Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Chef som fryser ut pga graviditet

    Att inte ta hela fl-ledigheten utan dela den lika med pappan. Och meddela AG att ni delar.

  • Tow2Mater
    Anonym (Lägg av) skrev 2024-05-30 21:15:13 följande:
    Ge dig.. hur man gör med föräldraledigheten är helt upp till berörd familj, hur DOM vill göra. Vad chefen vill är inte relevant.
    Du kan ge dig! TS frågade efter tips vad man kan göra, och jag gav ett bra relevat svar. Du ska alltid klanka ner på det du inte gillar - så du ge dig!!
  • Tow2Mater
    Anonym (K) skrev 2024-05-31 07:07:30 följande:
    Varför är det ts sak att lugna ner sin chef när det är chefen som beter sig totalt olämpligt? Varför inte ge ts råd om hur hon står upp för sig själv istället?
    Jag har inte sagt ett ord om att lunga chefen.

  • Tow2Mater
    Anonym (K) skrev 2024-05-31 17:10:05 följande:
    Så vad är poängen med att berätta vem som tar FL av ts och pappan?
    Trist om du inte ser poängen.

    Det handlar om att kunna planera verksamheten, och TS verkar vara en nyckelperson som borde känna ansvar gentemot sin arbetsplats. Att ta ett jämställt föräldraskap och kombinera det med sitt arbete borde vara det normala idag, för både TS och pappan på sin arbetsplats. Skulle de vilja ha fler barn är det bra att kommunicera deras delade ansvar på och med båda arbetsplatserna redan nu. Det visar ansvarstagande och visar att TS inte bara var ute efter en fast tjänst innan hon börjar pumpa ut fler barn med avsikten att vara hemma så länge och mycket som möjligt. Det visar också, att de förhoppningsvis, delar på vab och annat, och inte bara lämpar över det på den ena (signaleras till arbetsplatsen att det kommer vara mest TS som sköter vab om hon skulle ta den mesta fl-ledigheten).
  • Tow2Mater
    Anonym (K) skrev 2024-05-31 20:13:08 följande:
    Med tanke på hur chefen behandlar henne så har hon verkligen ingen anledning att vara sjysst mot arbetsplatsen. Lojalitet går bara åt ett håll, så fort man lämnat en plats är man glömd på fem minuter.
    Det mesta verkar vara i TS huvud. Chefen som jag ser det är nog bara stressad.
  • Tow2Mater
    Anonym (K) skrev 2024-05-31 20:42:48 följande:
    Hans kommentarer är INTE ok, och nu fryser han ut ts.
    Det tycker faktist inte jag. Klart det var dåligt tajming när hon nyss fått fast tjänst, det ska man väl få lov att säga.
  • Tow2Mater
    Anonym (Hej) skrev 2024-05-31 22:01:00 följande:
    Ja, men hon åt ju P-piller men blev gravid ändå. Så den dåliga tajmingen kan hon ju inte rå för.
    Jag har ingen åsikt om vems felet är. Det är som det är, och TS är svår att ersätta sägs det. Då är tajmingen dålig nu när hon fick fast tjänst. De kanske betalade ganska mycket for att ge henne tjänsten, och nu blir det både svårt och dyrt att hitta en vikarie, det kanske inte ens finns budget for det direkt. Och att släppa den bomben precis i semestertider till arbetsgruppen innan chefen har efterforskat vilka losningar som kan finnas vore ju inte det smartaste.
Svar på tråden Chef som fryser ut pga graviditet