Inlägg från: Anonym (Mona) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mona)

    Surrogatföräldrar vid 70 års ålder!?

    Jag såg dokumentär inifrån- "vi ska ha barn/vår sista chans" nyligen och blev lite chockad, minst sagt!

    I dokumentären så finns det bla ett par som är surrogatföräldrar som är över 70 år där socialen har omhändertagit barnen som bara är ngr år gamla..

    Jag trodde ju att det fanns ngr regler åtm för vem som dom hjälper att få ett surrogatbarn..För vem som kan bli förälder..Som tex att man inte är för gammal, osv..
    Men tydligen så kan vem som helst "få" barn nuförtiden bara man har pengar..genom surrogat eller adoption..

    Borde inte sånt här vara förbjudet..för barnens skull!
    Vad tycker ni... ska verkligen vem som helst få skaffa barn?

    www.svtplay.se/video/Kxgdkw3/dokument-inifran-vi-ska-ha-barn/1-var-sista-chans

  • Svar på tråden Surrogatföräldrar vid 70 års ålder!?
  • Anonym (Mona)
    Xenia skrev 2024-06-17 01:35:20 följande:

    Just eftersom det inte är lagligt i Sverige med surrogatmödrar så kan bolagen som förmedlar surrogatmammor göra som de vill. Prioriterar de pengarna så struntar de i de barnlängtandes åldrar. (Det verkar inte ens som de begär utdrag ur belastningnsregistret. En som är dömd för pedofilbrott skulle kunna skaffa sig ett eget barn att utnyttja själv och göra barnpornografiska filmer på som han kan sälja.)

    Jag tycker synd om paret. Visst, de borde aldrig fått bli föräldrar. Men när de nu blivit det (mannen var väl biologisk far) så borde de i första hand fått stöd, t ex en kontaktfamilj. Om ett begåvningshandikappat par får barn så tar man inte barnet, man ger dem stöd.

    Om mannen fått barn med en mycket yngre sambo och hon sedan dött, skulle myndigheterna tagt ifrån honom barnet då? Eller först sedan han gift sig med en jämnårig kvinna?

    Det var ju synd om barnen också, som flyttades från familj till familj. Sin biologiska far och hans fru (som de såg som sina riktiga föräldrar) fick de bara träffa var tredje vecka och då bara ett par timmar. Radhuset de bodde i dög inte för barnen, det hade för brant trappa. Som om inte massor av famljer bor i hus med branta trappor utan att socialen tar barnen. Rätta orsaken var ju deras ålder.


    Ja jag tycker också lite synd om paret, men jag tycker mest synd om barnen.
    Dom skulle aldrig ha fått adoptera pga deras ålder, men att soc tog ifrån dom barnen efter flera år och skyllde på att det berodde på hur det såg ut i huset, tyckte jag också var fel..
    Jag tror ju inte barnen får det bättre av att flytta runt mellan olika främmande familjer/personer än att bo hos sina gamla föräldrar iaf..

    Nej precis förmedlingen eller var de han som kallade sig "avhoppare" eller "visselblåsare"  sa att dom kollar inte upp föräldrarna och att det inte fanns ngr direkta lagar eller regler dom behövde följa...Som dom tex gör när det gäller adoption..Så i princip alla kan skaffa ett surrogat barn om man har pengar.

    Ja dom berättade ju också en skräckhistoria om en kille som jobbat som läkare och var pedofil som hade skaffat en flicka.. Men jag vet inte om han var med i något brottsregister innan han skaffade flickan..Jag har för mig att dom upptäckte hans bilder, osv efteråt!?
Svar på tråden Surrogatföräldrar vid 70 års ålder!?