Inlägg från: Anonym (Hedda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hedda)

    Hur gör folk för att hålla sig smala och snygga?!

    Anonym (Förklara) skrev 2024-06-11 19:21:01 följande:
    Hur gör folk för att hålla sig smala och snygga?!

    Som rubriken lyder. Jag fattar verkligen inte. Hur orkar man? Man måste ju säga nej till så mycket och jag antar att många går runt hungriga! Jag är van att äta godsaker varenda dag, utemat, buffé osv osv. 


    Vad menar du med "hur orkar man"? Jag går aldrig hungrig och behöver inte säga nej till något pga den orsaken iaf....Möjligtvis tänker jag på vad jag äter för att må bra/bättre om det har blivit lite mycket skräpmat ett tag tex..

    Annars så äter jag precis det jag känner för och är sugen på och har alltid gjort det under hela mitt liv..Och jag har alltid varit smal..
    Jag får istället tänka på att inte äta för lite för att inte gå ner i vikt. Så nej för mig är det inte ett dugg svårt att hålla mig smal.

    Att jag aldrig gått upp i vikt hur mycket jag än svullat. Vilket jag har provat göra utan att gå upp i vikt..Beror nog dels på mina gener och dels beror det  på att jag alltid har rört mig mycket på olika sätt..
    Jag har sen jag var barn haft egen häst och tränat/tävlat mycket i hästhoppning,  tränat med hundar, vandrat, åkt skidor, simmat osv..Bara för att jag tycker det är så himla kul.
    Sen är det ju helt klart ärftligt också ..
    Vill du veta hur du kommer att se ut (på ett ungefär) så titta på dina närmaste släktingar. Min mamma, mormor, mostrar, osv har också varit smala eller normalsmala hela livet.
  • Anonym (Hedda)
    Anonym (Smalis) skrev 2024-06-13 21:39:39 följande:
    Ja det måste vara ärftligt till stor del också. Jag är en riktig smalis och jag brukar äta mycket mer än min man. Han håller på att gå ner i vikt nu och kämpar med det, räknar allt etc medan jag äter precis vad som helst och mycket utan att få extrakilon. Tvärtom kan jag ibland gå ner. 

    Är även en av dem som äter massa godis i smyg när barnen inte ser. Jag tror det kan vara lika frustrerande åt båda hållen. Jag hade mer än gärna haft några extra kilon faktiskt. Får ofta kommentarer om att jag är tunn och det är inte så kul. Som om jag går och svälter mig med flit och borde våga äta mer. Och nej, jag rör inte på mig så mycket heller, aldrig gillat sport. Vanliga vardagliga aktiviteter dock, typ trädgårdssysslor etc. 

    Det är faktiskt inte så kul men inget jag kan göra nåt åt. Får se om klimakteriet svänger pendeln sen
    Jag känner igen mig i det du skriver.
    Jag har alltid varit "stor i maten" (även om det inte syns ett dugg) iallafall som vuxen och har ätit mer än min man oftast, men jag går inte upp i vikt..Och skulle kunna tänka mig att väga ngr kilo mer för att bli starkare om inte annat..

    Jag fick inte kommentarer om att jag var för smal, men jag fick däremot kommentarer eller frågor från kompisar (eller snarare bekanta) som yngre. Där dom tex på middagar/fester frågade mig "hur kan du äta så mycket utan att bli tjock? Går du och spyr upp maten efteråt eller?
    Till deras försvar så åt jag ju mer än dom, men det syntes inte ett dugg..så kanske inte konstigt att man undrar, men det behöver man ju inte säga. Precis lika lite som att jag skulle fråga någon som var överviktig om hen kanske åt lite för mycket..Det säger man ju inte...
    ..
    Nu är ju alla olika så det är mycket möjligt att du kan gå upp i vikt sen, men för egen del så har inte klimakteriet gjort någon skillnad.Snarare tvärtom så är det ännu svårare att gå upp i vikt eller behålla (muskel) vikten ju äldre man blir (som smal).

    Enligt min erfarenhet så har jag ännu svårare att gå upp i vikt eller behålla min vikt om jag inte rört mig tillräckligt på "rätt" sätt!?
    Det kanske låter konstigt, men jag tror att det har med musklerna att göra.
    Om jag inte tränar på ett tag så förlorar jag muskler och blir ännu smalare.
    Att göra mer fysisk träning eller arbeten är det enda som fått mig att gå upp i vikt iaf.och samtidigt så mår man ju bättre.

    Var iaf inte rädd för att prova göra lite mer olika saker/motion/kroppsarbeten,osv som kan göra dig starkare skulle jag säga (med motion så menar jag inte att du ska köra workout eller liknande).
    Utan satsa mer på lågintensiv träning/arbete.. Alltså något som promenader, styrketräning, yoga, trädgårdsarbete, osv..Undvik istället högintensiv träning som löpning eller liknande.
    Vilket bara bränner bort allt på en gång för såna som oss.. Även om det självklart kan vara hälsosamt om man vill få bättre kondis, osv, men det finns ju även "mellan intensiv" träning som är bättre för oss smalisar som tex ridning..😄
  • Anonym (Hedda)
    beli skrev 2024-06-13 23:37:03 följande:
    Verkligen avundsvärt. Du kan ha vilka kläder du vill. Du behöver aldrig tänka på magen. Du känner dig aldrig tung i kroppen.

    Jag har lagt så otroligt många timmar och dagar på att grubbla och noja över min vikt. Hade jag varit smal med små bröst hade jag haft en helt annan klädstil, mycket mer kreativ och kul. Det är nästan alltid problem att hitta vettiga kläder, för de flesta damkläder i Sverige är designade för smala och småbystade.

    Och nej, jag tror inte det är lika frustrerande åt båda hållen. Det är mycket värre att älska mat och ständigt tvingas hålla igen, att varje dag dividera med sig själv: "Det är ju så gott, men jag borde inte ta mer. Men om jag tar lite mer nu, så kanske jag kan äta mindre nästa måltid? Eller så skippar jag den extra biten och tar ett glas Cola Zero istället. Fast jag är ju så sugen..." Mot att äta "precis vad som helst" och "en massa godis" utan att behöva tänka efter - och utan att ens behöva tvinga sig att träna och springa en massa! Det blir stooor skillnad i sinnesro.
    Bara för att man är smal så betyder inte det att man inte kan ha stora bröst!?
    Naturligt stora menar jag då givetvis..
    Jag har trots att jag varit smal i hela mitt liv haft stora bröst och jämt haft problem med att hitta tröjor, linnen, jackor, osv.
    Och pga av att jag är så smal i övrigt fast med stora bröst så passar ju nästan ingenting som inte är specialdesignat eller liknande dyra kläder..

    Jag får tex köpa jackor som är 3 stl större än vad jag hade behövt göra om jag inte haft bröst haha.

    Men varför skulle det inte kunna vara lika frustrerande att inte kunna gå upp i vikt alltså om man behöver gå upp i vikt för att tex bli starkare..

    Jag vill inte gå upp i vikt för att se bättre ut..Utseendet är mindre viktigt för mig.
    Jag vill gå upp i vikt för att bli starkare och framförallt för att orka mer som att träna och tävla mer i bla hästhoppning..

    Du tror inte att det kan vara lika frustrerande att behöva äta-som en häst- fast man inte ens är speciellt hungrig alla ggr, men man måste äta för annars blir man matt/svimfärdig och slutar fungera och för att man vill gå upp i vikt eller för att man absolut inte ska gå ner i vikt..

    Sen så blir det ju så jäkla dyrt..att man måste äta så mycket...Vilket också är frustrerande,.att jag står för den största delen av matkostnaderna hemma, min stackars man äter inte lika mycket som mig..😂 

    Så jo det kan också vara jäkligt frustrerande och jag har försökt gå upp i vikt ganska länge nu och tror jag har provat allt snart..
  • Anonym (Hedda)
    beli skrev 2024-06-14 14:09:50 följande:
    Jag har väl aldrig sagt att nån som är smal inte kan ha stora (naturliga) bröst? Men är det vanligt? Nej. Jag pratar ju om vad det finns för utbud i klädbutikerna. Alla snygga bh:ar är i stl A eller B, eventuellt C. För oss med D-kupa görs bara skittråkiga svarta, vita eller beige bh:ar som man verkligen inte känner sig sexig i.

    Jag tror definitivt inte det är lika frustrerande för dig. Jag har i hela mitt liv haft ångest över min vikt och över min mage. Funderat på om jag ska fettsuga eller operera den, jag har förbannat den, i 20-30 års tid tittat på andra kvinnors magar på stan, "shit vad platt mage, skönt för henne". Jag har haft ångest ifall jag ätit choklad, ibland bestämt mig för att bara njuta och inte ha ångest för en gångs skull, fast ändå fått ångest senare. Ätit mer när jag mått dåligt, och mått dåligt över det också. Hamnat i svackor med djup ångest och sen jävlar anamma och NU ska jag gå ner i vikt och stanna där resten av livet! Tre gånger har jag gått ner samma tio kilo, och jag har varit så förbaskat fast besluten i flera månader... och alltid gått upp kilona igen. Känt sveket från mig själv, att jag inte kan lita på mig själv. Jag hade ju lovat mig själv att aldrig gå upp igen, och ändå gjorde jag det! Jag har tränat varje dag, inte av glädje eller lust, utan av ångest och oro över att jag ska gå upp ännu mer annars. Sen har jag haft pcos hela mitt liv, och då går man lätt upp i vikt.

    Men jag tror inte man förstår om man inte levt med det i tiotals år.

    Hur som helst - äter du verkligen den mest energitäta maten du kan hitta? Har du varit hos en dietist?
    Jag vet vad du menar med dåligt utbud i klädbutikerna, eller iaf dom vanliga klädbutikerna som oftast bara har små Bh-ar, kanske upp till stl C, men har man större bröst än så, så spelar det ju ingen roll om man är smal eller överviktig. Bh-n passar ändå inte.

    Varför har du svårt att tro att det inte skulle kunna vara lika frustrerande för någon som vill gå upp i vikt. som någon som vill gå ner i vikt!?

    För att du kanske tror att smal betyder att man automatiskt skulle vara eller bli lycklig eller!? Det stämmer ju absolut inte..
    Dom jag känner som är smala (inklusive mig själv) är iaf inte lyckligare än dom som är väger mer än oss bland kompisar, släktingar, osv..Nej!
    Din vikt har ingenting med din lycka att göra..Jag känner många överviktiga som är lyckliga.
    Men en del tror tyvärr att man på något magiskt vis skulle vara helt problemfri som smal.

    Som jag skrev så vill jag gå upp i vikt pga att orka mer o orka göra mer vardagliga saker..
    Om jag inte äter tillräckligt med bra näringsrik mat nu så går jag ner i vikt..Och då har jag ingen ork för att göra någonting..
    Du tror inte att man kan må psykiskt dåligt då, förutom att jag mår fysiskt dåligt också? Jo klart man kan..även om man är smal..

    Eller menar du att det bara är överviktiga som kan må dåligt fysiskt och psykiskt.  Är vi inte alla människor, eller!? 

    Ja jag har pratat med både läkare och dietist om hur jag ska äta. förutom att jag själv pluggat näringslära just pga att veta hur jag ska gå upp i vikt..Eller snarare muskelvikt.
    Varför skulle jag inte äta tillräckligt? För att jag inte går upp i vikt tänker du då, eller!?
    Men nu är det ju inte så enkelt att gå upp i vikt om man har en hög förbränning..Det säger t.om min läkare.
    Det är lika svårt om inte svårare skulle jag säga att gå upp i vikt som att gå ner i vikt..
    Då kan ju jag fråga dig..Äter du verkligen nyttigt nog och rör dig ordentligt om du nu vill gå ner i vikt? För det är ju så enkelt att gå ner i vikt..(för mig)

    Nu var jag ironisk gällande det sista..Hoppas jag du förstår..Alla är olika och det som är enkelt för mig behöver inte vara enkelt för dig och tvärtom..
Svar på tråden Hur gör folk för att hålla sig smala och snygga?!