Inlägg från: Anonym (Pigg) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Pigg)

    Hur gör folk för att hålla sig smala och snygga?!

    Anonym (Förklara) skrev 2024-06-11 19:21:01 följande:
    Hur gör folk för att hålla sig smala och snygga?!

    Som rubriken lyder. Jag fattar verkligen inte. Hur orkar man? Man måste ju säga nej till så mycket och jag antar att många går runt hungriga! Jag är van att äta godsaker varenda dag, utemat, buffé osv osv. 


    Det handlar om vanor. Är man van att äta endast lördagsgodis så blir det ingen uppoffring att avstå godiset de andra dagarna.

    Det är så bisarrt. Många människor lär sin barn att man äter godis endast på lördagar men äter sedan själva som att det är lördag sju dagar i veckan.
  • Anonym (Pigg)
    Anonym (Tvärtom) skrev 2024-06-11 23:45:52 följande:
    Ja, fast då är det ju mer än att bara äta för att man tycker att det är gott; det var det jag menade när jag sa att jag inte menade människor med bulimi eller liknande, där ätandet ger tillfällig ångestlindring, men där personen mår ännu värre efteråt. Det är ju som sagt en helt annan sak. Eller att en person går upp i vikt för att den överäter, mår dåligt för att den går upp i vikt (och därmed mår dåligt varje gång den ätit), och då ser till att ändra på sina matvanor och gå ned i vikt igen - det är ju också en helt annan sak och fullt begripligt. Det jag inte förstår är de som fortsätter att äta trots att de är överviktiga utan att må dåligt av det. Det är det jag skulle vilja veta hur man gör, och som (i mina ögon) är mycket svårare att förstå än vad det är att förstå hur folk håller sig smala. Att låta bli att äta är i mina ögon liksom ingen konst överhuvudtaget - det är det omvända som är svårt.
    Att acceptera sakernas tillstånd och ta ansvar för det man gör. Vissa väljer mat som njutningsmedel i stor utsträckning och står för det.

    Klart de inte ska må dåligt för att de äter. Fast de behöver inse att det är ett val. Om det är något man bestämmer själv och står för kommer man att må bättre oavsett hur man väljer att leva.

    De som mår sämst är de som är feta men som lurar sig själva att de inte kan göra något åt det. Processen kan liknas vid att de omyndigförklarar sig själva.
  • Anonym (Pigg)
    Anonym (Krjr) skrev 2024-06-12 07:31:02 följande:

    Vi fick godis och skräpmat som små. Läsk varje dag. Så hade vanan med det. Men även hemgjord mat. Ingen direkt idrott förutom cyklade i skogen med vänner.


    Vägde ändå 54 på 176 cm 


    Om man lever aktivt är det nästan omöjligt att bli överviktig. I synnerhet under ungdomsåren.

    Om man cyklar, hänger runt med kompisar eller spelar fotboll spelar ingen större roll. Det viktiga är att man inte sitter still.
  • Anonym (Pigg)
    enfunderandeman skrev 2024-06-12 16:08:01 följande:
     Du och fler borde läsa på mer.  Står bra info på Folkhälsomyndigheten. Hur tänker du kring mediciner, metabolism sådant. Du tror alltså op fullaste allvar att vi alla har identiska kroppar. Det har absolut ingenting med genetik göra och arvsanlag.

    Du skippade biologin antar jag.
    Nej, det är du som lever i förnekelse. Sluta ljuga för dig själv.

    Biologin har marginell betydelse i jämförelse med kost, motion och allmän livsstil.
  • Anonym (Pigg)
    enfunderandeman skrev 2024-06-12 16:06:01 följande:

    Bara för att någon är överviktig eller "stor" beror det inte automatiskt att någon vräker i sig. Jag är nämnligen det. Och det har mer med min ålder göra faktiskt. Vad ska ni säga om det?


    Trams. Resultat ljuger inte vilket också forskningen visar. Är man överviktig lever man fel om man nu vill leva hälsosamt. Vissa snackar för mycket helt enkelt.

    Ett gott råd. Lyssna inte till vad folk säger att de gör. Titta på vad de faktiskt gör. De människor vars prat överensstämmer med deras handlingar och resultat kan man lita på.

    Om någon säger en sak men sedan visar deras handlingar och resultat något helt annat. Ja, då ska man verkligen dra öronen åt dig för personen är uppenbarligen inte ärlig.
  • Anonym (Pigg)
    Anonym (Kajsa) skrev 2024-06-12 22:45:41 följande:
    Enligt folkhälsomyndigehten: Vår viktstatus (BMI) förklaras till 40?70 procent av våra gener.

    Det är lätt att tycka att andra inte sköter sig.
    Dåliga ursäkter...
  • Anonym (Pigg)
    Anonym (Kajsa) skrev 2024-06-12 22:53:06 följande:
    Då ber jag dig vissa rapporter som säger motsatsen. Löjligt svar på inlägget när du inte hänvisar till någon källa. Då är det ju bara vad du vill tycka 
    Det har jag redan gjort och du har fel. Alla människor kan vara smala. Det är lite lättare för vissa beroende på lägre medfödd aptit och dylikt.

    De viktigaste faktorerna för vikten är fortfarande vad vi äter och hur mycket vi rör oss.

    Vissa är spöå fast i sin offermentalitet att de hellre dör än att medge att de kan förbättra sina liv. Tragiskt!
  • Anonym (Pigg)
    Mia448 skrev 2024-06-13 12:29:33 följande:
    För vissa är maten det enda positiva i livet och då vill man äta gott inte bara nyttigt
    Visar återigen bara på att det är något fel på dessa människors liv. För ett liv som har mat och dryck som enda glädjeämne är helt uppåt väggarna.
  • Anonym (Pigg)
    Mia448 skrev 2024-06-13 12:46:46 följande:
    Fel på hela samhället snarare. De som har det svårt får ingen hjälp. 
    Nej, det är inte samhällets fel. 
    Det är familjers ansvar att fixa sådant.
  • Anonym (Pigg)
    Anonym (Pigg) skrev 2024-06-13 12:50:51 följande:
    Nej, det är inte samhällets fel. 
    Det är familjers ansvar att fixa sådant.
    Och om det gör det ska man vara tacksam.
Svar på tråden Hur gör folk för att hålla sig smala och snygga?!