Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Israel folkmord

    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-04 11:27:21 följande:
    För mig är de samma sort. Terrorister är terrorister oavsett om de är palestiniska eller israrliska.

    Och bosättarna är oerhört många och nästan alla är religösa extremister som terroriserar palestinier. Genom terror tvingas palestinier lämna sina hem och sedan flyttar in ännu fler israeliska bosättare. Alla fattar att det är terrorism, etnisk rensning och olaglig ockupation. Nästan alla. Sionisterna är lite speciella. 
    Yeah right, en bosättare som bråkar med sin palestinska granne är lika illa som en IS-terrorist som förslavar ett barn i 10 år. Men vi vet ju att du saknar moraliska/etiska grunder. 
  • AndreaBD
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-04 11:27:21 följande:
    För mig är de samma sort. Terrorister är terrorister oavsett om de är palestiniska eller israrliska.

    Och bosättarna är oerhört många och nästan alla är religösa extremister som terroriserar palestinier. Genom terror tvingas palestinier lämna sina hem och sedan flyttar in ännu fler israeliska bosättare. Alla fattar att det är terrorism, etnisk rensning och olaglig ockupation. Nästan alla. Sionisterna är lite speciella. 
    Det finns inga judiska terrorgrupper numera och därmed inte heller judiska terrorister. Att du kallar de för det, betyder inte att det skulle vara så. 
  • AndreaBD
    nihka skrev 2024-10-09 07:46:29 följande:
    Nej, ingen ny definition. Den som vill utplåna ett helt folk, vilket det finns på båda sidor ställer sig bakom folkmord.
    Men det råder en extrem ojämnvikt där. De israeler som skulle vilja utplåna palestinier är några få extremister. På palestinska sidan däremot är det ungefär 80 %. 
  • AndreaBD
    nihka skrev 2024-10-09 17:58:49 följande:
    Var finns uppgifter om att 80% av alla palestinier är hamananhängare som vill utplåna alla judar i Israel och vem har undersökt hur många israelier som vill utplåna alla palestinier i området?
    I palestiniska områden, i Gaza och på västbanken, får alla barn lära sig i skolan att man ska döda alla judar, medan israeliska barn lär sig liknande värderingar som här i Sverige, dvs. t.ex. att alla människor är lika mycket värda. Och du tror att lika många judar får såna extrema idéer då??? 
  • AndreaBD
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-09 20:19:00 följande:
    Det är välkänt att israelvänner och sionister sprider falsk information och förvränger fakta för att försvara israels hemska brott. Oftast hänvisar de till mycket opålitliga källor som egentligen är organisationer och individer styrda och betalda av just israel och olika sionistiska organisationer. 
    Vem försöker du lura, under alla olika nicks? Man behöver bara läsa lite fakta så vet man att du bara hittar på.
  • AndreaBD
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-09 20:06:20 följande:
    Vad är det för trams? Ja det är extremt orättvist men inte på det sättet du beskriver. Det är Israel som stjäl palestiniernas mark och har genomfört etnisk rensning på palestinier. Ca 20 000 oskyldiga palestinska barn dödades bara det senaste året. Hela tiden har Israel byggt fler och fler olagliga bosättningar och fördrivit och dödat fler palestinier. Palestinier vill bara få slut på det. Man är mot ockupation och inte mot judar. 
    80 % på västbanken röstar på Hamas. Det går inte att diskutera bort. Och Hamas har som mål att döda alla judar. Inte bara alla israeler utan även judar över hela världen. Som Hitler ungefär. 

    Jag har sagt många gånger att jag också är kritisk mot bosättningar. Däremot stjäl de inte landet - för det måste ju palestinierna bestämma sig först. De har ju vägrat skriva under något, för att de alltid vill ha mer/hela. Därför är det inte deras land heller.

    Och nej, det finns inte, och har aldrig funnits en etnisk rensning. Annars skulle inte 20 % av israeliska befolkningen vara araber/palestinier. Och de brukar trivas bra i Israel, de vill absolut inte bo i något Palestina.
  • AndreaBD
    nihka skrev 2024-10-10 01:29:14 följande:
    Vad menar du? Utgångspunkten i den här tråden så som i ALLA trådar om Israel - Palestina är att palestinierna är den felande parten. Därför kontrar jag med Israels del i konflikten. Båda sidor har ägnat sig och ägnar sig åt terrorism och brott mot mänskliga rättigheter och på båda sidor finns det människor som fördömmer detta och som vill leva i fredlig (sam)existens. Det är dessa människor man sätter sin förhoppning till.
    Jag trodde ungefär som du tidigare. Sedan läste jag på mer om konflikten. Och man slås ju av hur ojämnt det är. Vad jag vet så har det funnits ett terrordåd ifrån judisk sida, innan staten Israel bildades, på 1940-talet, King-David-hotel-dådet. Och det var riktat mot britterna. Det har funnits några sort guerilla-grupper så som Haganah. Och de har bråkat med liknande grupper på arabiska sidan. Men det var DÅ, och det var allmänt kaos där. 

    Efter att staten Israel bildades tills nu minns jag också bara ett dåd - den där galningen som sköt folk under fredagsbön. Det där var ju mer av ett vansinnesdåd än ett terrordåd. 

    Och hur många terrordåd har det funnits ifrån palestinska sidan? Hundratals? 
    Jag var själv chockad när jag förstod att det t.ex. har varit beskjutningar ifrån Gaza i alla dessa år. Redan när det fortfarande fanns judar där. Och sedan också när Israel hade lämnat Gaza helt till palestinierna 2005. Det gjorde ingen skillnad. De besköts regelbundet, flera gånger varje månad. Oftast har Israel bara ignorerat detta. 
  • AndreaBD
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-10 13:44:12 följande:
    Att påstå att palestinier vill utrota judar är något som sionisterna anvönder för att försvara israels alla hemska brott mot palestinier. Däremot är ockupation olaglig och palestinier har rätt att försvara sig. Bosättningarna är olagliga just för atr de byggs på ockuperade palestinska områden. Är det så svårt att förstå?
    Nej, de flesta säger det ju helt öppet. Jag har gett dussintals av källor för det. Vi behöver inte upprepa allt.
  • AndreaBD
    nihka skrev 2024-10-10 21:01:35 följande:
    Oj vilken uppslutning!

    Måste ha varit minst 3 personer. En som sköt två raketer, en som viftade med två flaggor och en som filmade.

    De måste representera hela muslimska mellanöstern.
    Du bagatelliserar en islamistisk rörelse som faktiskt är på gång att försöka sprida sig över hela världen. Och du pratar om 3 personer!
Svar på tråden Israel folkmord