Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Israel folkmord

    KillBill skrev 2024-07-30 13:05:46 följande:
    Nu är det Israel som anfaller Palestina. Det är Israel som dödat tiotusentals kvinnor och barn.

    Israels dödande av civila är liksom Rysslands anfall mot Ukraina avskyvärt och bör fördömas av alla. 
    Äh, vad??? Menar du allvar? Det var Hamas som har börjat och angripit Israel. Och inte "bara" genom att skicka raketer - vilket de har gjort i många år - utan de har tagit sig över gränsen och gjort ett koordinerat anfall. Det var planerat att de skulle ta över militära poster och liknande. Istället gav de sig mest på harmlösa civila som låg och sov. 

    Palestinierna visste precis att Israel skulle försvara sig och att Israel har mycket mer potenta vapen för att göra det.Det är en väldigt speciell situation när en liten svag stat, eller en sån organisation angriper ett land med mycket bättre möjlighet att försvara sig. Men  man kan inte förvänta sig av Israel att de alltid ignorerar när Hamas dödar Israeler, bara för att de har sämre vapen (det som de har är ju finansierat av Europas bidrag för palestinierna). 
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2024-07-30 13:05:46 följande:
    Nu är det Israel som anfaller Palestina. Det är Israel som dödat tiotusentals kvinnor och barn.

    Israels dödande av civila är liksom Rysslands anfall mot Ukraina avskyvärt och bör fördömas av alla. 
    Och det finns inget Palestina. Inte för att Israel inte skulle acceptera det, utan framför allt för att inte ens palestinierna är intresserade av det. 
  • AndreaBD
    Anonym (fi) skrev 2024-08-04 20:28:03 följande:

    Israelkritiker ...

    ,


    "Pro-palestinsk"??? Vågar de inte säga att det är antisemitiskt och ett uppmaning till folkmord? Röda händer blev ett symbol för att döda judar efter ett mord på judar.

    nypost.com/2024/04/28/us-news/pratt-institute-red-hands-painting-on-tree-used-to-terrorize-jewish-students-critics-say/

    Varför är alla så mesiga och säger inte ifrån. Samma sak på Pride-paraden! Då fick Palestina-propagandan ta över - trots att man hade sagt att det inte skulle bli så. Detta trots att det inte har med Pride att göra överhuvudtaget. Helt vansinnigt, när man vet att palestinier inte har någon tolerans för homosexuella. Bra att judiska föreningen också var med. De har all rätt att vara med, om de accepterar homosexuella i sin församling. 
  • AndreaBD
    Anonym (Folkmordare) skrev 2024-08-05 16:26:37 följande:

    Idag fick jag veta att en minister i Israels regering ( Bezalel Smotrich)  sa att det skulle va moraliskt att två miljoner palestinier dör av svält.
    Vad skulle man kalla en sådant person.


    Det finns två extremister i den israeliska regeringen - Smotrich och Ben Gvir. Ingen av dessa borde vara minister. Men de är som sagt extremister. Jag tänkte just säga att det är som att ha Jimmy Åkesson som minister, men dessa två israeliska ministrar är faktiskt tydligt värre. Det är som att ha Trump som president. Galningar, helt olämpliga personer, helt enkelt. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2024-08-10 13:08:09 följande:
    I Zon C som kontrolleras av Israel tillämpas israelisk vanlig lag. I övriga zoner kan inte israelisk lag tillämpas varken för barn eller vuxna för de är inte under Israelisk kontroll. Vet inte om det finns någon palestinsk lag för Zon A, men i Zon B verkar det vara israelisk militär lag som gäller. 

    Tycker inte så hemskt synd om 12åringar som fängslats efter att ha genomfört terroristdåd. 

    There is no evidence that IDF arrests of Palestinian minors is ?arbitrary.? Regrettably, Palestinian minors often take part in terrorist activity and have carried out violent terrorist attacks, including deadly terrorist attacks. 
    ? https://unwatch.org/item-7/claim/claim-11-israel-arbitrarily-detains-palestinian-children/
    Ja, det är bara EN zon, som man har militärlag i. 

    www.anera.org/what-are-area-a-area-b-and-area-c-in-the-west-bank/
  • AndreaBD
    Evalenabena skrev 2024-08-19 08:57:52 följande:

    Ursäkta mig,
    vad är det som händer?

    En rörelse som går från:" inga rasister på våra gator"
    Till: att skandera om utrotning på ett annat språk

    Det är sorligt att se vad som pågå, varför blev det så fel?
    Sverige har försökt uppbringa neutralitet, varför har det blivit viktigt att utrycka sig vilket "lag" svensken "hejar" på?

    Vad håller Greta Thunberg på med?
    Förstår flickebarnet vad hon sysslar med?

    Det kanske är dags för mig att damma av historieböckerna. Eller?


    Håller med. Greta Thunberg kanske är påläst när det gäller miljö, men det här har hon ingen aning om.  

    Jag tycker inte man ska vara neutral i alla lägen, däremot kan man ha förståelse för både det judiska och det palestinska folket, absolut. Men man får också titta på hur folk beter sig. Palestinierna har under alla år fått lite väl mycket förståelse av omvärlden med tanke på hur det har betett sig. Redan på 1970- talet - vilken annan terrorist-grupp har gått så långt som att kapa flygplan? Tyska RAF var illa nog, men såna dåd tyckte de egentligen gick för långt. Även om en kapning gjordes för att hjälpa dem. Och IRA brukade inte heller göra sånt som drabbar många oskyldiga människor.

    Det som hände den 7. oktober var ju ett massaker. Sånt har man knappt upplevt tidigare, åtminstone i modern tid. Någon som såg det sa att upptrappningen var att det inte bara var mycket våldsamt utan det var väldigt sadistiskt. 
  • AndreaBD
    Anonym (Alluring spell) skrev 2024-08-19 11:42:54 följande:


    Goes both ways då? 


    Av det jag läst har inte många israelkritiker här skrivit ett enda ont inlägg om Hamas. Jag har bara sett fördömande mot Hamas, när någon påpekat att ni inte fördömer Hamas. Motsvarande har jag sett Andrea Bd kritisera bosättarna, men inte i egetskrivet inlägg.

    Inse att ni är lika goda kålsupare. Du lägger endast ut bilder med kritik mot Israel. Eller har jag fel?


    Jag vill bara invända följande: Varför skulle jag skriva ett eget inlägg där jag börjar skriva om bosättarna? Det är ju inte ämnet.  Och det är det som stör mig ibland i diskussionen. Visst, man kan gå tillbaka till 1948, men om man gör det, så kan man säkert också gå ännu längre tillbaka. Och hur ska man kunna lösa den här konflikten om man fortsätter att hämnas för sånt som hänt för mycket länge sedan? 

    Och om vi inte går så långt tillbaka, så har ju Hamas brutalt mördat 1200 israeler. Och israelerna vill vara säkra att det inte händer igen, vilket man kan förstå. Jag ser det ganska pragmatiskt. Hamas måste bort. Sen kan man diskutera hur.  
  • AndreaBD
    Anonym (fi) skrev 2024-08-19 12:19:00 följande:

    Israelkritiker ...

    -

    -

    Bakgrund:

    www.gp.se/ledare/ar-antisemitism-bara-en-lokal-fraga-for-vansterpartiet.753028d3-625f-4307-9173-abf35a1b29b4


    I slutet av juli rapporterade Sydsvenskan att Vänsterpartiet Malmös vice ordförande Orwa Kadouras klappade med när propalestinska demonstranter i Malmö hyllade terrorgrupper (Sydsvenskan 24/7).


    Kort därefter avslöjade Expressens ledarsida att Kadouras hade delat ett inlägg med en bild där Israels premiärminister Benjamin Netanyahu dricker blod ur ett glas format som Gazaremsan (25/7).


    Blodtörstiga judar är en gammal antisemitisk trop. ?Den här bilden är närmast övertydligt antisemitisk?, sade Ulrika Knutson, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism, till tidningen.


    Fler antisemitiska uttalanden har uppdagats sedan dess. Kadoura har bland annat spridit inlägg där situationen i Gaza jämförs med Förintelsen och Netanyahu jämförs med Adolf Hitler, skriver Sydsvenskan (7/8). I ett annat inlägg menar Kadoura att Israel inte bör existera.


    Vänsterextrema och högextrema ligger nära varandra. Så är det bara. Jag misstänker dock att en del inte är medvetna om vilka antisemitiska nidbilder de delar. Dvs. de är inte medvetna om att det är en gammal nidbild just om judar.
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2024-08-19 12:19:37 följande:
    Om du kollar vad jag skrivit här i tråden är det tydligt att jag betraktar Hamas som terrorister och de inlägg jag publicerar handlar om civila palestinier som drabbas av Israels krig mot Hamas (jag har inga invändningar mot att Israel bekämpar Hamas så länge det inte drabbar civila palestinier).

    FN har kommit fram till att såväl Hamas som Israel har gjort sig skyldiga till krigsbrott men hur många pro-israel-skribenter har här i tråden kritiserat Israel för att begå brottsliga handlingar?
    FN har väl bara sagt att Israel KAN ha begått krigsbrott? Klarlagt är det absolut inte. Framför allt inte när det gäller sånt som att attackera sjukhus, skolor, moskeer, m.m. Det är tillåtet om de används i krigssyfte, om man t.ex. skjuter därifrån eller har vapenlager eller samlas där.  Om sedan enskilda soldater har gjort något olagligt, så betyder ju inte det att de har beordrats att göra så. 
Svar på tråden Israel folkmord