• Anonym (Vera)

    Semester, jobba i egen firma och förskola?

    Anonym (Enja) skrev 2024-06-10 21:32:57 följande:

    Tror inte förskolan blir så glada över att få veta att du behöver barnomsorg över sommaren ifall du redan har skrivit på ditt barns ledighet i sommar. Det kan innebära problem för pedagogerna som redan har gått dina semesterdagar beviljade.
    Kan kanske kunna ändras i särskilda fall. 


    Fråga komunen.


    Fast det är inget föräldrar ska behöva bekymra sig om. Man har rätt till barnomsorg när man jobbar. Jobbsituationer kan ändras. Det är förskolan som måste anpassas till föräldrarnas behov, inte tvärt om. 
  • Anonym (Vera)
    Anonym (U) skrev 2024-06-11 09:13:05 följande:
    Har man fyllt i ett schema så är det, det som gäller. Och personalstyrkan är därefter. Man får fixa barnomsorg på egen hand om man ändrar sig. 
    Nej, så är det verkligen inte. Har man förskoleplats så har man rätt till barnomsorg när det krävs för förvärvsarbete (eller annat). Scheman kan behöva ändras, man kan bli inkommenderad, behöva akut jobba, få ett uppdrag man inte kände till när semesterplaneringen gjordes osv. Men förskolor försöker ofta med den fulingen att det är förälsrarnas ansvar. Men nu var det tack och lov inte den situationen TS är i, utan det är utöver den anmälda semestern. 
Svar på tråden Semester, jobba i egen firma och förskola?