• mothertotwo

    Autism 2,5 åring? Någon som känner igen sig?

    Det låter som det är autism du beskriver, trots att autism kan utspela sig på många olika sätt. Mina två killar har det, men också IF. Det är 4.5 år emellan dem och den lille har precis fått sin diagnos (7 år i augusti). Har kämpat i 3.5 år för att han skulle få sin utredning. Han gör fortfarande på sig, vid båda behoven. Använder inte blöja, utan det är en lång historia kort. Han gillar inte blöjan vi skulle byta till. Båda mina har även gravspråknedsättning, men min 11 åring kan  prata i dagsläget. Min snart 7 åring började nu som 6 åring med en två ord då och då, men säger inga meningar. Det är mest gester, läten och tecken. Bara stå på dig om en utredning. Har inte BVC reagerat? Min stora fick sina diagnoser vid 4-5 års åldern men jag märkte på honom redan när han var någon månad gammal. Min lille fick precis sina diagnoser efter att jag tjatat hjäl mig i 4 år. När dem väl kommer in på BUP, får man snabbt en utredning klar. Det är i alla fall min erfarenhet. 

  • mothertotwo
    Mirrakatt skrev 2024-06-23 13:21:39 följande:

    Tack för svaren! Glad

    mothertotwo: Jo BVC (och även vi) reagerade när han var dryga året på att han inte utvecklades som andra 1-åringar. Inte just med talet, men andra saker som att han inte pekade eller interagerade på samma sätt som andra i samma ålder.

    Vi har haft kontakt med BUP nu i veckan och dem ska kolla på en ny tid så snart som möjligt, så hoppas att det blir ganska snart i höst. 


    Hoppas ni får hjälpen snart. Det kan vara skönt att ha allt klart. Bara stå på er! Glad
Svar på tråden Autism 2,5 åring? Någon som känner igen sig?