Inlägg från: Xenia |Visa alla inlägg
  • Xenia

    Surrogatföräldrar vid 70 års ålder!?

    Just eftersom det inte är lagligt i Sverige med surrogatmödrar så kan bolagen som förmedlar surrogatmammor göra som de vill. Prioriterar de pengarna så struntar de i de barnlängtandes åldrar. (Det verkar inte ens som de begär utdrag ur belastningnsregistret. En som är dömd för pedofilbrott skulle kunna skaffa sig ett eget barn att utnyttja själv och göra barnpornografiska filmer på som han kan sälja.)

    Jag tycker synd om paret. Visst, de borde aldrig fått bli föräldrar. Men när de nu blivit det (mannen var väl biologisk far) så borde de i första hand fått stöd, t ex en kontaktfamilj. Om ett begåvningshandikappat par får barn så tar man inte barnet, man ger dem stöd.

    Om mannen fått barn med en mycket yngre sambo och hon sedan dött, skulle myndigheterna tagt ifrån honom barnet då? Eller först sedan han gift sig med en jämnårig kvinna?

    Det var ju synd om barnen också, som flyttades från familj till familj. Sin biologiska far och hans fru (som de såg som sina riktiga föräldrar) fick de bara träffa var tredje vecka och då bara ett par timmar. Radhuset de bodde i dög inte för barnen, det hade för brant trappa. Som om inte massor av famljer bor i hus med branta trappor utan att socialen tar barnen. Rätta orsaken var ju deras ålder.

  • Xenia

    Om nu föräldrarna inte orkade hålla hemmet tillräckligt rent så kunde de väl fått hemtjänst?

    Deras förmågor sviktar ju alltmer med stigande ålder och sjukdom.

    Men varför kunde inte socialtjänsten hitta ett fosterhem där man var beredda att behålla barnen, ev ända tills de blev vuxna? Tyder på inkompetens av socialtjänsten.

Svar på tråden Surrogatföräldrar vid 70 års ålder!?