Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2024-07-23 10:00:55 följande:

    Alla borde hålla med om att detta är svinaktigt. 

    x.com/ytirawi/status/1815470207487422486


    Ja, om det stämmer. Vi vet att Hamas för ett propagandakrig och påstår många osanningar för att framställa palestinierna som offer. . Det har de gjort i många år. 
  • AndreaBD

    Svar till KillBill :  (varför går det inte att citera???)

    "Här kan du läsa mer om den palestinske pojken som svalt ihjäl. Artikeln är skriven av journalister i en amerikansk, judisk progressiv tidskrift. "

    Precis vad jag misstänkte! Så här står det:

    "



    The story of Yazan Kafarneh, the boy who starved to death in Gaza
    9-year-old Yazan Kafarneh died of a congenital illness turned deadly by severe malnutrition under Israel?s genocidal siege. " 

    Då skriver de att han svalt ihjäl trots att de har skrivit i artikeln också att han led av en medfödd sjukdom OCH att han DOG av den sjukdomen. Hur är det med folks läsförståelse egentligen?
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2024-07-24 17:07:30 följande:
    Det är du som har svårt med läsförståelsen. Här har du några citat från artikeln:
    "The story of Yazan Kafarneh, the boy who starved to death in Gaza"
     
    "9-year-old Yazan Kafarneh died of a congenital illness turned deadly by severe malnutrition under Israel?s genocidal siege"
    Artikeln innehåller också en bild på pojken före israels invasion samt en bild på pojken när han var döende.  Pojkens föräldrar har godkänt publicering av bilderna.  Det är uppenbart vad som har hänt här. 

    Artikeln: 
    mondoweiss.net/2024/03/the-story-of-yazan-kafarneh-the-boy-who-starved-to-death-in-gaza/

    Bilderna
    Jag läste hela artikeln senare. Jag stör mig på att hela artikeln är så oseriös. Om man skriver i titeln att pojken dog av svält och sedan i artikeln medger att han dog av sin medfödda sjukdom - och om man dessutom använder sig av osaklig hets som "Israel's genocidal siege" - då har jag svårt att tro att resten skulle vara seriös, eller skulle stämma. 

    Vem vet vad som hände där? Jag brukar inte vara lika kritiskt vid artiklar om mänskliga öden, inte alls. Men här vet vi att andra tragiska berättelser har varit iscensatta. Hamas HAR arrangerat bilder och historia tidigare. 

    Jag tycker också att det är mycket som är skumt här. Varför står det inte VILKEN sjukdom pojken hade? Eller åtminstone ungefär, t.ex. ämnesomsättningssjukdom eller liknande? Det har ju förflyttats svårt sjuka utomlands. Om det bara hängde på vissa sorters mat och föräldrarna vet att deras barn annars dör -  då hade väl föräldrarna tagit kontakt med något av sjukhusen och läkarna där hade väl hjälpt till att hitta en lösning?  Jag säger inte att det inte kan hända, att just ett handikappat barn är bland dem offren som ett krig innebär. Det är ju tyvärr ofta så. 
  • AndreaBD
    fultextad användarhandbok skrev 2024-07-25 00:14:34 följande:
    Nä, det du har lagt fram är ett klassiskt fel som kallas falsk dikotomi. Att inte stödja någonting innebär bara avsaknad av stöd, det innebär inte att man stödjer motsatsen. Sedan har jag så klart ingen aning med vilka metoder ni stödjer en part i konflikten, som frivilliga soldater, med matleveranser eller pengar. Annars är det ju inget stöd, bara ett ställningstagande som inte har något praktiskt värde. Med tanke på hur resonemangen kan gå, om de nu inte bara är för att driva med andra, så är det lätt att förstå varför politik kan bli så kaosartat som ämne.
    Teoretiskt skitsnack! Om du har situationen döda eller bli dödat, så KAN du inte förhålla dig passivt. Det finns ingen tredje väg då. 

    Om inte Israel försvarar sig, så blir de dödade. Hamas accepterar inga kompromisser, de vill bara döda judarna. Om man inte ger Israel rätten att försvara sig så dömer man dem till döden. Och, nej, man kan då inte säga att man inte har gjort det, att man har varit neutral. Det finns inget utrymme för neutral här. 
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2024-07-25 06:25:07 följande:
    Lägg av att ljuga och vilseleda och sluta med att vara så historielös.  Det var du som lyfte in nazism i tråden och om det är någon som är befängd så är det du. 

    Det finns ingen acceptans för Hamas inom S. Socialism och Socialdemokrati är direkta motsatsen till Nazism. Under andra världskriget fängslade och avrättades människor av nazisterna enbart pga. att de var socialister eller socialdemokrater. 

    Om du bekämpar nazism ska du vånda dig mot SD. Där finns en tydlig koppning.  Sverigedemokraterna som parti har rötterna i nazism. En av grundarna av SD stred för Hitler och samma år som Jimmie Åkesson gick med i partiet arrangerades bokbål där man brände judiska böcker (se länkar nedan) 

    Anledningen att jag uppmärksammade Anders Breivik var att det häromdagen var 13 år sedan Anders Brevik sköt ihjäl 69 barn och ungdomar bara för att de deltog i ett socialdemokratiskt ungdomsläger.   Anders Breivik är nazist och han deltog i samma nätverk som flera framstående Sverigedemokrater  (exempelvis Kent Ekeroth) gjorde (se sista länken). . 

    www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/a/zpmVK/nazisten-som-grundade-sd

    sv.wikipedia.org/wiki/Bokb%C3%A5let_i_H%C3%B6%C3%B6r_1996

    www.svt.se/nyheter/granskning/ug/20111214060032_sd-politiker_aktiv_i_rorelse_som_manar_till_vald

    PS. Jag ser att du vill lyfta in Vänsterpartiet i diskussionen och det är bra att du länkar till nyheten att Vänsterpartiet startade ett uteslutningsärende mot Björn Alling efter uttalanden från honom där han inte helt fördömde Hamas. Han blev senare utesluten ur V och det är ett bevis för att V inte heller accepterar Hamas. Du är alltså helt ute och cyklar. 
    Det finns ju faktiskt antisemitism i vänsterpolitiken. Tyvärr. Du är själv ohistorisk om du förnekar det. 

    Extremhöger och extremvänster har en hel del gemensamt. Liksom Hitler och Stalin. Eller Franco och Mao. 
  • AndreaBD
    Anonym (Inte ok att döda massa människor) skrev 2024-07-26 00:04:14 följande:

    I slutändan är det ganska enkelt:


    Makt korrumperar

    Våld föder våld

    Man dödar inte och skadar barn (helst ingen alls)

    Klyschor, javisst men det är ändå sant. Israel är den med makten de kan om de vill (om resten av världen ser på) utplåna hela palestinska folket. Lyssna inte på vad folk säger utan se på vad de gör. Då kommer du förstå vad de vill åstadkomma. När det kommer till makt är Hamas en piss i Missisippi jämfört med Israel.
    Klyschor som dessutom inte passar här. Det hjälper inte Israel att INTE använder våld. De hotas hela tiden av palestinierna och andra islamister som vill utplåna dem. De har inte valet att bara vara "fredliga". Just de som blev mördade brutalt i kibuzerna den 7. oktober var ju såna som var vänster och ville ha fred med palestinierna. 
  • AndreaBD
    Anonym (Inte ok att döda massa människor) skrev 2024-07-28 04:35:58 följande:
    Hur hjälper det Israel att använda det våld de använder nu menar du? 
    De överlever. Helt enkelt. 
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2024-07-30 12:49:06 följande:
    Varför ljuger du? Det du påstår har inte hänt.
    Jag har också hört att det förekom Hitlerhälsningar när Israel skulle vara med i något. Om det var vänster-folk eller muslimer vet jag inte. 
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2024-07-28 12:23:15 följande:
    En öm tå alltså..  Då noterar jag att du är svarslös på frågan om det är lika fruktansvärt när när Israel dödar barn som när Hizbollah eller Hamas gör det..
    Det är som att fråga om det är lika illa att Ukrainerna dödar ryssar än att ryssar dödar Ukrainare. 

    Blir man angripen, måste man försvara sig. Om man vill överleva. 
Svar på tråden Israel folkmord