Inlägg från: Anonym (Jz) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jz)

    Israel folkmord

    KillBill skrev 2024-10-12 18:31:15 följande:
    Förstår du inte vad som menas med att Israels  åtgärder/krigshandlingar måste vara  proportionerliga och riktade mot militära mål samt att Israel måste respektera  internationell rätt och internationella proportionalitetsprinciper i sin krigföring? 

    Nej, jag förstår inte riktigt proportionalitetsprincipen och jag tror inte att någon gör det. Det är väldigt flummigt definierat. 


    Vad är det som du anser är oproportionerligt och hur ska israel kriga för att det blir proportionerligt?

  • Anonym (Jz)
    nihka skrev 2024-10-12 20:30:48 följande:
    Rikta sig mot militära mål, inte civila.
    Finns det öht några exklusivt militära mål i gaza?
  • Anonym (Jz)
    Anonym (Omänskligt) skrev 2024-10-12 20:51:50 följande:
    Med de länder som är med och medlar för eldupphör idag.

    Just pga att Gaza inte är ett fungerande samhälle och människor inte kunnat flytta därifrån, är det extra fult att föra det krig som Israel gör. Hur ska civilbefolkningen kunna försvara sig? 

    Även i Libanon är det väldigt dåligt att attackera så att civilbefolkningen måste fly men de kan iaf fly. Libaneserna har ju inte en fungerande militär som kan skydda sin civilbefolkningen. Israel utnyttjar det. De hade aldrig dödat så många civila i jakten på hizbola om Libanon hade en stark armé som kunde göra motstånd. Men libaneserna kan iaf fly, hur hade du gjort om du bodde i Gaza? 

    Gör man en sådan attack som 7/10 då blir det krig, inte medling. 


    Det är en hard pill to swallow men varje nation är ansvarig för handligar av sin egen ledning. Det är tragiskt vad som har hänt i gaza men de ville ha ett krig och nu har de fått det. 


    Gäller samma för Libanon. Man kan inte låta sitt land styras av irans proxisar och tillåta de dra in landet i krig och sedan låtsas som att man inte hade någonting med det att göra. 

  • Anonym (Jz)
    nihka skrev 2024-10-12 21:14:35 följande:
    Givetvis, men man bombar inte genom skolan eller sjukhuset för att komma åt de militära målen.
    Tror inte att några sjukhus var direkt bombade. Den gången det skedde hamnade bomben på parkeringen och det fanns bevis att det kom från palestinsk sida. Skolor vet jag inget om, men om det finns hamas i skolan eller deras infrastruktur, ja då får man bomba skolan, sorry. Annars kan man komma undan med vad som helst bara man gömmer sig i en skola.
  • Anonym (Jz)
    Anonym (Omänskligt) skrev 2024-10-12 21:11:12 följande:
    Fast det fungerar inte på det sättet i krig som du försöker framställa det. När det pågår ett krig ställer sig inte alla soldater tillsammans med sina vapen i väntan på att bli skjutna. Om det hade varit så hade det inte blivit något krig. En soldat antagligen gömmer sig på ett ställe där han möjligtvis kan attackera fienden ifrån eller attackerar fienden från en ofta strategiegisk position.

    Det har belysts väldigt mycket i media vilka avancerade vapen Israel har tillgång till och hur vältränad dess armé är. De kunde ha tålamod och använda sin utrustning på ett bättre sätt. Gå ner i Hamas tunnlar och riskera att förlora några män för att rädda gisslan. Istället har man förstört två tredjedelar av Gaza. Och samtidigt som man misstänker att gisslan gömts i tunnlar försöker man bomba sönder tunnlar. 

    Tycker du verkligen deras krigföring är försvarbar? 

    Jag ser ingen logik i att man skulle rädda mera gisslan om man gick direkt in i tunlar. Vill de så hinner de avrätta gisslan så fort de hör att någonting rör sig. 


    Jag tycker att israels krigsföring är i princip försvarbar och framförallt förväntat. Hamas måste ha vetat att det som kommer hända är förvandling av gaza till en åkermark. Men de räknade med stöd utifrån. Det blev en miskalkyl. 


    Hur som, det är fullständigt logiskt för mig att utnyttja sin militära överlägsenhet och först slå ut fiendets infrastruktur innan man sätter in marktrupper. Det bästa sättet att fria gisslan är inte att skicka kamikazer i tunlar utan att bryta ner fiendet tills den är tvungen att göra eftergifter. Problemet där är att hamas skiter i sitt eget folk. Men då måste folket ta kontroll och ta bort hamas själva. 

  • Anonym (Jz)
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-12 21:48:07 följande:
    Den nyaste rapporten från FN visar att Israel begår krigsbrott, skjuter medvetet mot sjukhus och vårdpersonal. 

    "Israel har medvetet förstört Gazas sjukvårdssystem ?som en del av ett bredare angrepp på Gaza?, skriver FN:s oberoende internationella utredningskommission i ett uttalande.

    Vidare uppger utredarna att landet ?begår krigsförbrytelser? och brott mot mänskligheten? när det avsiktligt riktar attacker mot medicinsk personal och anläggningar."

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/OoWkBq/fn-rapport-israel-begar-brott-mot-manskligheten


    Alltså i den rapporten är det bara krigsbrott hit och dit från alla sidor, som i alla krig. Det står också att gisslan ska omedelbart släppas. 


     

  • Anonym (Jz)
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-12 22:00:46 följande:
    Ja, absolut har Israel rätt att existera precis som Palestina. Problemet är att Israel ockuperat palestinska områden och fördriver palestinier vilket gör att det inte blir något kvar för Palestina. Illegala bosättningar är tydligt tecken att Israel förhindrar tvåstaslösning. Israel vill roffa åt sig allt och det kommer inte att stanna bara vid Palestina. 

    Där kan jag hålla med dig nästan helt.
    Det är ganska uppenbart att nuvarande israels leding vill helst etniskt rensa hela området. Jag tror dock att vilken nation som helst skulle radikaliseras efter decennier av terrorism. 


    Därför ser jag som bästa lösningen nu att släppa gisslan i första hand och kapitulera, i utbyte mot självstyre. Naturligtvis kommer israel behöva försäkra sig att nyblivna palestina inte fungerar som isis enklav med fix ide att förinta israel, och det skulle ta ett antal år av protektorat men så småningom blir det ett självständigt palestina. Problemet blir dock hur man kan förbinda gaza och west bank. 
    Hur som, ett fred i gaza skulle också förhoppningsvis leda till avradikalisering av israel med. 

  • Anonym (Jz)
    Anonym (Omänskligt) skrev 2024-10-12 22:24:42 följande:
    Vad vill du ens ha sagt med denna kommentar?

    Att rapporten är inget sägande. 


    Ja, krig är hemsk och hemska saker händer på båda sidor. Tack för upplysning FN (bestående till största delen av odemokratiska länder). 

  • Anonym (Jz)
    Anonym (Omänskligt) skrev 2024-10-12 22:14:44 följande:
    Och vem har bestämt att de vill föra krig? Jo Israel. Alltså det finns inte direkt någon internationell lag på att man måste svara med krig. De kunde ha försökt medlat men de insisterade kraftigt på krig.

    Man är ansvarig för handlingar av sin egen ledning, jadå. Det måste väl till och med du förstå att så är det inte. Då är det inte bara Israels regering som begår folkmord och begår krigsbrott utan alla Israelier. Varken Hamas eller Hizbola är folkvalda dessutom till skillnad från hur Israelierna låter Netanyahu styra. Eller tror du att alla Israelier står 100 procent bakom deras regering? 

    Nej, det finns ingen lag men det finns common sense. Gör du en 7/10 så blir det krig. 

  • Anonym (Jz)
    nihka skrev 2024-10-12 22:36:02 följande:
    Nej, sorry. Man skjuter inte genom barn för att komma åt soldater.

    Jodå man gör det visst. Kanske inte 50 barn för 2 oviktiga soldater men 5 barn för 2 befälshavare ja. Sorry. Har hänt i alla krig och kommer fortsätta hända. Det är upp till soldaterna att inte gömma sig bakom egna barn. 
    Sen är det en annan sak om man avisktligt skjuter barn, men det tror jag inte pågår i gaza. Däremot en viss övervåld - möjligt. 

  • Anonym (Jz)
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-12 22:31:01 följande:
    Jaha, du verkar vara en sådan som medvetet väljer att inte förstå att det är fel att döda civila i ett krig. Är folkmord också något som bara händer? Vad tycker du tex om förintelsen?

    Jag är en sån som anser att krig är mänsklighetens botten. Där nere finns det nästan inga regler och moral. Civila dör? God morgon. De dör i varje krig. Här är det bara så att sidan som startade och upprätthåller kriget är helt underlägsen och kan inte orsaka större skada. Varför gör de det då? Beats me. Fanatism. 


    Du kanske ser det som heroiskt och uppmuntransvärt. Jag tycker att ju tidigare hamas försvinner desto bättre för alla. 


    Folkmord finns det ingen anledning för mig att prata om. 


     

  • Anonym (Jz)
    Anonym (Anti-extremist) skrev 2024-10-12 23:24:16 följande:
    Israel dödar orimlugt många oskyldiga civila. Det är inte normalt i alla krig och det är krugsbrott. Du gör skillnad på folk och folk  det är typiskt extremister. 

    Ser ut till mig som jag kan endå erkänna vissa fel hos israel medans du målar en väldigt ensidig bild. 


    Så vem är extremisten?

  • Anonym (Jz)
    Anonym (Omänskligt) skrev 2024-10-12 23:42:24 följande:
    Om man vill etniskt rensa ett helt område är det folkmord. Men du verkar inte tycka att en etnisk rensning av Gaza är fel? 

    På vilket sätt tycker du Israel är radikala? 

    Nja, etnisk rensning kan vara att bara driva ut folk. Bara och bara. 
    Men det händer inte eftersom folk har ingenstans att fly. Egypten har solidariskt stängt sin gräns. 


    Jag är inte så värst insatt i israels politik men det verkar som de jobbar för att annektera både gaza och west bank. 

  • Anonym (Jz)
    nihka skrev 2024-10-13 10:25:46 följande:
    Sidan som startade. Ursäkta? Det här kriget har pågått sedan 1948 och det är resten av världen som startade det.

    1948, resten av världen som startade. Intressant. 


    Har Israel rätt att existera?

  • Anonym (Jz)
    Anonym (Omänskligt) skrev 2024-10-13 11:22:22 följande:

    Ni som står på Israels sida kan använda er av vilken logik som helst bara det försvarar Israel. Om ni blir instängda i ett hörn byter ni snabbt ämne, rak av ljuger eller ger verklighetsförvrridna påståenden.

    Ibland är det synd om befolkningen i Gaza, ibland är alla med Hamas, ibland är det deras egna fel och ibland är det hemsk för att så är det i krig. Ni byter argument för att det ska passa i stunden. 

    Ni ska veta att ingen med hjärta köper det. Kanske vissa inte kan lägga fingret på vad som är konstigt i diskussionen men alla förstår att alla barn är oskyldiga. Ingen tycker det är försvarbart att mörda barn, krig eller inte. 

    Det finns alltid en annan lösning. Tyvärr övertygar ni ingen här som inte valt sida. Mängden kommer aldrig stå med den som medvetet gör fel mot barn.


    Handlar det verkligen om att ditt hjärta brinner för barn, eller vill du bara att alla ser och hör vilken god människa du är du är?
  • Anonym (Jz)
    Anonym (Omänskligt) skrev 2024-10-13 12:49:44 följande:
    Ja det stämmer. Jag har pratat med flera människor som är av åsikten att Israel inte har rätt att existera. Många berättar om hur Israeliska barn tränas tidigt för krig, lär sig att de är en överlägsen ras och vilket stort land Israel en dag ska bli. 

    När man frågar dem om det är rätt att döda Israeliska barn säger de alltid nej. Barn är barn och man får inte döda barn. 

    När man frågar om man får döda kvinnor säger de nej med undantag från de som tillhör militären. 

    Detta är människor som önskar åka till Israel för att kriga emot dem. De säger fortfarande nej till att döda barn. 

    Hur kan ni som står på Israels sida försvara dödandet av oskyldiga barn? 
    Vad skönt det skulle bli om dina bekanta slutade raljera och verkligen åkte för att strida
  • Anonym (Jz)
    AndreaBD skrev 2024-10-13 12:52:28 följande:
    Tyvärr så är det också så att palestinierna inte har visat något intresse av att ha en egen stat. Man säger det ibland för att få västvärlden på sin sida, men i hela arabvärlden har planen alltid varit : Om judarna skulle försvinna så skulle man dela upp landet mellan Syrien, Irak och Jordanien (kanske även Libanon). Araberna, antagligen inklusive  "palestinierna" ser ingen nödvändighet för en palestinsk stat. 

    Ännu bättre, då slipper man lista ut hur man ska förbinda gaza och west bank. Om Egypten vill ens ha någonting med gaza att göra. 


    Men de måste få ett val hur de vill göra med sitt territorium. 

  • Anonym (Jz)
    Anonym (Omänskligt) skrev 2024-10-13 13:14:56 följande:
    Varför skulle det bli skönt?
    För då slipper vi dem i Sverige. 
Svar på tråden Israel folkmord