Inlägg från: Anonym (R) |Visa alla inlägg
  • Anonym (R)

    Arcus och arbetsförmedlingen - överreagerar jag?

    Du har gjort rätt. De har bemött dig illa. 

  • Anonym (R)
    Anonym (Handledare) skrev 2024-06-15 09:09:08 följande:
    Håller helt med dig om att personer inte borde behöva snurra runt i systemet och ha praktik eller arbetsträning gång på gång. Till en början borde man starta med att omstrukturera samhall - bort med vinst och prestationskrav samt gör det återigen endast tillgängligt för människor med funktionsnedsättningar och diagnoser. Har man t ex autism ska man inte behöva snurra runt på olika platser utan få en fast anställning med enkla arbetsuppgifter. Här bör man även inkludera alla som har kraftigt begränsad arbetsförmåga pga fysiska besvär. Har man t ex svårt att gå, böja sig eller sitta under längre tid ska man kunna få ett relativt kravlöst arbete.

    Sen så behöver man höja taket för lönebidrag så det blir hållbart för arbetsgivare att anställa personer som har viss arbetsförmåga men som ändå inte är i närheten av att leverera som en fullt frisk arbetsför människa. Det kan låta mycket om en person t ex har 70% lönebidrag men pga taket och arbetsgivaravgifter så kan det ändå kosta arbetsgivaren t ex 20 000 kr/månaden. Om denna person bara kan leverera på 25-30% nivå av en vanlig arbetare så blir det en rejäl förlustaffär. 

    Skulle man genomföra dessa reformer så tror jag att man skulle kunna avsluta insatsen med privatiserade jobbcoacher. Man skulle även kunna spara in pengar på diverse utredningar och insatser som inte leder någonstans. Rekrytera in lite fler handläggare till Arbetsförmedlingen så de slipper sitta med hundratals personer vardera och återigen börja arbeta med att förmedla jobb. Med attraktiva erbjudanden till arbetsgivarna (anställ den här personen till en låg förmånlig kostnad) blir det mycket lättare att få ut fler i jobb.
    Ja. Och Samhall behöver också erbjuda flera olika arbeten och inte bara städ.. Man ska kunna ta till vara på vad personerna klarar av och är duktiga på. Tex min syster har gått högskolekurser inom ekonomi och det är där hennes styrka ligger. 
Svar på tråden Arcus och arbetsförmedlingen - överreagerar jag?