Inlägg från: Anonym (sådär) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sådär)

    Pappa har en ung tjej

    Xenia skrev 2024-06-04 16:25:46 följande:
    Det är allmänna regler. Såvida man inte lever på landet med gammaldags vanor, så tar man alltid av sig skorna när man kommer innanför dörren i någon annans hem.

    Nej, om jag fått en ny man så skulle jag inte gå omkring i kortkort och pussa på honom när mitt barn kom på besök.

    (Men tonåringar/vuxna barn brukar kyssa sina respektive även i föräldrars närvaro. Det är egentigen dubbelmoral att inte samma regler gäller för föräldrar.)

    Men kommer man oanmäld och inbjuden så får man finna sig att värdparet har de kläder på sig de själva gillar.

    Bor man i lägenhet så har man egentligen inte plats för att ett rum ska stå oanvänt för ett barn som flyttat hemifrån. Det är ju inte som att du bor långt bort och sällan hälsar på, då får du förstås sova i ditt gamla rum.

    Kommer dottern hem så får hon naturligtis ta vad hon vill i kylen. Men dels bor hon långt borta, dels brukar hon både handla och laga mat när hon kommer hem. Gör du det? Nej, trodde inte det.
    Ja det finns många oskrivna regler och saker som alla borde fatta...Några av dem har du tagit upp, några andra är....

    1) Det är kanske naturligt att oroa sig över sin farsas nya smått udda relation

    2) Kanske inte tycka det är jättekul med en platsmorsa som är typ i samma ålder som en själv

    Och sist men inte minst...

    3) Försöka se HELA problematiken i frågeställningar och inte bara snöa in sig på en detalj och låtsas som att det är det som frågeställningen handlar om.

    Jag menar, det verkliga problemet för TS verkar vara tjejens ålder och vilken agenda hon har med TS pappa, men du verkar tycka att om man har eller inte har skor på sig inomhus är huvudpoängen i TS tråd? 
  • Anonym (sådär)
    Anonym (T) skrev 2024-06-04 17:12:05 följande:
    Största problemet är att han pratar nedvärderande om kvinnan. Och att han tror att han kan bete sig hur som helst i förhållande till sin pappa och pappans liv. Och han verkar tro att han äger pappan och att han är 90 år gammal med demens så han inte kan ta egna beslut.

    Ah, du vill göra det till en könsfråga mao.... nej jag tror faktisk inte det handlar om kön utan om att TS inte gillar hennes ålder och beteende. Jag tror TS hade reagerat likadant om det hane handlat om hans morsa och en ung toyboy.

    Du kanske ska skilja på dina egna ideologiskt betingade tolkningar och vad TS faktiskt skriver?
  • Anonym (sådär)
    Xenia skrev 2024-06-04 17:31:14 följande:
    Eftersom TS tydligen vill klampa in med skorna på så behöver han veta att det inte är det vanllga och att pappans sambo har all rätt att säga till om det.

    Inga tonårng gillar att tänka på att deras föräldrar har sex och absolut inte med någon annan än den andra föräldern. Men nu är faktskt inte TS tonåring längre och borde inse att det är pappans privatsak vem han har ihop det med. Ingen ung person skulle acceptera att föräldrna vill bestämma över hens sexliv, men tvärtom går tydligen bra?

    Problematiken är att TS är bortskämd och inte inser att pappans lägenhet inte längre är hans hem.
    Jo jag har förstått att skorna verkar vara jättviktigt för dig, men som sagt... det är kanske inte det som är det viktigaste i TS frågeställning.

    Ja om det enda man kan se är skor så är det ju lätt att komma till slutsatsen att TS är bortskämd, men om man ser förbi bara skorna och titta även på andra saker så kommer man kanske till en annan slutsats. Med eller utan skor så är det nog inte alla som gillar att farsan har en tjej i samma ålder som en själv.
  • Anonym (sådär)
    Sanna43 skrev 2024-06-04 17:45:26 följande:
    Är du ts barnvakt?
    Är du Xenias barnvakt?
  • Anonym (sådär)
    Sanna43 skrev 2024-06-04 18:14:33 följande:
    Vem är Xenia?
    Har du inte koll på vad du kommenterar?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Man 61) skrev 2024-06-04 18:58:31 följande:

    TS, du har inget att säga till om vem din pappa är tillsammans med. 
    Dags för dej att acceptera detta. 
    Om jag var din pappa hade jag blockerat dig och bytt lås på dörren samt talat om att jag inte vill ha något med dig att göra innan du slutar med dina trakasserier, enough is enough. 


    Nja, han har ingen rätt att bestämma åt pappan, och jag håller med om att han får acceptera pappas val av tjej vare sig han gillar det eller ej. Dock har han all rätt att tycka vad han vill om sin pappas nya pingla. Finns inget som säger att han måste gilla henne bara för att pappan gör det.

    Om du hade sagt upp bekantskapen med din son för att han inte gillar din nya pingla så är du nog inte mycket till pappa. Jag hade försökt resonera med min son först och få honom att förstå att han får acceptera mitt val av partner trotts att han inte gillar henne.

    Säker på att det inte är kuken som pratar nu?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Son) skrev 2024-06-04 18:37:58 följande:
    Skickar här nått jag bara ha letat upp för att visa hur det nästa ser ut
    Pappas tjej har inte lika kort kjol 
    Vad skulle ni säga om eran äldre pappa hade en tjej som denna,
    Och ni som har man,om ni skulle separera och ni såg han med en som hon vad hade ni tyckt om det
    Och jag tror inte män som är i min pappas ålder uppskattar sånt heller

    https://www.tiktok.com/@amber__rickard/video/7345576025272683809?q=stocking&t=1717518540507

    Jag fattar vad du menar och jag hade inte heller gillat att min farsa dejtade en trashig yngre brud, MEN du behöver acceptera att han är en vuxen man som själv väljer vem han vill dejta efter vad HAN tycker inte vad andra tycker.

    Sen kan jag förstå att du kanske oroar dig för att din pappa blir utnyttjad, men han utnyttjar ju henne han med för hennes unga kropp, han valde nog inte en sån brud bara för hennes knivvassa intellekt om man säger så. Så det är ju i så fall ett ömsesidigt utnyttjande från båda sida. Så länge ingen kommer till skada så får du helt enkelt acceptera det vare sig du gillar det eller ej.

    Det betyder såklart inte att du måste gilla henne MEN om du vill kunna behålla din relation till din pappa och ha nån slags insyn så får du nog bita dig själv i högra pungkulan och gilla läget bäst det går. Det enda du kommer åstadkomma med att bråka är att bli ovän med din pappa och kanske tappa kontakten helt.

    Om du däremot märker att hon utnyttjar honom ekonomiskt eller försöker skriva in sig själv som arvtagare så får du väl kanske påpeka det, men även där får du tyvärr acceptera hans val. Han är en vuxen man, låt honom ta konsekvenserna av sina egna val och eventuellt lära sig nåt.

    Har du syskon? Och vad tycker de i så fall?
  • Anonym (sådär)
    KimLinnefeldt skrev 2024-06-05 16:52:04 följande:

    Det kan ofta kännas jobbigt för barnen när en förälder efter en skilsmässa börjar träffa någon ny. Det är som att barnet är oärligt/förråder den andra föräldern. Inte alltid lätt att bygga en varm och nära relation med en styvmor eller styvfar.

    Du kan be honom att inte vara så öppen med att kela med henne, det brukar man faktiskt inte vara med sina vänner heller. 

    Men i grund och botten får du försöka acceptera din pappas val. Tänk "happy dad - happy life". 


    Fast jag tror inte att problemet är ATT pappan har någon någon ny utan att det är någon som är nästan i samma ålder som TS. Det tror jag skulle få de allra flesta att ana oråd. Och jag tror att det är betydligt lättare för vuxna barn att bygga är bra relation med en styvmor som inte påminner om en strippa i Las Vegas och är hälften så gammal som pappan.

    Happy dad- happy life, kanske det...eller happy tills hon länsat hans konto eller skrivit in sig i testamentet? 
  • Anonym (sådär)
    Agda90 skrev 2024-06-07 11:13:58 följande:
    Men det betyder inte att det vuxna barnet ska gå bak i utvecklingen och bete sig som en 6 åring.    
    Man dyker inte upp som gubben ur lådan. Man bjuder inte med sig på resor. Man uppför sig när man besöker förälderns hem osv osv.

    Och har man problem med sin förälders val av partner så kan man lyfta frågan med föräldern eller inse att föräldern är vuxen och göra det bästa av situationen. 
    Absolut, dock är det ju inte ok att vuxna människor går bak i utvecklingen och beter sig som 6 åringar här på FL heller.

    Jag menar, hur många hade varit helt obrydda om deras farsa skaffar sig en ung pingla som påminner om en strippa i Las Vegas och hälften sån gammal som honom? Jag tror ganska få... men ändå sitter man här och låtsas inte om det?

    Klart som fan att det spelar roll vem ens föräldrar väljer att ha en relation med om man inte är totalt empatibefriad och fullkomligen skiter i dem. Sen måste man givetvis acceptera andra människors egna val men det är ju störtlöjligt att sitta här och påstå att "det inte angår honom".
  • Anonym (sådär)
    Agda90 skrev 2024-06-07 11:45:47 följande:
    Om hon nu klär sig som en strippa i LV eller inte vet vi inte. Det har vi bara TS ord på och han gillar ju int ek innan från första början så....

    Ddg där med ålder är rätt märkligt. I vanliga fall när någon skriver att d har träffat en man eller kvinna som är mycket äldre eller yngre svarar majoriteten "go for it" kärlek är viktigare och ålddf är bara en siffra. Då bryr man sig inte om eventuella barn.

    Min pappa fyllde 70 i år. Hade han träffat en 20-30 år yngre kvinna så hade jag ärligt talat inte brytt mig om hennes ålder eller kläder så länge hon hade behandlat honom väl. Jag ser att min pappa är ensam och hade behövt en livskamrat. Det enda jag hade bett honom om är att skydda arvet efter min mamma så att det tillfaller familjen när han går bort. 
    Ja vi har bara TS ord för det precis som i alla trådar här på FL.

    Nej jag tycker inte alls "det där med ålder" är så märkligt. Det är ovanligt att unga kvinnor vill ha en relation med en gubbe och bland de få som vill det så är det inte alltid den renaste kärleken som ligger bakom så jag tycker inte alls det är så konstigt att en sån relation får röda flaggor att ploppa fram.

    Angående din pappa så är det ju kanske lite skillnad mellan 70 vs 50 och 58 vs 36... åldersskillnader har en tendens att suddas ut ju äldre man blir, men 36 kan ju knappast kallas för äldre. Dessutom verkar ju även du sett risker då du bad honom skydda arvet. Så även du bekräftar ju att föräldrarnas relation absolut angår barnen och att det kan finnas anledning att ha ett samtal med sina föräldrar om det. Du pratade ju tydligen med din pappa om det, varför skulle inte TS kunna göra det?
  • Anonym (sådär)
    Xenia skrev 2024-06-07 13:35:28 följande:
    Nu är det faktiskt inte så ovanligt att män blir ihop med kvinnor som är ca 20 år yngre än de själva. Pappan känner sig ung på nytt och lever upp. 

    Hade det gällt min egen far så hade jag, om hon inte verkade vara en golddigger, bara varit glad för min fars skull. Sedan hade jag inte heller gillat om de ägnat sig åt för mycket "puss och kram" i min närvaro. Men då hade jag inskränkt mina besök, försökt träffa min far ensam och ringt istf besöka. Den värsta förälskelsen går väl över efter en tid och då slipper man bevittna dessa demonstrativa kärleksbetygelser.

    Om det omvända var fallet, dvs att föräldrar lagt sig i vilka de vuxna barnen blev ihop med, då skulle alla sagt att de skulle backa, de vuxna barnen är inte skyldiga att lyda sina föräldrar. Däremot låter detamp som om föräldrarna är skyldiga att lyda sina vuxna barn - hela livet.

    Ok så nu ska vi låtsas som att det inte alls är ovanligt med gubbar med 30 åriga tjejer. Hur många gubbar ser du gå runt med 30 åriga tjejer?

    Ja precis, OM hon inte verkade vara en golddigger... är det inte precis det TS misstänker att hans pappas nya pingla kan vara? Och om du misstänkte att din farsas nya pingla skulle kunna vara en golddigger, hur skulle du reagera då? Bara rycka på axlarna och säga, det angår inte mig?

    Ja vi är nog alla överens om att varken vuxna barn eller föräldrar är tvungna att lyda. Men det ju fortfarande väldigt korkat att påstå att varken ens barns relationer eller ens föräldrars relationer "inte angår en". Det är väl klart som fan att vad för slags relationer människor man bryr sig om har angår en. För att det inte ska angå en skulle man behöva vara totalt likgiltig för personen i fråga och så är det väl inte med närstående, eller?
  • Anonym (sådär)
    Xenia skrev 2024-06-07 14:33:22 följande:

    Att det inte "angår" en betyder att man inte har rätt att bestämma över sina anhöriga, hur mycket man än oroar sig. 

    Det TS kan göra är att ta reda på så mycket som möjligt om kvinnan. Hur träffades de, på jobbet eller via en dejtingsajt? Vad gör hon, arbetar hon eller är arbetslös? Och prata med henne för att få reda lite mer om hur hon är. Men just det lär inte gå så länge han bara tänker på henne som "skatan". Har han syskon så kan han diskutera med dem och be dem besöka pappan och hans flickvän.

    TS har också en del underliga föreställningar. Som att äldre människor inte kan blir kära och kåta. Då begriper han inte vad hans far får ut av det.

    Ja, det är vanligt att män har yngre kvinnor, och det har varit ännu vanligare. Jag ägnar mig åt släktforskning. Ofta gifte sig jämnåriga unga, men kvinnan dog ibland i barnsäng när hon födde det 10e barnet. Sedan stod änklingen ensam med de 5 överlevande barnen. Knappast något gott parti. Han fick gifta om sig med en annan änka (jämngammal med 5 egna barn eller en yngre änka med bara 1-2 barn) eller med pigan (ung och barnlös). Ofta blev det pigan som ju redan var van att ta hand om barnen.

    Det här var böndernas liv. Bland medelklassen så dröjde det tills mannen var 30-40 år innan han hade råd att försörja fru och familj. Då valde han inte en jämngammal kvinna utan en 20-åring.

    När äldre rika och/el berömda män gifter om sig brukar de också välja en yngre kvinna. 20 år yngre, 30 år yngre etc. Vet inte vilken ekonomi TS far har. Men han kanske är trevlig och charmig?


    Ja och vem har sagt att man har rätt att bestämma över andras relationer?

    Ja exakt, TS ska ta reda på vad för slags kvinna det är och ha en dialog med syskon och sin pappa om sin oro. Men det är ju inte riktigt samma sak som att påstå att "det angår inte dig", eller hur?

    Ja, det var vanligt att man gifte bort barn vill gamla gubbar oxå förr, det var vanligt att kvinnor var helt beroende av en man för att överleva förr, det var vanligt att kvinnor inte ens hade rätt att rösta förr... men så är det ju inte NU så hur saker var förr är ju ganska irrelevant för NUTID. Och i NUTID så tror jag faktiskt inte det är så vanligt att unga kvinnor väljer 56 åriga gubbar för en relation. 

    Japp när äldre rika och/eller berömda män gifter om sig så väljer de ofta yngre kvinnor. Och vad brukar man kalla kvinnor som säker rika/kända män? Känns ordet golddigger bekant?
  • Anonym (sådär)
    Xenia skrev 2024-06-07 16:08:24 följande:

    Förr i tiden var en 58-åring en gammal gubbe. Jag ser iofs att män ofta gifte om sig, en man behövde en fru i huset. Gubben gifte om sig fast han fyllt 60 år (och dog efter ett par år). 

    Men idag är man inte "gammal gubbe på gravens rand" vid 58 år. Man kan vara frisk och vältränad och se yngre ut än man är.

    Vi vet ju inget om hans flickväns förflutna heller. Hon kanske har dåliga erfarenheter av yngre män (opålitliga, festande, otrogna) och föredrar en mer stabil man? Känns fördomsfullt att utgå från att hon absolut bara är ute efter hans pengar.

    Har läst trådar här där kvinnor skriver typ "jag har träffat en underbar man, vi vill flytta ihop, men mina föräldrar och vänner säger att han är för gammal för mig". Svaren varierar men många svarar typ "kärleken har ingen ålder, följ ditt hjärta".



    Jag tycker dina argument låter väldig långsökta och orealistiska. Det förekommer ja men är absolut inte så vanligt som du försöker få det att framstå med diverse långsökta argument om "förr i tiden" och rika kändisar. Hur saker var för 100 år är helt irrelevant för vad som gäller i nutid. Rika kändisar utgör en väldigt liten del av befolkningen och kan knappast kallas för "vanligt"

    Ja, när man inte med säkerhet vet något så kan vad som är vanligast vara något bra att utgå ifrån tills motsatsen bevisats. Om det vanligaste är att folk går med kläder på sig på jobbet så är det säkrast att utgå ifrån att det är kläder som gäller tills man tagit reda på att gå naken är ok. Det finns alltid undantag till allt men det är nog inget man ska utgå ifrån.
  • Anonym (sådär)
    Xenia skrev 2024-06-07 16:41:19 följande:

    Jag vet inte om du har någon statstik att luta dig på eller bara fördomar.

    Är det vanligast att man tar "trollet för pengarna" när det är en åldersskillnad på 20 år eller mer? Eller är det vanligast att man blir kär i en person och inte i en ålder?

    Det är tydligen väldigt vanligt att män (oavsett egen ålder) föredrar unga kvinnor. Om man utgår från att den yngre kvinnan alltid är bara ute efter pengarna, så tycker jag det är fördomsfullt.

    Vi vet inte alls hur det är i detta fall. Vi behöver veta mer om kvinnan och hennes situation innan vi kan dra några slutsatser. TS har bara skrivit om hennes korta kjol.


    Tror du verkligen det behövs statistik för att förstå att unga tjejer och gubbar inte är speciellt vanligt? Hur många såna par ser du på stan?

    Varför är det så viktigt för dig att tro att det är vanligt när det är uppenbart att det inte är det?

    Att många gubbar tycker unga tjejer är attraktiva är vanligt ja, men sen är det ju långt ifrån alla gubbar som springer runt och jagar unga tjejer för det. De flesta fattar att ålder faktiskt ÄR betydligt mer än en siffra, att tycka nån är attraktiv och vilja ha en relation med personen är två skilda saker. Och även om en gubbe nu är jättesugen på lammkött så är inte så vanligt att en ung tjej öht vill ha en relation honom.

    Japp varken vi eller TS vet mycket om henne och då är det ju som sagt ganska dumt att sitta här och säga att "det inte angår TS". Klart som fan att hans pappas relationer angår honom. Att han sen inte kan bestämma över sin pappa är en helt annan sak.
  • Anonym (sådär)
    Xenia skrev 2024-06-07 17:37:19 följande:

    Jag tycker nu inte en 35-årig kvinna är precis en "ung tjej". Hon kan ha varit med om mycket som fått henne att uppskatta en mogen man.

    Sedan har det alltid varit så att yngre kvinnor (inte precis 18-20 åringar då) har s a s bytt ut sitt kapital (ungdom och skönhet) mot mannens kapital (pengar och ålder). Skönheten förgår men pengarna består...

    Det är ju också ett faktum att män generellt tjänar mer pengar än kvinnor. Så det blir ju automatiskt så att mannen i förhållandet tjänar mer än kvinnan, så då är alla kvinnor mer eller mindre golddiggers?

    Vi vet inte heller vad pappan tänker. Han kanske är beredd att dela med sig av sina pengar mot att få några lyckliga år innan ålderskrämporna sätter in.


    Ok, så nu ska vi debattera vad ung betyder egentligen, ungefär som att hälften så gammal inte räcker. Ok, om ni nu ska vara petnoga med siffor, hur många 30+ åriga tjejer ser du går runt med 50+ åriga gubbar?

    Ja en gubbe som vill ha en golddigger vill ju uppenbarligen dela med sig av sina pengar i utbyte mot en ung kropp, men det betyder ju inte att hans familj måste vara ok med det.
  • Anonym (sådär)
    Xenia skrev 2024-06-10 14:23:29 följande:
    Nej, jag skulle inte uppskattat om min far skaffat en sådan sambo. Men kläderna är inte det viktiga. Det viktiga vore om hon verklgen tyckte om honom eller om hon var ute efter hans pengar. (Även om hon tjänar bra så kan din far tjäna ännu mer plus att han antagligen har ett sparkapital.)

    Om hon verkligen tyckte om honom så skulle jag glädjas för hans skull och försöka bortse från hennes trashiga klädstil.

    Men vet du inte, de flesta män gillar unga kvinnor, oavsett vilken ålder de själva har. Det är allmän känt. En annan sak är om man har så mycket gemensamt för att tillbringa resten av livet ihop.

    Vem mitt ex blir ihop skulle verkligen inte angå mig. Endast om vi hade minderåriga barn ihop, då vore de viktigt hur hon behandlar mina barn. Annars, han lever sitt liv, jag lever mitt liv. Har din mor några synpunkter på din fars nya? Hon kanske inte ens vet om det.
    Dina argument känns ju lite smått motsägelsefulla, å ena sidan verkar det enligt dig vara "allmänt känt" att män är kukstyrda varelser som knullar vad som helst för att i nästa mening faktiskt bekräfta att män faktiskt har en hjärna och inte startar en relation med vem som helst... Är det inte precis det TS pappa gjort? Startat en seriös relation med kvinnan, det verkar ju inte vara något ONS som dyker upp då och då utan någon som faktiskt flyttat in.

    Vad du anser om ditt ex partners är ganska irrelevant för nu handlar det ju inte om TS ex utan om hans pappa. Och även om du inte bryr dig om vad ditt ex har för partner så gör kanske era ungar det precis som du själv skriver att du inte hade uppskattat att din pappa blev i hop med vem som helst. 
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Man 61) skrev 2024-06-10 17:04:59 följande:
    Vid vilken åldersskillnad blir en man kukstyrd, 5, 10, 20, 30, 40 års skillnad?

    Ingen aning för det är ju inte jag som tror att det är "allmänt känt" att män styrs av kuken.

    Personligen har jag alltid låtit min hjärna styra vem jag haft sex med eller haft en relation med. Har avstått från många ligg eller relationer som min hjärna inte tyckte var ok oavsett vad kuken tyckte. Hur är det själv?  Om du är en man så borde väl du själv veta om och när kuken styrde ditt tänkande?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Mm) skrev 2024-06-10 21:59:33 följande:
    TS tyckte dock att det var relevant för tråden, och vad han vill diskutera i sin egen tråd ska väl inte du lägga dig i.
    Jag vet inte om du fattat det men diskussionstrådar är till för att diskutera vilket inkluderar även andras åsikter, så jo faktiskt så får jag "lägga mig i" bäst fan jag vill.Flört

    Om du inte tål det så är kanske öppna trådar inte rätt grej för dig
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Man 61) skrev 2024-06-10 17:35:19 följande:

    Xenia skrev inget om att män är kukstyrda varelse, det var du som tolkade det så. 


    Japp jag tolkar det så för att:

    1) Både kvinnor och män är snyggare som unga än som gamla, både kvinnors och mäns kroppar åldras. Och jag tror faktisk att tycka yngre är snyggare än gamla inte enbart gäller män utan lika mycket kvinnor. Jag tror knappast Greta 55 tycker Arne 70 med gubbmage och hänpung är snyggare än Fredrik 30.

    2) Män är kapabla att välja både vem de knullar och vem de har en relation med i precis samma utsträckning som kvinnor.

    Så att påpeka att det skulle vara "allmänt känt" att just män gillar unga kvinnor som ett ganska nedlåtande påstående om män och dessutom irrelevant eftersom TS pappa verkar inte bara gilla att sätta på sin unga pingla, han har även valt att ha en seriös relation med henne och låtit henne flytta in hos honom. Så han verkar ju inte bara gilla henne så som det tydligen är allmänt känt att samtliga män i världen gör, han verkar gilla henne riktig riktigt jäkla mycket.
Svar på tråden Pappa har en ung tjej