• Xenia

    Pappa har en ung tjej

    Men varför ringer du jämt till din pappa och åker dit när han inte svarar? Har du inget eget liv? Låt din far vara ifred med sin nya kärlek. Åk inte dit utan att det är överenskommet i förväg. Det är inte ditt hem längre, du är bara gäst där.

    Eftersom du retar dig så på din pappas nya flickvän, kom överens om att träffa din pappa ensam.

    Träffa din mamma i stället och dina egna vänner. Du kan träffa din far mer senare när han inte längre är lika nyförälskad. Tänk om du haft en ny flickvän och din pappa dök upp hos dig ideligen utan förvarning.

    Och sluta kalla din pappas flickvän för "skata", låter som en ouppfostrad tonåring.

  • Xenia

    Haha, som om inte en nyförälskad man på 60 år skulle vilja ha sex med sin unga sambo!

    Newsflash, även människor som fyllt 50 år har sex!

    Det är mcycket möjligt att dina föräldrar slutat med sex med varann innan de skildes. Efter så många år tillsammans kanske de mer kände sig som syskon. Men när man får en NY partner blir det annat.

    Sedan verkar du ha rent viktorianska idéer om vad kvinnor får ha på sig.

    Din pappa och hans nya sambo må vara lite gränslösa, men de är du som verkar mest ornormal. Du verkar helt beroende av din pappa (umgås du aldrig med din mamma eller dina vänner?). Är din pappa din enda kontakt med omvärlden?

    Inte ringde eller besökte jag mina föräldrar varje dag när jag var i din ålder. Inte gör min dotter det heller med oss, ett telefonsamtal i veckan får räcka.

  • Xenia
    Sanna43 skrev 2024-06-02 14:53:14 följande:
    Är inte jätte ovanligt att en person har föräldrar som enda kontakten med omvärlden. Vissa har inte vänner, och är man arbetslös så har man inga kontakter där heller. Kanske har Ts autism och svårt att skapa kontakter.
    Jo, så kan det förstås vara. Men TS har ju en mamma också, så pappan borde inte vara hans enda kontakt.

    Oavsett så lär knappast en ny partner uppskatta eller vilja anpassa sig helt efter ett vuxet barn.

    Varför är den här tråden placerad i Sex och samlevnad förresten? Relationsproblem vore mer passande.
  • Xenia
    Anonym (Son) skrev 2024-06-03 14:38:01 följande:
    Jo det gör jag ibland, gör väll inget om man går in lite och hämtar nått 
    Hon har ändå inget med det och göra i pappas lgh och hon blir sur om man tar nått från kylen, Dess utom är jag jävligt rädd nån ska få veta han umgås med henne, Att nån på jobbet mitt skulle veta att min pappa träffade en som är yngre
    Hon är en självupptagen och självisk person tycker jag
    Alltså om hon har flyttat ihop med din far så har hon allt att göra med detta. Det är deras lägenhet, du är bara en gäst (och en synnerligen krävande och ohyfsad gäst). Din pappas lägenhet är inte längre ditt hem, du har ett eget hem nu.

    Vad skulle dina arbetskolleger bry sig om vem din far har ihop det med? Är de själva 40+ så skulle de snarare tycka att din far haft riktig tur. Han har lyckats attrahera en kvinna som är 20 år yngre, han måste vara en riktig alfahanne.
  • Xenia
    Anonym (Son) skrev 2024-06-03 18:49:15 följande:
    Det klart du håller med henne, du är väll säkert i samma ålder som henne
    Har du flytta ihop med någon och börjat sätta regler på det nya stället, skulle gissa på det

    Men du om vi säger att det är du som flyttat in till min pappa, vet det inte är så men på riktig men hur skulle du gjort om du var henne
    Skulle du gå om kring i nån byxdress med jumper som visar magen
    Skulle du sitta i hans famn med nån kjol så man ser mer än man ska
    Skulle du kyssa och gossa fram för mig
    Och vilka regler i lgh skulle du ha, mat från kyl, vara i mitt gamla rum
    Rutiner höra av sig till min pappa

    Så får jag höra vad du som kvinna tycker

    Jag vet att du och jag tycker olika men vill förstå hur tänker om flytta in till en man
    Det är allmänna regler. Såvida man inte lever på landet med gammaldags vanor, så tar man alltid av sig skorna när man kommer innanför dörren i någon annans hem.

    Nej, om jag fått en ny man så skulle jag inte gå omkring i kortkort och pussa på honom när mitt barn kom på besök.

    (Men tonåringar/vuxna barn brukar kyssa sina respektive även i föräldrars närvaro. Det är egentigen dubbelmoral att inte samma regler gäller för föräldrar.)

    Men kommer man oanmäld och inbjuden så får man finna sig att värdparet har de kläder på sig de själva gillar.

    Bor man i lägenhet så har man egentligen inte plats för att ett rum ska stå oanvänt för ett barn som flyttat hemifrån. Det är ju inte som att du bor långt bort och sällan hälsar på, då får du förstås sova i ditt gamla rum.

    Kommer dottern hem så får hon naturligtis ta vad hon vill i kylen. Men dels bor hon långt borta, dels brukar hon både handla och laga mat när hon kommer hem. Gör du det? Nej, trodde inte det.
  • Xenia
    Anonym (sådär) skrev 2024-06-04 16:46:55 följande:
    Ja det finns många oskrivna regler och saker som alla borde fatta...Några av dem har du tagit upp, några andra är....

    1) Det är kanske naturligt att oroa sig över sin farsas nya smått udda relation

    2) Kanske inte tycka det är jättekul med en platsmorsa som är typ i samma ålder som en själv

    Och sist men inte minst...

    3) Försöka se HELA problematiken i frågeställningar och inte bara snöa in sig på en detalj och låtsas som att det är det som frågeställningen handlar om.

    Jag menar, det verkliga problemet för TS verkar vara tjejens ålder och vilken agenda hon har med TS pappa, men du verkar tycka att om man har eller inte har skor på sig inomhus är huvudpoängen i TS tråd? 
    Eftersom TS tydligen vill klampa in med skorna på så behöver han veta att det inte är det vanllga och att pappans sambo har all rätt att säga till om det.

    Inga tonårng gillar att tänka på att deras föräldrar har sex och absolut inte med någon annan än den andra föräldern. Men nu är faktskt inte TS tonåring längre och borde inse att det är pappans privatsak vem han har ihop det med. Ingen ung person skulle acceptera att föräldrna vill bestämma över hens sexliv, men tvärtom går tydligen bra?

    Problematiken är att TS är bortskämd och inte inser att pappans lägenhet inte längre är hans hem.
  • Xenia
    Anonym (Son) skrev 2024-06-05 16:37:24 följande:
    Efter arbetet i dag hörde jag av mig till min pappa, fick veta dom var på stan så jag åkte dit. Där sitter min pappa på uteservering med henne, hon sitter i nån liten klännig har några glansiga stumpor till,blä
    Där satt dom och goda som några jävla ungdommar, fy fan
    Pratade med pappa om vi skulle göra nått i morgon, men då svara hon med sur min att dom skulle till hennes föräldrars sommar hus i morgon,
    Men är det okej jag hakar på fråga jag, då vart hon ännu surare,
    Kan väll inte göra nått jag följer med, vad fan ska han dit med henne
    Jag har ingen känsla av att du är hela 26 år, snarare låter du som en jobbig tonåring.

    Det är dålig stil att tränga sig på dit man inte är bjuden. Det är inte konstigt att han vill träffa sin flickväns föräldrar. Snarare kan man under "vad fan ska du dit med dem?"

    Om min dotter skulle hälsa på med sin sambo, så skulle jag höja på ögonbrynen om sambons vuxne son hängde med. De kanske bara räknat med mat för fyra personer och så blir det plötsligt fem.

    Du måste skaffa ett eget liv och inte hänga med din far hela tiden.
  • Xenia
    Anonym (Son) skrev 2024-06-05 19:53:17 följande:
    Hennes föräldrar är inte där, dom lånar bara ut stugan
    Så då hade det väll inte gjort nått om jag följt med ditt, men man hade väll fått sitta där bak i bilen, Den enda gång när jag åkt bil med dom vill hon inte jag skulle sitta fram, hon tyckte där bak var okej för mig eftersom det var deras bil vi åkte,
    Hela tiden ska hon har åsikter, Fatt inte pappa att han umgås med henne när hon är så smal, Min mamma är mer kurvig och väger mycket mer,
    Och hon nån skata som sminkar sig hela tiden,blä
    Du tränger dig fortfarande på. Eftersom de är nyförälskade så vill de vara ensamma med varandra, utan du klampar in oinbjuden. Du skulle verkligen blir femte hjulet under vagnen.

    Eftersom du har så svårt för denna kvinna borde du undvika henne och bara träffa din far ensam.

    Att vara smal är ju idealet. Din mamma var säkert smalare när de först träffades.

    Are you for real eller skojar du bara?
  • Xenia

    Man kan naturligtvis oroa sig för att en ung kvinna bara är ute efter pappans pengar. Men TS har bara oroat sig för att det blivit obekvämare och svårare för honom att besöka sin far. Han måste ta av sig skorna, han får inte ta för sig i kylskåpet som om han vore hemma hos sig, han får inte längre disponera sitt fd rum som förut etc.

    Dvs han tänker enbart på sig själv och bara som ett barn tänker. Han har inte ens tänkt på arvet. Om hans far gifter sig med kvinna får hon allt när han dör. Vill barnen ha ut sin del av arvet direkt, så måste de särskilt begära det. Hans far kan också testamentera allt till sin sambo/fru och då får barnen bara ut sin laglott och det får de själva bevaka.

    Skulle fadern och hans nya kvinna få barn tillsammans så minskar arvet för TS och hans ev syskon ytterligare.

    TS bekymrar sig för mycket om hur kvinnan är klädd och inte om det väsentliga. Har hon ett jobb och hur välbetalt är det? Eller är hon arbetslös och lever på pappans pengar?

  • Xenia
    Anonym (sådär) skrev 2024-06-07 11:32:50 följande:
    Absolut, dock är det ju inte ok att vuxna människor går bak i utvecklingen och beter sig som 6 åringar här på FL heller.

    Jag menar, hur många hade varit helt obrydda om deras farsa skaffar sig en ung pingla som påminner om en strippa i Las Vegas och hälften sån gammal som honom? Jag tror ganska få... men ändå sitter man här och låtsas inte om det?

    Klart som fan att det spelar roll vem ens föräldrar väljer att ha en relation med om man inte är totalt empatibefriad och fullkomligen skiter i dem. Sen måste man givetvis acceptera andra människors egna val men det är ju störtlöjligt att sitta här och påstå att "det inte angår honom".
    Nu är det faktiskt inte så ovanligt att män blir ihop med kvinnor som är ca 20 år yngre än de själva. Pappan känner sig ung på nytt och lever upp. 

    Hade det gällt min egen far så hade jag, om hon inte verkade vara en golddigger, bara varit glad för min fars skull. Sedan hade jag inte heller gillat om de ägnat sig åt för mycket "puss och kram" i min närvaro. Men då hade jag inskränkt mina besök, försökt träffa min far ensam och ringt istf besöka. Den värsta förälskelsen går väl över efter en tid och då slipper man bevittna dessa demonstrativa kärleksbetygelser.

    Om det omvända var fallet, dvs att föräldrar lagt sig i vilka de vuxna barnen blev ihop med, då skulle alla sagt att de skulle backa, de vuxna barnen är inte skyldiga att lyda sina föräldrar. Däremot låter det som om föräldrarna är skyldiga att lyda sina vuxna barn - hela livet.
  • Xenia

    Att det inte "angår" en betyder att man inte har rätt att bestämma över sina anhöriga, hur mycket man än oroar sig. 

    Det TS kan göra är att ta reda på så mycket som möjligt om kvinnan. Hur träffades de, på jobbet eller via en dejtingsajt? Vad gör hon, arbetar hon eller är arbetslös? Och prata med henne för att få reda lite mer om hur hon är. Men just det lär inte gå så länge han bara tänker på henne som "skatan". Har han syskon så kan han diskutera med dem och be dem besöka pappan och hans flickvän.

    TS har också en del underliga föreställningar. Som att äldre människor inte kan blir kära och kåta. Då begriper han inte vad hans far får ut av det.

    Ja, det är vanligt att män har yngre kvinnor, och det har varit ännu vanligare. Jag ägnar mig åt släktforskning. Ofta gifte sig jämnåriga unga, men kvinnan dog ibland i barnsäng när hon födde det 10e barnet. Sedan stod änklingen ensam med de 5 överlevande barnen. Knappast något gott parti. Han fick gifta om sig med en annan änka (jämngammal med 5 egna barn eller en yngre änka med bara 1-2 barn) eller med pigan (ung och barnlös). Ofta blev det pigan som ju redan var van att ta hand om barnen.

    Det här var böndernas liv. Bland medelklassen så dröjde det tills mannen var 30-40 år innan han hade råd att försörja fru och familj. Då valde han inte en jämngammal kvinna utan en 20-åring.

    När äldre rika och/el berömda män gifter om sig brukar de också välja en yngre kvinna. 20 år yngre, 30 år yngre etc. Vet inte vilken ekonomi TS far har. Men han kanske är trevlig och charmig?

  • Xenia

    Förr i tiden var en 58-åring en gammal gubbe. Jag ser iofs att män ofta gifte om sig, en man behövde en fru i huset. Gubben gifte om sig fast han fyllt 60 år (och dog efter ett par år). 

    Men idag är man inte "gammal gubbe på gravens rand" vid 58 år. Man kan vara frisk och vältränad och se yngre ut än man är.

    Vi vet ju inget om hans flickväns förflutna heller. Hon kanske har dåliga erfarenheter av yngre män (opålitliga, festande, otrogna) och föredrar en mer stabil man? Känns fördomsfullt att utgå från att hon absolut bara är ute efter hans pengar.

    Har läst trådar här där kvinnor skriver typ "jag har träffat en underbar man, vi vill flytta ihop, men mina föräldrar och vänner säger att han är för gammal för mig". Svaren varierar men många svarar typ "kärleken har ingen ålder, följ ditt hjärta".

  • Xenia

    Jag vet inte om du har någon statstik att luta dig på eller bara fördomar.

    Är det vanligast att man tar "trollet för pengarna" när det är en åldersskillnad på 20 år eller mer? Eller är det vanligast att man blir kär i en person och inte i en ålder?

    Det är tydligen väldigt vanligt att män (oavsett egen ålder) föredrar unga kvinnor. Om man utgår från att den yngre kvinnan alltid är bara ute efter pengarna, så tycker jag det är fördomsfullt.

    Vi vet inte alls hur det är i detta fall. Vi behöver veta mer om kvinnan och hennes situation innan vi kan dra några slutsatser. TS har bara skrivit om hennes korta kjol.

  • Xenia

    Jag tycker nu inte en 35-årig kvinna är precis en "ung tjej". Hon kan ha varit med om mycket som fått henne att uppskatta en mogen man.

    Sedan har det alltid varit så att yngre kvinnor (inte precis 18-20 åringar då) har s a s bytt ut sitt kapital (ungdom och skönhet) mot mannens kapital (pengar och ålder). Skönheten förgår men pengarna består...

    Det är ju också ett faktum att män generellt tjänar mer pengar än kvinnor. Så det blir ju automatiskt så att mannen i förhållandet tjänar mer än kvinnan, så då är alla kvinnor mer eller mindre golddiggers?

    Vi vet inte heller vad pappan tänker. Han kanske är beredd att dela med sig av sina pengar mot att få några lyckliga år innan ålderskrämporna sätter in.

  • Xenia
    Anonym (sådär) skrev 2024-06-07 17:49:11 följande:
    Ok, så nu ska vi debattera vad ung betyder egentligen, ungefär som att hälften så gammal inte räcker. Ok, om ni nu ska vara petnoga med siffor, hur många 30+ åriga tjejer ser du går runt med 50+ åriga gubbar?

    Ja en gubbe som vill ha en golddigger vill ju uppenbarligen dela med sig av sina pengar i utbyte mot en ung kropp, men det betyder ju inte att hans familj måste vara ok med det.
    Hur räknar du? Hälften av 58 är 29, dubbelt av 35 är 70. Det är stor skillnad på 58 och 70 år.

    Så länge han lever får han göra vad han vill med sina pengar. Han kanske tycker att barnen klarar sig själva.

    Det är också skillnad på om familjen oroar sig för att han ska bli lurad och sårad eller om de oroar sig för sitt arv.
  • Xenia
    Anonym (Son) skrev 2024-06-08 16:03:11 följande:
    Vill för fasiken inte nån ska veta min pappa träffar en yngre tjej
    Visar här ungefär hur hon kan klä sig
    https://www.tiktok.com/@nylon_stockings/video/7352453441953860870

    V
    ilken man som är nästan 60 år skulle uppskatta nått sånt, ingen och jag tror speciellt inte min pappa uppskattar det,blä
    Det är ingen i tråden som tror att din far inte uppskattar en sexigt klädd yngre kvinna. Du kanske påstår att du känner din far bäst men:

    Jag tror att du satt din far på piedestal. Han är din bäste vän och din förebild. I dina ögon är han gammal och vis, han har inga erotiska/snuskiga tankar och önskningar. Han ska helt ägna sig åt sitt jobb och sina barn (framgår inte om du har några syskon) och så småningom barnbarn. Han ska läsa, titta på teve och samla frimärken eller någon annan stillsam hobby. Han ska definitivt inte vara inne på Tinder eller diverse dejtingsajter och ragga kvinnor.

    Alltså hur träffade din far denna yngre kvinna? Det är ju knappast som hon bara klev in en dag från ingenstans och sedan stannade kvar. Har du frågat honom om det? Träffades de på hans jobb, via hans vänner eller via en dejtingsajt/app? Hursomhelst var din far inte alls nöjd med sitt ensamma liv. Ja, han har dig, men ens barn kan inte uppfylla alla ens behov. Han längtade efter en kvinna ocn nu har han det.

    Det är faktiskt inte så ovanligt att män träffar yngre kvinnor, så du behöver inte bete dig som om det vore så konstigt och skamligt.
  • Xenia
    Anonym (Son) skrev 2024-06-09 22:33:48 följande:
    Men skulle du uppskatta om du hadde en pappa som var tillsammans med en yngre tjej som dessutom gick omkring i utmanande kläder, eller om du har en man och ni skulle gå skilda vägar skaffade sig en ung tjej som gick om kring i kort kjol,Hadde du uppskattat det Fattar inte varför äldre män vill ha unga tjejer
    Nej, jag skulle inte uppskattat om min far skaffat en sådan sambo. Men kläderna är inte det viktiga. Det viktiga vore om hon verklgen tyckte om honom eller om hon var ute efter hans pengar. (Även om hon tjänar bra så kan din far tjäna ännu mer plus att han antagligen har ett sparkapital.)

    Om hon verkligen tyckte om honom så skulle jag glädjas för hans skull och försöka bortse från hennes trashiga klädstil.

    Men vet du inte, de flesta män gillar unga kvinnor, oavsett vilken ålder de själva har. Det är allmän känt. En annan sak är om man har så mycket gemensamt för att tillbringa resten av livet ihop.

    Vem mitt ex blir ihop skulle verkligen inte angå mig. Endast om vi hade minderåriga barn ihop, då vore de viktigt hur hon behandlar mina barn. Annars, han lever sitt liv, jag lever mitt liv. Har din mor några synpunkter på din fars nya? Hon kanske inte ens vet om det.
Svar på tråden Pappa har en ung tjej