Inlägg från: Anonym (fi) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fi)

    Israel folkmord

    Anonym (Alluring spell) skrev 2024-08-19 11:42:54 följande:


    Goes both ways då? 


    Av det jag läst har inte många israelkritiker här skrivit ett enda ont inlägg om Hamas. Jag har bara sett fördömande mot Hamas, när någon påpekat att ni inte fördömer Hamas. Motsvarande har jag sett Andrea Bd kritisera bosättarna, men inte i egetskrivet inlägg.

    Inse att ni är lika goda kålsupare. Du lägger endast ut bilder med kritik mot Israel. Eller har jag fel?


    Nä det är inga "lika goda kålsupare".

    Det finns många god skäl att inte kritisera Israel i dessa trådar.

    Det mest uppenbara är att det ger en falsk bild av att demokratin Israel och terrorgruppen Hamas skulle vara "lika illa". Det är de förstås inte men det är någonting som Hamas och dess anhängare vil att världen ska tro. Vi ser hur de lyckas med detta när de får normalt resonabel media att skriva i sina artiklar "Israel påstår" som om Israel skulle "påstå" något som kan vara, eller inte vara, sant i förhållande till det Hamas (faktiskt) påstår. Det handlar om hur man värderar parterna. En demokrati och en terrororganisation.

    Ett annat skäl är att så gott som alla påståenden om Israels "brott" kommer direkt, eller via omvägar, från Hamas. Vi ser Bill länka en FN-rapport, som i sin helhet bygger på siffror från Hamas, för att "bevisa" att Israel begår krigsbrott. Än finns inte en enda korrekt undersökning som bevisar att Israel har begått ett enda krigsbrott. Det kommer kanske efter att Hamas krig mot Israel har avslutats, den dagen Hamas ger upp ...

    Ett tredje skäl är att Israel är en demokrati. Israel hanterar brott och överträdelser inom det legala systemet och så länge de gör det finns det ingen anledning att tro att de inte kommer att fortsätta hantera eventuella krigsbrott och liknande. Här kommer även bosättarna in, även om de är ett sidospår när det gäller Hamas krig mot Israel och judarna, som används av "Israelkritikerna" för att blanda bort korten och få den 7/10 att försvinna ur diskussionen.

    Exempel



    Så nä, det är inte lika goda kålsupare bara för att vi som önskar att Israel ska få fortsätta existera som en i huvudsak judisk stat och tillflyktsort för att förföljda judar världen över inte skriver vartannat inlägg "kritiskt" mot Israel i dessa trådar.
  • Anonym (fi)
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-08-21 11:48:42 följande:
    Israel är allt annat än ett demokratiskt land. Palestinier har inte samma rättigheter varken i Israel eller i de ockuperade områdena. Israel förtrycker icke judar även genom att olika lagar används beroende på om du är jude eller icke jude. Det är en stat med lagstiftad diskriminering av icke judar. Rasismen mot araber är extremt stort. T.ex. tre av fyra judar anser att palestinier inte har samma värde som judar. Israeliska ID kort anger om innehavaren är jude eller icke jude! Detta visar hur man gör skillnad på folk och folk och är inget man förknippar med ett demokratiskt land och demokratiska värderingar. 
    Israel är en demokrati i ordets alla aspekter.

    Alla som mäter nivå på demokrati mäter lite olika men alla har Israel som en demokrati.

    Här som nummer 30 i världen. Mellan USA (29) och Portugal (31)
    en.wikipedia.org/wiki/The_Economist_Democracy_Index

    Här placerat just efter länder Österrike och Grekland men före Litauen och Portugal
    www.v-dem.net/documents/43/v-dem_dr2024_lowres.pdf

    -
    Du skulle aldrig få för dig att påstå att Portugal och Litauen inte är demokratier..
  • Anonym (fi)
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-08-21 16:31:54 följande:
    Portugal och Litauen bygger inte illegala bosättningar, lagstiftar inte diskriminering mot ett folk, skapar inte sitt land genom fördrivningar av massmord av civila.
    Israel bedöms alltså vara ett mer demokratiskt land än de bägge länderna
  • Anonym (fi)
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-08-22 15:57:30 följande:
    Demokratiskt endast för judarna som lever i Israel. Apartheid för alla andra.
    Du kan själv kontrollera de kriterier som används när demokratiindex beräknas.

    Exempelvis här:
    en.wikipedia.org/wiki/The_Economist_Democracy_Index
  • Anonym (fi)
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-08-22 16:09:42 följande:
    Och på samma sätt på samma hemsida kan du kontrollera varför Israel är apartheid. 

    en.wikipedia.org/wiki/Israeli_apartheid
    Och likafullt är Israel en demokrati i stil med länder som Österrike och Grekland enligt de som bedömer demokrati i länder
  • Anonym (fi)

    Lagen om hets mot folkgrupp fungerar inte som den bör fungera.

    En numer identifierad person med en tröja som hyllar 7 oktober-pogromen.

    Mannen i rött nere till vänster i bild är en av hans vänner på nätet och IRL - vänsterpartiets lokale ordförande i Angered.
    -

    Nu tänker vi oss upphetsningen om det vore en NMR:are som offentligt och öppet bar en tröja som hyllade Treblinka

    .
    Brottsbalken 16 kap §8:

    Den som i ett uttalande eller i ett annat meddelande som sprids uppmanar till våld mot, hotar eller uttrycker missaktning för en folkgrupp, en annan sådan grupp av personer eller en enskild i någon av dessa grupper med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse, sexuell läggning eller könsöverskridande identitet eller uttryck, döms för hets mot folkgrupp till fängelse i högst två år.



  • Anonym (fi)

    Det finns också terroristbrottslagen som skulle kunna prövas.

    Särskilt på alla som skanderar att de önskar en Intifada

    Teroristbrottslagen §7


    För offentlig uppmaning till terrorism eller särskilt allvarlig brottslighet döms den som i ett meddelande till allmänheten uppmanar eller på annat sätt söker förleda till terroristbrott, särskilt allvarlig brottslighet eller brott som avses i någon av 4 a-6 §§ eller 8-10 §§. 

    Straffet är fängelse i högst tre år.
  • Anonym (fi)

    Från samma demonstrationer i Göteborg, de lägger stolt ut på Instagram

    Uppmaning till intifada i skriven text och han skriker "There is only one solution - intifada revolution" och "Länge leve intifada". Dessutom Hamas triangelsymbol som symboliserar mord på judar och en skriven uppmaning till våld

    plus en tecknad gubbe med kalasjnikov - omöjlig att missförstå

    Hallå polisen!

    Lag om hets mot folkgrupp och terrorbrottslagstiftningen



Svar på tråden Israel folkmord