Inlägg från: Anonym (Det är hans liv) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Det är hans liv)

    Pappa har en ung tjej

    Anonym (sådär) skrev 2024-06-04 17:38:54 följande:
     titta även på andra saker så kommer man kanske till en annan slutsats. Med eller utan skor så är det nog inte alla som gillar att farsan har en tjej i samma ålder som en själv.

    Men är du alldeles från vettet?

    Sonen är en vuxen man, vilket han borde ha insett under 8 års tid, allt sedan han fyllde 18.
    Om han inte klarade att fatta det som 18 åring så borde han absolut ha klarat att fatta det åtminstone någon gång under de senaste två-tre åren.

    Pappan har rätt till sitt eget liv. I det livet ingår den partner han har valt som sin sambo.
    Pappan har en självklar rätt till ett eget liv på samma sätt som sonen och alla andra vuxna också har rätt till sitt eget liv.
    Vad den vuxna sonen gillar eller inte gillar har absolut ingenting med saken att göra. Han får hålla sitt gillande eller ogillande för sig själv, lära sig respektera sin far och andra människor och skaffa sig ett eget vuxet liv. 

    Vad är det för trams om att pappan skulle ha en ung tjej?
    Kvinnan är ju 35 år.
    En kvinna på 35 år är absolut inte en ung tjej!

    Hur kan någon lyckas fantisera ihop att en mogen kvinna på 35 år plötsligt skulle förvandlas till en ung tjej, 
    bara för att hon väljer att vara med en äldre man???


    Jag håller med om att pappan på 58 år bör sätta gränser för sin vuxna son, precis så som man bör sätta gränser för vuxna vänner och andra vuxna människor som själva inte klarar fatta var gränserna går. Om inte annat för att han ska respektera sin 35 åriga kvinna.
    Men eftersom 58-åringen inte verkar klara av att sätta gränser så har den vuxna 26-åringen ett eget ansvar för att respektera andra människors gränser.

    Det är självfallet alltid den egna vuxna personen, 26-åringen, som i alla lägen och först och främst har ett eget ansvar för att respektera andra medmänniskor, oavsett om andra människor är hans far och pappans partner eller om det är  några helt andra människor.

    En 26-åring kan aldrig överlåta ansvaret för att sätta gränser på någon annan. Vuxna kan ha ansvar för att sätta gränser för små barn.
    Men varje vuxen har själv ett eget ansvar för att respektera andra människors gränser. Detta är en självklarhet.

  • Meddelande borttaget
Svar på tråden Pappa har en ung tjej