Inlägg från: Agda90 |Visa alla inlägg
  • Agda90

    Chef som fryser ut pga graviditet

    Som chef har man ett stort ansvar mot sin personal. Den här chefens reaktion var under all kritik. Hur han behandlar dig TS nu är också under all kritik. 

    Hur ni planerar att dela f-ledigheten nu spelar ingen roll för ni vet inte hur verkligheten blir. Jag ammade vårt första barn i nästan 9 månader. Jag fick inte sova ett smack av olika anledningar så jag hade inte varit människa om jag skulle gå tillbaka till jobb under den tiden i livet. 

    När barnet sedan börjar förskolan då börjar VAB åren. Vissa barn kan vara sjuka så ofta att man totalt får ihop 1,5 veckas arbetstid på en månad. Vad ska du göra åt din chef då? För han lär bli sur. Att jobba hemifrån när en liten en är sjuk är för de flesta omöjligt. 

  • Agda90
    Anonym (Trebarnsmamma) skrev 2024-05-31 09:20:30 följande:

    Bara en tanke .. att direkt blanda in facket och hålla på känns som att det kanske bara förstör för kvinnor. Ok att hon blev gravid , inget fel med det men ska hon dessutom börja bråka och hota direkt  .. Känns som att sånt kan göra att chefer gärna inte anställer kvinnor i fertil ålder.. har läst flera inlägg här om att det redan är så. 


    Och ja jag kommer säkert få en miljon tummen ner nu och en massa otrevliga svar. Jag är hemma med min 2-åring så kommer nog inte hinna svara på något. Och jag är förresten själv kvinna med tre barn, har dessutom varit ensamstående länge förut. Har jobbat länge tidigare på ett lite ovanligt jobb där man inte riktigt kunde blanda in facket på det sättet utan man fick liksom acceptera hur det var. Så finns säkert andra med mer erfarenhet än jag av helt ?vanliga? jobb.. men det här var som sagt bara en tanke. 


    Att blanda in facket är inte att hota. Det är att ha med någon i ett samtal med chefen som stöd till en själv. Chefen sitter på makten... Som anställd kan det vara bra att ha någon i sin hörna. När chefen börjar bete sig som den här gör... ja... 

    Jag hade inte heller satt mig ensam med en sådan chef. 
  • Agda90
    Tow2Mater skrev 2024-05-31 18:39:15 följande:
    Trist om du inte ser poängen.

    Det handlar om att kunna planera verksamheten, och TS verkar vara en nyckelperson som borde känna ansvar gentemot sin arbetsplats. Att ta ett jämställt föräldraskap och kombinera det med sitt arbete borde vara det normala idag, för både TS och pappan på sin arbetsplats. Skulle de vilja ha fler barn är det bra att kommunicera deras delade ansvar på och med båda arbetsplatserna redan nu. Det visar ansvarstagande och visar att TS inte bara var ute efter en fast tjänst innan hon börjar pumpa ut fler barn med avsikten att vara hemma så länge och mycket som möjligt. Det visar också, att de förhoppningsvis, delar på vab och annat, och inte bara lämpar över det på den ena (signaleras till arbetsplatsen att det kommer vara mest TS som sköter vab om hon skulle ta den mesta fl-ledigheten).
    Om man har barn så borde man också veta att man kan inte planera allt när det kommer till barn. Ena barnet ammade jag väldigt länge och det hade inte fungerat på ett annat sätt. Svårt att amma från arbetsplatsen. Och nej, pumpa gick inte. Eller mata med flaska. Och faktum är att det är BARNETS behov som kommer före arbetsgivarens!

    Jag var hemma 14 månader med båda barnen. Bara för att jag var det betyder det inte att vi inte tog gemensamt ansvar för våra barn. Men det är inte jobb som kommer först - det är barnen!

    Sen när det kom till VAB var jag väldigt tydlig mot min chef. Min man tjänade mer än dubbelt så mycket. VI förlorade för mycket ekonomiskt och det fick min arbetsgivare helt enkelt tugga i sig eller höja min lön som var oförskämt låg med tanke på vad jag gjorde. 
Svar på tråden Chef som fryser ut pga graviditet