Inlägg från: Anonym (Rebecca) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Rebecca)

    Vad är huvudorsaken till den ökade övervikten i samhället

    Särskilt bland barn

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vad är huvudorsaken till den ökade övervikten i samhället
  • Anonym (Rebecca)
    Anonym (Övervikt är inte livsfarligt) skrev 2024-06-02 20:02:15 följande:

    Men lugna ner dig. Övervikt är inte farligt. Inte skadas man av ett BMI mellan 25 och 30! I alla fall inte om man rör på sig och tränar. Eller är asiat, de får diabetes vid väldigt låg övervikt.
    Själv har jag ett BMO över 30 och är trots det friskare än de flesta jag känner. Jag har inga hälsoproblem. 55+ är jag. Har ingen värk i kroppen. Tränar och rör på mig en timme varje dag. Bra kolesterol, blodtryck och lågt långtidsblodsocker. 


    Vi blir tyngre och lever längre. 


    Jag tror man överdriver riskerna med övervikt och fetma.

    Men det finns ju gränser, när man inte längre kan röra sig är man för överviktig.  Själv går jag 6-8 km per dag enligt telefonen och cyklar till jobbet. 


    Det som är farligt är att ha dålig muskelstyrka och låg kondition, det kan man ha även vid ett lågt BMI. 


    Jag reagerar inte så mycket på vuxnas övervikt och ett bmi på 25-30 men en hyfsat aktiv livsstil bryr man sig väl knappast om. Men är det ändå inte oroande med alla överviktiga barn? Kolla på en badstrand idag. De har ju inte fattat egna beslut gällande kost, träning eller livsstil. Utan att peka ut enskilda barn, men på samhällsnivå är det lite läskigt att det är så många.
  • Anonym (Rebecca)
    Anonym (Gripes) skrev 2024-06-02 20:35:01 följande:
    Dvs fattigdom är det mest signifikanta sambandet mellan övervikt/ fetma bland barn. Även längden blir påverkad då ett överviktigt barn kommer in i puberteten tidigare och blir därmed kortare.
    Vad i fattigdomen? Sämre kost? Mer stress? Färre fritidsktiviteter? 
  • Anonym (Rebecca)
    Mrs Moneybags skrev 2024-06-03 10:19:46 följande:

    Mitt svar fanns inte bland alternativen: Man äter för mycket. 


    Det är ett av alternativen? Exakt det. 
  • Anonym (Rebecca)
    Anonym (y) skrev 2024-06-04 22:18:41 följande:
    Det är du inte ensam om. Vilken läkare som helst hade kunnat konstatera samma faktum för en.

    Själv skulle jag inte ens vilja umgås med en överviktig person. Ännu mindre dejta en. Folk som struntar i något så viktigt som sin egen hälsa har troligtvis inte särskilt mycket respekt för livet eller andra heller för den delen. Dålig karaktär. Precis som alkisar och rökare.
    Du menar att alla överviktiga lever ohälsosamt och det skulle medföra att de inte är givande att umgås med? Jag kan förstå att man har preferenser i vem man blir attraherad av men att diskvalificera folk som vänner och bekanta pga utseende tycker jag är både obegripligt och fördomsfullt.

    Jag tycker det är bekymmersamt på samhällsnivå att övervikt och fetma hos barn fortsätter att öka, inte att du får svårare att hitta en partner när fler vuxna är överviktiga. 
  • Anonym (Rebecca)
    Anonym (y) skrev 2024-06-05 23:39:32 följande:
    Det är ju en viss skillnad om ens nära och kära blir överviktiga med tiden. Då hade jag försökt få in dem på rätt spår vilket är rätt handling om man faktiskt bryr sig om personen som utvecklar dessa skadliga beteenden.

    Skulle dock aldrig gå in i en relation med någon som redan var överviktig. De är ofta ohälsosamma på fler sätt också. Övervikten kommer inte sällan med andra dåliga vanor som helgsuperi, rökning, snusande, tatueringar, sunkig hygien o.s.v. 
    Får inte ihop logiken. Om dina vänner som var smala för att en gång ha fått äran att bli din vän skaffar sig ohälsosamma vanor i vuxen ålder än om en person varit överviktig hela livet pga levnadsstandarden och vanor hos dens föräldrar, dvs val hen inte påverkat själv?
Svar på tråden Vad är huvudorsaken till den ökade övervikten i samhället