Inlägg från: Anonym (fi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fi)

    Israel folkmord

    och bara GISSA vem som på Instagram personligen tackar denna individ, han med 7 oktober-tröjan ...

    Jodå

    Gustav Fridolin



    Fridolin, på sin egen *Instagram, visar upp sig i båda palestinasjal och tröja med vattenmelon.

  • Anonym (fi)
    AndreaBD skrev 2024-08-29 12:10:52 följande:
    Allvarligt? Han som är lärare! Som tur är på folkhögskolan, då kan han åtminstone inte påverka ungdomar. 
    Istället påverkar han 20-plussare som söker en mening i livet. Inte mycket bättre. 
  • Anonym (fi)

    Här är en annan lärarkollega.

    Sydsvenskan skriver om en V-politiker i Landskrona som också visar sig vara lärare.

    En judisk elev i den skola där han jobbar - kan en sådan elev känna sig trygg och vara säker på att bli bemött korrekt? Vilka värderingar sprider denne V-politiker/lärare till eleverna på skolan?





  • Anonym (fi)

    Han undervisar alltså i åk 7.

    Det här tränger så djupt in i samhällskroppen.



  • Anonym (fi)
    kalmarpiraten skrev 2024-08-30 11:15:38 följande:

    Hitler var väl dessutom muslim och ville införa islam i sitt "tredje rike" om inte historien har ljugit för hela mänsklighten.


    Vad är detta för trams?
  • Anonym (fi)
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-09-09 17:00:44 följande:

    Fast det är inte hela såningen. En av de mest kontroversiella frågorna i Osloavtalet har varit Israels fortsatta expansion av bosättningar på Västbanken. Israel har fortsatt att bygga och utöka bosättningar i områden som enligt avtalet skulle förhandlas om i framtida fredssamtal.


    Enligt avtalet skulle Israel gradvis överlämna kontroll över vissa områden till den palestinska myndigheten. Israel har inte fullföljt detta åtagande, särskilt gällande Area C på Västbanken där Israel behållit full kontroll.


    Israels fortsatta kontroll över och utbyggnad i östra Jerusalem har också setts som problematisk av många.


    Israel har konsekvent vägrat tvåstatslösningen. Idag döljs det inte längre och det är det ingen hemlighet att Israel vill ha alla palestinska områden.


    Bosättarna är inte problemet Inte heller frågan om flyktingars återvändande.

    2000 sa Arafat nej till Clintons take it or leave it bud som (på några kvadratkilometer när) hade gett Arafat allt de önskade.

    2008 var det hans efterträdare Abbas som bara slutade svara på USA:s medlingsbud när Israel och Abbas redan var överens om i stort sett allt inklusive frågor som just bosättarna och "återvändandet".

    .
    Grundproblemet är och förblir att araberna aldrig, inte å några som helst villkor accepterar att Israel överhuvudtaget existerar på en enda kvadratkilometer av "Palestina" och att Israel aldrig får erkännas och legitimeras.

    Det betyder att jordens alla krafter kan förhandla med Israel och Abbas (och hans efterföljare) och lösa alla kniviga frågor och ÄNDÅ, när det blir dags att skriva under - och därmed erkänna Israels rätt att existera, så kommer den arabiska representanten ALLTID att vända på klacken och gå därifrån.

    Alltid, immer, always.

    Det hände med Arafat. Det hände med Abbas. Det kommer att hända igen och igen och igen.

    Tills den dag araberna accepterar den judiska statens existens.

    .
    Flyktingar hit och bosättare dit är bara svepskäl i politiken utåt för att slippa bita i det sura äpplet och erkänna verkligheten som rått sedan snart 80 år tillbaka - att den judiska staten existerar.
  • Anonym (fi)
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-09-10 08:41:14 följande:

     


    Så Abbas slutade inte att svara på USAsmedlingsinsatser under 2008. . 


    Här kan du läsa initierat om den så kallade Annapolis-processen mellan Abbas och Olmert som avbröts nr Abbas helt enkelt bara slutade svara.. Abbas har senare uttryck att det var ett misstag att han inte tackade ja där och då.

    www.inss.org.il/wp-content/uploads/2021/05/Memo212_e.pdf

    En ska kan jag korrigera, det var formellt ett förslag från Olmert som blev det sista som kom upp på bordet den gången.





    -
    När man väl förstår att arabernas mål inte är att bygga upp en stat "Palestina" utan att riva Israel så blir det lättare att första agerandet i konflikten,
  • Anonym (fi)

    Eftersom att målet är att utplåna Israel snarare än att skapa ett "Palestina" så spelar det ingen roll om en sådan som Abbas skulle VILJA skriva under ett fredsavtal

    Det kommer alltid i slutänden att finnas påtryckningar inifrån den arabiska sidan som tvingar deras ledare att hoppa av när det väl blir skarpt läge

  • Anonym (fi)
    Anonym (Mannen) skrev 2024-09-10 07:04:33 följande:
    För att det juridiskt ska räknas som folkmord så måste vissa kriterier uppfyllas. Hamas uppfyller inte dessa kriterier sägs det utan då blir det istället tal om krigsbrott. Israel å andra sidan har mycket större makt att göra saker som kan göra att deras handling kan räknas som folkmord. Exempelvis hindra att hjälp når människor. 
    Grundförutsättningen för att det skall vara "folkmord" är att det finns en medveten vilja att försöka utplåna det andra folket

    Någon sådan vilja finns inte hos judarna gentemot araberna och därför kan det aldrig handla om "folkmord" om civila araber dör i Hamas krig mot Israel

    Hamas däremot HAR som uttalat mål att utplåna såväl Israel som judarna
  • Anonym (fi)
    Anonym (Mannen) skrev 2024-09-10 10:43:22 följande:

    Ja men det räcker med att individer med någon form av makt har en sådan åsikt och den sedan leder till att människor drabbas genom död, svält eller liknande.


    N det räcker inte med att någon med makt har "en sådan åsikt". Det är lite högre krav än så på rättssäkerheten. 

    Det pågår inget folkmord för det finns ingen avsikt att begå folkmord. Det finns inget "aim", inget "mål", och araberna ifråga lever och frodas som grupp till och med inom själva Israel

    "the deliberate killing of a large number of people from a particular nation or ethnic group with the aim of destroying that nation or group."
Svar på tråden Israel folkmord