man tar kontakt kan man skriva från en "fejkad" e-post eller så kan man skicka brev eller lämna i kommunens reception. Då registreras sedan handlingen (och blir offentlig) och sen ska den ju överlämnas till vederbörande.  Man kan också uttrycka sig som väljare, att jag tar kontakt med dig i egenskap av folkvald och eftersom jag hört att du brinner för skolfrågor och jag vill dela en situation som jag tycker att ni bör känna till... eller nåt i den stilen. 
Svar på tråden Var kan man anmäla en skola anonymt?