Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Israel folkmord

    Intressant video med en IDF-soldat som berättar vad han har sett i Gaza. 



  • AndreaBD
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-12 14:01:24 följande:
    Ockupation och etnisk rensning har pågått i över 70 år. Det har inget med gisslan att göra. När palestinier försöker protestera då mördas de av krypskyttar. Israel har hela tiden dödat fler och fler palestinier och tagit över mer och mer av deras områden oavsett. Vilkett annat land ska hjälpa palestinier när USA och andra står beredda att bomba för att försvara Israel? Israel respekterar inte heller några internationella lagar. Så, vad återstår?
    Narrativ som är rena lögner. Etnisk rensning? Det finns 5 gånger så många palestinier nu jämnfört med 1948. Då måste Israel ju ha gjort ett uselt jobb, om det var det de hade som avsikt. Och det hade de så klart inte. 

    "Ockupationen"  har ju att göra med att palestinierna faktiskt inte tar ansvar och förvalta sig själva. Varje gång som man ger de möjligheten, så blir det terrror. De verkar inte "protestera" mot ockupation, utan de reagerar också väldigt negativt på frihet. 
  • AndreaBD
    nihka skrev 2024-10-12 21:14:35 följande:
    Givetvis, men man bombar inte genom skolan eller sjukhuset för att komma åt de militära målen.
    Förstår du att ALLA vapenlagar och Hamascentraler finns i sjukhus, moskeer och skolor? Så då kan Israel inte göra något åt att de blir beskjutna hela tiden? 

    Israel brukar faktiskt varna innan de slår till. Det gör ingen annan armé i världen. Det ger ju stora nackdelar, fienden är varnad. 
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2024-10-12 18:31:15 följande:
    Förstår du inte vad som menas med att Israels  åtgärder/krigshandlingar måste vara  proportionerliga och riktade mot militära mål samt att Israel måste respektera  internationell rätt och internationella proportionalitetsprinciper i sin krigföring? 
    Hur dåligt insatt är du i dessa egentligen? I det här kriget är förhållandet mellan stridande och civila offer 1:1. Ingen annan har lyckats med detta tidigare, tror jag. Även om det vore 2 eller 3- gånger så många civila, så skulle det fortfarande vara bra. Mycket bättre än vad de allierande lyckades med under andra världskriget, eller t.ex. amerikanerna i andra jämnförbara krig. 

    Om du nu inte syftar om det finns anledning att detta ska urarta i ett krig. Men jag tycker inte att man kan betvivla det heller. Att försöka rädda gisslan ur Gaza, har de rätt till. Och man har inte hittat de flesta än. 
  • AndreaBD
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-12 21:44:07 följande:
    Ockuperar inte Israel palestinska områden? Är inte det olagligt? Fördriver inte Israel palestinier från deras hem (och judiska invandrare flyttar in)? Bygger inte Israel olagliga bosättningar på ockuperade palestinska områden? Terroriseras inte palestinier dagligen av religösa, fanatiska bosättare? Allt detta har pågått i många år, men du ser inget problematiskt i det? Anklagas inte Israel för folkmord och etnisk rensning? Bara det senaste året har Israel dödat tusentals oskyldiga palestinska barn. Blockerar inte Israel mat, vatten och medicin till civila i Gaza? Hur kan man göra så mot civila?
    Ska vi ta alla dessa retoriska frågor:

    1. Tveksamt, omstridd
    2. Generellt inte, det fanns orsaker som att de inte betalade hyra.
    3. Ja
    4. Kan hända, dock är det några få. Och på andra sidan är det fler som tyranniserar.
    5.  Självklart tycker ALLA att situationen är ett problem
    6.   Att någon anklagas betyder inte att de är skyldiga. Hittills har man inte hittat bevis på det. Jag har för mig att Sydafrika har backat där? 
    7.  Nej, det är Hamas ansvar att civila dödats. 
    8. Nej, Israel blockerar inte, de måste dock kontrollera att inga vapen kommer in. 

    En himla massa lögner där. 
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2024-10-12 14:28:39 följande:
    Israel har rätt till självförsvar efter det att Israel blivit attackerat men åtgärderna/krigshandlingarna måste vara  proportionerliga och riktade mot militära mål.

    Enligt internationell rätt/proportionalitetsprincipen får Israels attacker i Gaza inte orsaka överdriven skada för civila jämfört med den militära fördelen som uppnås. De flesta som kritiserar Israels krig mot Hams i Gaza pekar på det enorma antalet civila dödsoffer och det enorma skadorna på civil egendom. 
    Och detta stämmer ju inte. Har du aldrig kollat hur många civila döda det har varit i andra krig. Det är LÅGA antal här. Framför allt med tanke på situationen, tättbebyggt område och Hamas gömmer sig bland de civila. DÅ hade man räknat med fler offer, faktiskt. Naturligtvis är det hemskt att så många har dött, men det är inte förvånande, och det är färre än i många andra krig. 
  • AndreaBD
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-12 21:48:07 följande:
    Den nyaste rapporten från FN visar att Israel begår krigsbrott, skjuter medvetet mot sjukhus och vårdpersonal. 

    "Israel har medvetet förstört Gazas sjukvårdssystem ?som en del av ett bredare angrepp på Gaza?, skriver FN:s oberoende internationella utredningskommission i ett uttalande.

    Vidare uppger utredarna att landet ?begår krigsförbrytelser? och brott mot mänskligheten? när det avsiktligt riktar attacker mot medicinsk personal och anläggningar."

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/OoWkBq/fn-rapport-israel-begar-brott-mot-manskligheten


    Det visar bara hur lågt FN har sjunkit. Det låter inte som en seriös rapport utan som rent tyckande. 
  • AndreaBD
    nihka skrev 2024-10-12 21:14:35 följande:
    Givetvis, men man bombar inte genom skolan eller sjukhuset för att komma åt de militära målen.
    Och det gör inte IDF heller. De brukar ta sig in i sjukhuset direkt då. Jag kommer inte ihåg vilket sjukhus det var, men jag minns att det rapporterades att de hade tagit sig in i ett sjukhus och hittat Hamas vapenlager helt utan att skada någon där. Sedan skickades några Hamas-vänliga anställda fram som klagade över hur IDF hade skrämt dem och att de ALDRIG hade sett någon Hamas där inne. Tyvärr så kan man inte alltid lita på det som anställda säger. Många läkare i dessa sjukhus ÄR Hamas-medlemmar. 
  • AndreaBD
    Anonym (Jz) skrev 2024-10-12 20:10:50 följande:

    Palestinier har absolut rätt att existera. 


    Om de är ockuperade kan diskuteras men det är rimligt att de får sitt land som de kan styra över helt självständigt. 


     


    Tyvärr så är det också så att palestinierna inte har visat något intresse av att ha en egen stat. Man säger det ibland för att få västvärlden på sin sida, men i hela arabvärlden har planen alltid varit : Om judarna skulle försvinna så skulle man dela upp landet mellan Syrien, Irak och Jordanien (kanske även Libanon). Araberna, antagligen inklusive  "palestinierna" ser ingen nödvändighet för en palestinsk stat. 
  • AndreaBD
    Anonym (Omänskligt) skrev 2024-10-12 22:14:44 följande:
    Och vem har bestämt att de vill föra krig? Jo Israel. Alltså det finns inte direkt någon internationell lag på att man måste svara med krig. De kunde ha försökt medlat men de insisterade kraftigt på krig.

    Man är ansvarig för handlingar av sin egen ledning, jadå. Det måste väl till och med du förstå att så är det inte. Då är det inte bara Israels regering som begår folkmord och begår krigsbrott utan alla Israelier. Varken Hamas eller Hizbola är folkvalda dessutom till skillnad från hur Israelierna låter Netanyahu styra. Eller tror du att alla Israelier står 100 procent bakom deras regering? 
    Men hur mycket kan man ljuga? Och varför skriver du med två nicks?

    De för inte bara krig, utan det finns drygt 100 gisslan i Gaza som man vill befria. Israel har tre tydliga krigsmål ("att föra krig" hör INTE till dessa):

    - att befria sina gisslan
    - att förstöra Hamas som organisation
    - att säkerställa att det inte kommer att finnas något hot ifrån Gaza för Israel längre.

    Och nu är det alla israeler??? Ganska få har nog valt Smotrichs parti och Ben Gvirs parti och folk blev väldigt förbannade när Netanyahu ingick en koalition med dessa partier. Demonstrationerna började direkt efter valet. 

    Valsystemet var mycket enklare i Gaza, där stödjer ungefär 70 % Hamas. De har röstat direkt på dem, och det verkar inte ens ha förändrats.

    Och nej, Israel begår inget folkmord. Krigsbrott förekommer i alla krig i mindre omfattning. Dvs. att enskilda soldater gör sig skyldiga. Dock så har man sett även i detta krig att dessa soldater då blir bestraffade. Faktiskt. 
  • AndreaBD
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-12 23:20:21 följande:
    Jo då. Israel dödar barn, medvetet. Här är bara ett exempel. Ca 20 000 oskyldiga barn har dödats.

    www.svt.se/nyheter/utrikes/hind-6-har-blivit-en-symbol-for-offer-i-gaza-dog-pa-flykt
    Löjligt att påstå att det skulle ha varit med flit. Det är sånt som händer i krig, tyvärr. 

    Hamas däremot visste mycket väl att de provocerar fram ett krig, med att slakta 1200 pacifister, kvinnor och barn.
  • AndreaBD
    TvillingmammaVästgöte skrev 2024-10-13 15:05:20 följande:

    Otroligt skrämmande. 


    Hur skall denna konflikt någonsin kunna lösas?
    Vad säger våra svenska muslimer, vill de också utrota alla judar 


    Man kan ju vara lite orolig där. Med tanke på att det står i koranen och att muslimer brukar ta koranen bokstavligt.
  • AndreaBD
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-13 15:18:35 följande:
    Det händer bara inte att ca 20 000 oskyldiga barn dödas. Israel gör det medvetet och det är ett folkmord. Det är lika fel som terroristarackerna utförda av Hamas. Det är hemskt!
    Det händer inte bara? Jo, det händer i krig. Dessutom - 20 000 är väl MYCKET överdrivet. Och precis som gängkriminella här i Sverige så skickar HAmas väldigt gärna barn på olika "uppdrag". 
Svar på tråden Israel folkmord