• NKPG

    Pappa har en ung tjej

    Anonym (Via) skrev 2024-05-31 23:32:45 följande:

    Måste faktiskt ta TS lite i försvar.  Det är inte så smart att skylta med sina känslor inför partnerns barn.  Har varit i den situationen och vi bestämde oss tidigt för att vara försiktiga med detta och faktiskt efter några år har hans barn accepterat mig. 

    Till en början så var vi särbos och träffades bara i min lägenhet. Så småningom  Träffade jag barnen, oftast i samband med att vi åt lunch eller middag på restaurang.  Det var lite stelt i början speciellt med äldsta dottern som bara var 5 år yngre än mig men allt eftersom tinade hon också upp och vi blev kanske inte vänner men hon accepterade mig. 

    När vi tillslut flyttade samman så var det till ett hus som rymde alla och Vi hade gift oss. Vi väntade också vårt första barn vilket verkligen blev en brobyggare till hans barn. De var alla förväntasfulla och när lintotten väl var född så fanns nog ingen negativitet kvar.

    Allt eftersom kunde vi visa vår kärlek även mot barnen och idag många år senare är de en självklar del i vår familj.  Men det har krävt att vi gått väldigt varsamt fram.

    Vi lever idag i en riktig storfamilj. Där helgdagar och födelsedagar fyller vårt hus med både hans barn och barnbarn och våra gemensamma barn. 

    Jag förstår TS. Det är inte OK att göra som hans far gör. han är fortfarande pappa till sina barn och de måste gå före den nya kärleken.


    Nu var ju det dock yngre barn och då är det en helt annan sak. Ts är 26 ochäven om det kan vara jobbigt att ens förälder träffar en ny måste man kunna acceptera det och resonera vuxet kring det. Ts resonerar väldigt omoget och verkar inte ha ett eget liv utan vill enbart hänga i hasorna på sin pappa. 

    Till ts, vad är problemet med att de håller handen, kyssser varandra och att hon vill sitta i hans knä? Vad är problemet med att de gör om lägenheten till deras och hon har börjat använda ditt gamla rum? Är det jättesvårt att förstå och acceptera att hon vill att du tar av dig skorna och tycker att du som vuxen kan plocka undan efter dig. Väx upp och låt din pappa och damen hans va.
  • Meddelande borttaget
  • NKPG
    Anonym (Via) skrev 2024-06-01 15:23:50 följande:
    Jag var 24 år när jag träffade min man och hans ädlsta dotter var 19år. Tror inte att åldern spelar så stor roll här. Är man förälder är man det för livet.  Oavsett ålder så är det ett trauma att se sin far eller mor  bilda en ny familj.   Det är lätt att känna sig bortvald. Min mans barn ingår i vår familj. Min man är lika mycket deras far som våra gemensamma barns.  

    Jag kommer aldrig att vara styvmor till min mans barn. Jag är deras fars nya fru. 
    Du får gärna hänvisa till några källor som säger att det är ett "trauma" oavsett ålder att se en förälder skaffa ny familj. 

    Ingen här påstår att ts pappa slutat vara förälder enbart för att ts är myndig eller att den nya kvinnan ska bli någon styvmor. Problemet är att ts håller på som någon stalker, pratar illa om kvinnan, hennes klädstil och beteende. Ts behöver inte älska henne men han måste förstå och acceptera att hans pappa är kär, att de två har ett annat agerande med varandra än när pappan var gift med hans mamma. Ts bör verkligen backa lite och inte ringa 5-10 gånger om dagen eller åka hem till dem varje dag 
  • NKPG
    Anonym (Son) skrev 2024-06-04 18:37:58 följande:
    Skickar här nått jag bara ha letat upp för att visa hur det nästa ser ut
    Pappas tjej har inte lika kort kjol 
    Vad skulle ni säga om eran äldre pappa hade en tjej som denna,
    Och ni som har man,om ni skulle separera och ni såg han med en som hon vad hade ni tyckt om det
    Och jag tror inte män som är i min pappas ålder uppskattar sånt heller

    https://www.tiktok.com/@amber__rickard/video/7345576025272683809?q=stocking&t=1717518540507
    Ser inte problemet med klädstilen och återigen är det inte ditt problem hur hon klär sig. Varför skulle inte män i din pappas ålder uppskatta det? Tror du sexualbrott, attraktion och vad man finner sexigt och inte tar slut efter att man passerat en viss ålder? 

    Jag är 41 och gillar fortfarande unga män i arbetbyxor och brandmän med svällande muskler.  
  • NKPG
    NKPG skrev 2024-06-04 18:58:23 följande:
    Ser inte problemet med klädstilen och återigen är det inte ditt problem hur hon klär sig. Varför skulle inte män i din pappas ålder uppskatta det? Tror du sexualbrott, attraktion och vad man finner sexigt och inte tar slut efter att man passerat en viss ålder? 

    Jag är 41 och gillar fortfarande unga män i arbetbyxor och brandmän med svällande muskler.  
    Sexualitet menar jag givetvis, kan bli tokigt när autocorekt är i farten. ;)
  • NKPG
    Anonym (sådär) skrev 2024-06-04 19:47:15 följande:
    Nja, han har ingen rätt att bestämma åt pappan, och jag håller med om att han får acceptera pappas val av tjej vare sig han gillar det eller ej. Dock har han all rätt att tycka vad han vill om sin pappas nya pingla. Finns inget som säger att han måste gilla henne bara för att pappan gör det.

    Om du hade sagt upp bekantskapen med din son för att han inte gillar din nya pingla så är du nog inte mycket till pappa. Jag hade försökt resonera med min son först och få honom att förstå att han får acceptera mitt val av partner trotts att han inte gillar henne.

    Säker på att det inte är kuken som pratar nu?
    Vem påstår att han måste gilla pappans nya partner? Vem pratar om att säga upp bekantskapen enbart för att ts inte gillar damen i fråga? Man61 syftar givetvis på att pappan behöver klargöra att sonens beteende inte är godtagbart och sålänge han inte kan respektera de två som par, deras hem och regler behöver de heller inte ha kontakt. När sonen väl mognar till sig och accepterar faktum är han välkommen tillbaka.
Svar på tråden Pappa har en ung tjej