Inlägg från: Anonym (morsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (morsan)

    Tonåring, hur hantera?

    Telefonen brukar vara en bra grej att börja med. 

    Hon får ha den så länge hon sköter skolan och de tider ni har bestämt. Annars får hon inte ha den och kan inte heller kontakta sin kille. 

    Bjud även in killen och förklara för honom att dottern måste sköta skolan och komma hem i tid annars blir det begränsningar i kommunikationen. Jag skulle även kontakta killens föräldrar och upprepa samma sak så att alla är införstådda med vad som gäller.

    Det gäller nog att hålla kraven till ett minimum och släppa på annat så att det inte blir överväldigande och för mycket bråk. Din dotter håller just nu på att frigöra sig från er och vissa barn gör det med mer emfas än andra. Det är tufft och man känner sig ofta otillräcklig. 

    Detta med sex är viktigt att prata om, att se till att hon har skydd och att hon tar ansvar. Ska man leka vuxen så får man också se till att vara ansvarsfull. Det är endast ett år tills hon är på rätt sida om lagen, men såklart finns det många som startar ett sexliv innan dess. Vi utvecklas i olika takt. Förstår att du har panik. 

  • Anonym (morsan)
    Anonym (Eli) skrev 2024-05-21 15:02:38 följande:
    Om jag ska vara uppriktig så tror jag hennes beteende och revolt beror på min man (pappan) som är väldigt hård/sträng och väldigt kritisk och har ett kränkande sätt på hur han tala och är mot barnen och mig. 
    Då är det ju egentligen inte er dotter som är problemet. Men jag förstår att det är en tuff sak att ta itu med. 

    Det är ju så att ju hårdare vi hålls, desto mer måste vi ta i för att frigöra oss. 
Svar på tråden Tonåring, hur hantera?